"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Güneş Tutulması ve depremler. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005
| slm. Malumunuz güneş tutulması yaşadık birkaç gün önce ve bu günde dünyada şiddetli depremler olmaya başladı. Bence Güneş veya Ay tutulmasının depremlere tetikleyici etkisi var. Ama birçok görevli Tutulmaların depremle ilgisi yok diyor. Ne dersiniz bu konuyu panik olmasın diye örtbas etmekmi istiyorlar. |
|
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Etkisi var deyişinizin dayanağı nedir sayın kehleti? __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Türkiyemizde 110 senede güneş tutumasına isabet eden deprem sayısı 4, dünya genelini bilmiyorum. Enerji alış verişleri tam incelenmiş bir konu deyil, ihtimal dahilinde olabilir. |
|
| #4 | |
| slm. Med Cezir olayını artı veya eksi yönde artırması ile yer kabuğunu etkileyerek depremleri tetikliyor. Tabi bu kesin olarak Türkiyede olacak demek değildir. Ama gezegenlerin normal dönüşlerinde bile birbirlerini etkilerken üst üste denk gelen güneş ve ay çekimleri yer küreyi olumlu ya da olumsuz etkilemez diyebilirmiyiz. Tüm bunları düşününce bu konu ile ilgilenen Prof. lar neden "Kesin olarak etkilemez tetiklemez" diyorlar . Yoksa Denizler ve Okyanuslar anlamsız anlamsız mı yükselip alçalıyorlar(Medcezir) |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Sayın kehleti; geçen haftaki siyaset meydanında ki konu buydu ve birsürü profösör konuk vardı.Oradaki ortak düşünce güneş tutulmasının yeryüzünde hakikatten etkisi var.Ama bu bizim günlük yaşamımızda ki gibi hissedemediğimiz 2 / 2.5 şiddetindeki bir deprem etkisi o kadar. |
|
| #6 | |
| slm. Siyaset meydanını izlemedim. Söylediğiniz zaten bu tutulmaların depremlere etki ettiğidir. 2-2.5 şiddetindeki bir depremin neyi tetiklediği de meçhuldur. Belkide bu 2-2.5 lik etkiler bir 3 lük depremi 7-8 yapabilir veya 3-4 lük bir depremi yok edebilir. Bunları zaten ben kabul ediyorum. Benim anlamadığım bu konuda bazı Prof.lar(hepsi demiyorum) Kafalarını ortaya koyarak "Tutulmalar depremi kesinlikle etkilemez" demelerindeki amaç ne. Panik engellemekmi yoksa başka bir rant elde etmekmi.?? |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2005
| Benim şahsi fikrim bir farklılık elde etmeye yada dikkat çekmeye çalışıyorlar diyebilirim.takdir edersiniz ki reklamın iyiside kötüsüde iyidir sonuçta.(Ayrıca siyaset meydanını tam 3 saat seyrettim ve oldukça değerli profösörler çeşitli örnekleriyle bu konuda kesinlikle beni tatmin etmişlerdir.) |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| İçlerinde kozmik ışın bilimcisi yoktu ama dikkatinizi çekerim. |
|
| #9 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Güneş tutulmasının depremlere yol açtığı ya da tetiklediği konusunda hiç bir istatistiki bilgiye sahip değiliz. Bu yönde hiç bir bilgi de ortada yoktur. Yeryüzünün beş-on kilometre altında çeşitli büyüklükteki yapıları yerinden oynatabilecek bir çekim gücünün söz konusu olduğunu da düşünmüyorum. Güneşin gravitasyon etkisi ay'ın etkisinden çok daha küçüktür. Arka arkaya gelmeleri, bu etkilerin üstüste toplanması sonucu bir fayı harekete geçirebileceği anlayışı hiç bir bilimsel gerçeklik taşımamaktadır. Her konuda olduğu gibi fısıltı gazetesinin ve bir kısım ünlü olma sevdası taşıyan kişilerin ortaya attıkları iddialardan başka özellik taşımamaktadır. |
|
| #10 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Apr 2006
| güzel ama ... güzel ama bence bi ilgisi yok . o depremde bi rastlantı ,bıraz cekım den dolayı olabılır ama bu kadar buyuk bır deprem olusturması bence sacma. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|