| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Dosdoğru bir Müslüman olmak için önce hakkıyla ateist olmak gerekir/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Ancak tamamen ve sağlam olarak yıkılmış bir Tanrı inancının içinden tekrar doğabilir O ve O'nun bilgisi, bu yüzdendir ki eğer İslâm'ı anlamıyorsanız önce ateistliğinizi sorgulamalısınız. Müslümanlık ve onun birçok yorumuyla karşılaştınız ve her biri kendi aydınlanmasını kelimelere dökmüş birçok insanın birçok kitabını okudunuz fakat onların hepsi, ışığı görmüş insanların körlere ışığı anlatmasının anlaşılmayacağı gibi, farklı kültürden olan sizlerce anlaşılmayacak şeylerdi ve en büyük hataları da bu girişi yapmamak oldu zira eskiden ateizm yoktu ama şimdi var ve ben diyorum ki dosdoğru bir Müslüman olmak için önce hakkıyla ateist olmak gerekir. Bu bağlamda size ateistliğinizi beraberce sorgulama fırsatı veriyorum hak yolunu bulmaya birkaç adım daha yaklaşabilmeniz için, istediğiniz yerden karışabilirsiniz konuya – o da sizin yeteneğinize kalmış. __________________
Bilinmeyen bir güç bizi kendine çekiyor. Dünya'dan çok uzaklaştık. Göstergeler çalışmıyor. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Ya bu sözün üstüne diyecek laf bulamıyorum. Yıllardır tartıştığım insanlara hep bunu anlatmaya çalışmıştım bu konuda çok güzel bir söz var yanlış bilmiyorsam mevlananındı "inkar olmadan ispat olmaz"... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| haklı olduğunuzu düşünüyorum..hani hep denir ya ...allah demek için önce la ilahe (hiç bir tanrı yoktur)demek gerek... ateizmi anladıkça iman etmenin ne demek olduğunu daha iyi anlıyorum ve bu bana eskisinden daha çok huzur veriyor... selamlar... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Demek huzur veren sey özgürlük degilmis. Huzur tutsaklıkmıs. Bir Tanrı uyduralımki, bizi 24 saat rahat bırakmasın. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Tarih O'nu görmüş peygamberler ve peygamberlerin betimlemelerini dinleyip onlara biat eden müminlerle doludur fakat gerçek şu ki peygamberler çevresinde kendisine biat eden müminler görmektense başka peygamberler görmeyi tercih eder; dinin amacı mümin değil peygamber yaratmaktır ve insan için iyi olan, O'nu betimleyen cümleleri anlamaya çalışmaktansa O'nu görmeye çalışmaktır. Yazılmış olanı iyi niyetle okuduğunuz müddetçe hikmetiniz artar ve daha önce söylendiği üzere "Işığın karanlığa üstünlüğü olduğu gibi hikmetin de akılsızlığa üstünlüğü vardır."* lâkin onda çelişki ve çarpıklık ararsanız muhakkak ki bulursunuz zira onda hikmet arayan hikmet, çarpıklık ve bozukluk arayansa çarpıklık ve bozukluk bulur. Meselâ diyebilirsiniz ki yukarıda dinin amacının mümin değil peygamber yaratmak olduğu söylendi ve biz biliyoruz ki dinler bir peygamber ve onun çevresinde toplanıp ona biat eden müminler yarattı, o hâlde dinler ve peygamberler amacına ulaşamadı ve O'nun tahakkümü zayıftır; bu sizin kötü niyetinizden ve hakikatlerin kelimeye döküldüğünde kelimelerin acziyetiyle bağlanmasından dolayıdır; öte yandan o kelâmın insanın mümin değil peygamber olmaya çalışmasını salık veren bir cümle olduğunu anlamak zor değildir ki yapmanız gereken karşı koymak değil anlamaya çalışmaktır. İslâm ve Müslümanlık lâfızlarıyla kastedilen, şu ana kadar İslâm ve Müslümanlık diye bildiğiniz şey değildir; din birdir ve O da tektir; adının İslâm ya da Musevîlik olması ne dini ne O'nu değiştirir; önemli olan, o dinden ya da bu dinden olmak değil insan olmaktır; şu hâlde ona İslâm demek için hiçbir sakınca yoktur. O'nun ne ve dinin nasıl olduğu konusundaki ayrıntılardan önce herkesin dolu dolu ateist olması gerekir zira ateizm dinlerin birçok yönü hakkında bilgi sahibi olmayı gerektirir ve Tanrı'ya inanmanızın önündeki en büyük engel aslında ona karşı inançsızlığınızın zayıflığıdır, bu yüzden Tanrı inancını tamamen ve doğru bir şekilde yok etmek ve bunu yaparken saçma sapan gerekçelendirmelerden ve uslamlamalardan kurtulmayı iyi öğrenmek gerekir ki hakikat doğmak için kendisine yer bulsun. - - - * Vaiz 2:13 __________________
Bilinmeyen bir güç bizi kendine çekiyor. Dünya'dan çok uzaklaştık. Göstergeler çalışmıyor. |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
selamlar... | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Siz özgür degilsiniz. Bunu ancak ben anlarım. Cünkü ben o esareti yasadım. Esaretten sonra özgürlük gelir. Siz esaret altında özgürlügü anlıyamassınız. Benimde inandıgım bir tanrı var lakin bu yüzden sürekli sucluluk duygusu yasamıyorum. En önemli kazanım sucluluk duygusunun yok olması. Bana sürekli sucluluk duygusunu yasatan bir Tanrı'yı ve ögretisini red ettim. O zincirleri kırmak cok zor. Sarsıcı, soke edici. Bir andan bütün hayatınızın anlamı degisiyor. Siz buna dayanabilirmsiniz bilmem. Cogu tutsak, alıstıgı tutsaklıgın dısındaki özgürlüge pek uyum saglıyamaz. Cünkü kendisi sürekli tutsak yasamıstır. Bir süre bocalar... Size kimse özgürlügünüzü vermek istemez etrafta bir sürü gardiyan... Köse baslarını tutmus jandarma. Kacın kacabilirseniz. Ardınızda bıraktıgınız zindanlar uzaklastıkca kücülür ,anlamsızlasır, basitlesir. Gözünüzde büyüttügünüz gardiyanlar kücücük gözükür. __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
belkide tutsaklıkta ettirmiyordur. fakat yeryüzüne gelen peygamberler nedense hep tutsak etme amacı içerisinde olmuşlardır. asıl tutsaklık sadece pranga ile olmaz. düşüncelere müdahale ile olur. tartıştığımız konuyu foruma dahil eden arkadaşımız Sn. can pekmez'de şunu demek istiyorum. açmış olduğunuz konu bana bir deyimi hatırlattı. "kör dövüşmek için rakibini karanlık bir mahsene davet edermiş" kendince dövüş adil olsun diye. bu yüzden daha sağlam bir konu ile sizi karşımızda görmek isteriz. saygılarımla...... | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
suçluluk duygusundan kastınız hz ademden gelen günahkarlık kastı değil sanırım...kişilerin havf ve reca korku ve ümit arasında olması ise bu suşluluk değil benim için her an bir otokontrolün gerekliliği ve her an yeniden iman etmnin ifadesidir... gardiyanlardan ben de hoşlanmam...bir iki cemaate katılıp sonra yapamayacağımı gördüm...bana gör değildi en azından...ama benim için herkesten hatta bir karıncadan bile öğreneceğim şeyler olabilir...bilgelik adına herkes bilgiye ulaştırabilir...gardiyanlar ise aklınızı onların eline teslim etmenizi isterler...haklısınız...samimiyetinizi hissediyorum...umarım bu samimiyetten benim gibi düşünmek zorundasın baskısı yatmıyordur bazıları gibi.... | |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
Sizi var eden benim, beni var eden siz. Siz olmazsanız ben, ben olmasam siz var olamassınız. Sizi yok etmek, kendimi yok etmektir. Benim düsüncelerim daha dogrudur ben. Sizin düsünceleriniz daha dogrudur siz. Elbette samimi olarak yaklasıyorum. Tanrıyı inkar edecek kadar özgür degilim Bir tanrım var bazen seslenirim cevap vermese bile. Benim savasım Tanrı insanlarla. İnsanları zincirlere vuran Tanrı insanlar. İnsan düsüncesi ile vardır. Düsüncesini ele gecirmek isteyen bütün ögretilerin, tanrı insan'ların karsısındayım.Zaten ben tek tek inanırları hedef alarak yazmam diger insanlara karsı bakıs acılarını, ön yargılarını kırmak adına bütün cabam. Dinlerin büyük bir misyon'u yerine getirdiklerini kimse inkar edemez. Bütün cabam savasım Musa, İsa, Muhammed. Tanrı insanlar. Tanrıdan bi haber tanrı elcileri. Tıpkı benim, tıpkı sizin gibi. Sevgiler __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|