| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| ifk hadisesi ve sorular / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| hicretin 4. yılında islam peygamberi, islama davetlerini kabul etmeyen müstalik oğullarının üzerine, kendiside başında olduğu 700 kişilik bir kuvvet ile saldırır. bu saldırı esnasında müstalik oğulları hazırlıksız yakalandıkları için saldırıya cevap veremez ve harp çok kısa sürer, harp sonunda erkek kadın ve çocuklardan oluşan 600 esir 2000 deve 5000 küçükbaş hayvan ve çeşitli ziynet eşyaları, ganimet olarak alınır. ganimet paylaştırıldıktan sonra medine ye doğru yola çıkılır. alınan 600 esir arasında müstalik kabilesinin lideri olan Hâris bin Ebî Dırar'ın kızı cuvviye de vardır, cuvviye savaş ganimeti olarak Sabit bin Kays'a düşmüştür, ancak güzelliği karşısında büyülenen muhammed, onu sabit bin kays tan yüksek bir ücretle satın alır, yorucu geçen günün sonunda akşam üzeri kuyuların bulunduğu beyda bölgesinde mola verilir. mola esnasında kafie arasında aişe de olmasına karşın muhammed çadır kurdurtup cüvviye ile birlikte olur. (bir kaç saat önce babasını abisini gözlerinin önünde öldürdüğü 13 yaşındaki bir kız çocuğuyla birlikte olan birinin ahlak değerlerini siz okuyculara bırakıyorum.) sabah saatlerinde daha gün doğmadan kafile tekrar medine ye doğru yola çıkar, ancak kafile nin en önemli ikinci şahsiyeti aişe ortalarda yoktur, örtünme emri yakın zamanda zuhur ettiği için erkeklerin kadınların avret yerlerini görmemelerine büyük önem verilmetedir, bu yüzden köle'ler mahmili( deve üzerine konan etrafı örtülerle kaplı taşıma aracı) deve nin üzerine koyarken içinde kimin olduğuna dikkat edemezler. kervan epey yol aldıktan sonra aişe nin yokluğu farkedilir, mahmilin içindeki aişe değil kölesi berire'dir, peygamber aişe nin bulunması için geriye bir kaç atlı gönderir, kısa bir süre sonra aişe Sefvan bin Mu’attal'in deve sinin üzerinde kafileye doğru gelirken görülür. aişe şöyle bir savunma yapar; ''Hz. Aişe buyurmuştur ki: "Resûlullah bir sefere çıkacağı zaman kadınları arasında kur'a çeker, kur'a kime çıkarsa onu beraberinde sefere götürürdü. Bir sefer sırasında da benim okum çıktı ve Bu sefer, örtünme emri geldikten sonra idi. yol sırasında deve sırtında giden bir mahmil içinde taşınıyordum. bir müddet kaldıktan sonra dönüş emri verildi. kalkıp (kâza-yı hacet için ) sordudan ayrılıp gittim. İhtiyacımı gördükten sonra bineğime geri geldim. O sırada göğsümü yokladım. Yemen'in göz boncuğundan yapılmış gerdanlığım kopmuştu. Aramak üzere geri döndüm. Onu aramak beni epeyce oyaladı. Benim bineğimle meşgul olan askerler gelip mahmilimi deveme yüklemişler. Zannetmişler ki ben mahmilin içindeyim. Ordu gittikten sonra gerdanlığımı buldum. Ordugâha geri döndüğüm zaman kimseyi bulamadım. Herkes gitmişti. Önce bulunduğum yere geldim. Beni bir müddet sonra kaybetmiş olduklarını farkederek aramaya geleceklerini düşündüm. Bu halde iken uyku bastırmış ve uyuyup kalmışım. Safvan İbnu Muattal ordugâhın gerilerinde geceyi geçirmişti. Sabah olunca benim menzilden geçerken uyuyan bir insan karaltısı görerek yanıma geldi. Görür görmez beni tanıdı. Zira örtünme emri gelmezden önce beni görmüştü. Ben onun istirca sesiyle uyandım. Derhal başörtümle yüzümü örttüm. Allah'a kasem olsun bana tek kelime konuşmadı, istircâından başka bir tek sözünü de işitmedim. İndi ve devesini ıhtırdı. Binmem için devenin ön ayaklarına ayağıyla bastı. Ben de bindim. Devemi önden çekti, böylece yol aldık,,'' ancak bu açıklama kimseyi tatmin etmez,bu durum kafile medine ye varmadan büyük dedikodulara sebebiyet verir, medine ye varldığında ise iş çığrından çıkmış şehir dedikodudan çalkalanıyordur.bu duruma son vermek, dedikoducuların ağzını kapatmak için nur sürresi 4. ayet iner nur4 - Namuslu kadınlara zina esnasında bulunup, sonra (bunu ispat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar. ama bu ayet dedikoduları bitirecek nitelikte bir ayet değildir. medineli bir tüccar, genç eşini başka bir adam ile munasebet ederken yakalar ve her iksinide cezalandırılmasını ister, dört şahit şartı hatırlatılınca '' yahu adam karımın karnının üzerindeyken dört şahit nerden bulayım, ben şahit buluncaya kadar adam kaçmazmı '' der hiddetle, bu olay üzerine bu ayetlerden ve peygamberin peygamberliğine şüphe edilmeye başlanır. muhammed son derece üzgündür, aişe yi babasının evine gönderir, aişe nin yeminler etmesine karşın kendiside, çevresi de aişe ye inanmaz. bakınız bununla ilgili islam peygamberinin sağ kolu ali ne demiş ? - "Ey Tanrı Elçisi! Tanrı dünyayı sana dar etmedi ya! Aişe'den demekki peygamber dahil hiç kimse aişe ye inanmıyordu. ali gerçeği öğrenmek için aişe nin kölesi berire nin sorgulanmasını ister , peygamber kabul eder, berire '' ben hanımım hakkında iyilkten başka birşey bilmem'' der , iş iyice arap saçına döner ,artık tek seçenek kalmıştır, allah katında aişe nin durumunu netleştirmek, ancak ne hikmetse ayetler bir türlü gelmez, söz konusu kervan talanları olunca hemencecik inen ayetler bir türlü inmek nedir bilmez. bir aylık bir süre sonunda beklenen ayetler gelmeye başlar, aişe nin meselesi ile ilgili kimine göre 18 kimine göre 10 ayet gelmeye başlar, ancak kuranda mevcut olan sadece on ayet vardır, şimdi birazda ayetler üzerinden devam edelim,, nisa 4 - Namuslu kadınlara zina esnasında bulunup, sonra (bunu ispat için) dört şahit getiremeyenlere seksener sopa vurun ve artık onların şahitliğini hiçbir zaman kabul etmeyin. Onlar tamamen günahkardırlar. şimdi 4 ve 6. ayete dikkat ediniz, medineli tüccarın başına gelenlerden sonra, 6. ayet 4. ayetin yardımına koşuyor, 6 - Eşlerine zina esnasında bulunup da kendilerinden başka şahitleri olmayanlara gelince, onların her birinin şahitliği kendisinin doğru söyleyenlerden olduğuna dair dört defa Allah adına yemin ederek şahitlik etmesidir. bakınız aişe nin meselesi için apar topar inen bir ayet nelere mal oluyor, 6. ayet 4. ayeti nesh etmiş oluyor, devam edelim nur 11 - Haberiniz olsun ki (Muhammed'in eşine) bu ağır ifki (iftirayı) uyduranlar sizin içinizden bir gruptur. Bunu kendiniz için bir kötülük saymayın; aksine o, sizin için bir iyiliktir. Onlardan herbir kişiye, günah olarak ne işlemişse (onun karşılığı ceza) vardır. (Elebaşlılık yapan, bu yüzden de) bu günahın büyüğünü yüklenen kimse için de çok büyük bir azap vardır. ve ekliyor nur12 - Erkek ve kadın müminlerin, bu iftirayı işittiklerinde kendi vicdanları ile hüsnü zanda bulunup da, "bu apaçık bir iftiradır" demeleri gerekmez miydi? nur 13 - (Bu iddiayı ortaya atanların) da bu konuda dört şahit getirmeleri gerekmez miydi? Madem ki şahitler getirip ispat edemediler, öyle ise onlar Allah nezdinde yalancıların ta kendisidirler. nur14 - Eğer dünyada ve ahirette Allah'ın lütuf ve merhameti üstünüzde olmasaydı, size mutlaka büyük bir azab isabet ederdi. iyide ayet gelinceye kadar muhammed ve çevreside aişe ye inanmamıştı, dört şahit olmadığı halde peygamber neden aişe den yüz çevirdi, oda inanmamıştı aişe ye. 14.ayette ''Allah'ın lütuf ve merhameti üstünüzde olmasaydı''dediği kişiler herhalde müşrikler değildir, inanlar, yani peygamberin çevresi. nur15 - Çünkü siz bu iftirayı, gelişi güzel birbirinizin ağzından alıyor ve hakkında bilgi sahibi olmadığınız bu haberi ağızlarınızda geveleyip duruyorsunuz. Bunun önemsiz olduğunu sanıyorsunuz. Halbuki bu, Allah katında çok büyük bir suçtur. nur16 - Onu duyduğunuzda "Bunu konuşup yaymamız bize yakışmaz. Haşâ! Bu, çok büyük bir iftiradır..." demeli değil miydiniz? nur17 - Eğer inanmış insanlarsanız, Allah, bir daha buna benzer tutumu tekrarlamaktan sizi sakındırıp uyarıyor. nur18 -Ve Allah âyetlerini size açıklıyor. Allah, (işin iç yüzünü) çok iyi bilir, tam bir hüküm ve hikmet sahibidir. kaynak- ibni ishak, the life of mohammed, Tefsir, Yusuf 3, Nur 6, 11, Eyman 18, İ'tisan 28, Tevhid 35, 52;Müslim, Tevbe 56, (2770); Tirmizi, Tefsir, (3179); Nesâi, Tahâret 1194, (1, 163-164). elbetteki bu küçük olası kaçamağa allahın ve zamanüstü kitabıbın da dahil olup mahalle kavgasına dönüşmesi komik bir durum. ancak burada islam alimleri keza muhammed her ne kadar gizlemeye çalışsalarda akıllarda kalan bir kaç soru var. 1- sefere kura ile katılma hakkını kazanan aişe hiç hesapta olmayan cüvviye ye sırasını kaptırmış olması, üstelik cüvviye nin kendisiyle yaşıt ve aynı zamanda daha güzel olması, aişe nin yerine peygamberin çadırında cüviiyenin sabahlaması aişe yi kıskançlık krizlerine sokmuş olamazmı, aişe intikam için böyle bir işe girişmiş olamazmı. 2- günümüzde doğuda basit bir şeeh bile taharet almaya çıkınca yanında üç beş kişi eşlik ederken ( kendi memleketim ordan biliyorum ) koskoca peygamberin eşi, kafilenin önemli ikinci kişisi, ihtiyaç gidermek için kafile dışına çıkacak ve üstelik çölde, ama kimsenin haberi olmayacak, hadi hepsini geçtik, bir an bile yanından ayrılmaması gereken kölesi berrire nerdeydi. 3- varsayalım kafile yola çıkarken gerçekten aişe orda yoktu, peki aişe kaf dağı nın ardınamı gitmişti ki 1300 kişilik kafile nin yola çıktığını duymadı, kafilede de ganimet ten 600 deve elde edilmişti, herhalde islam ordusu yürüyerek gitmedi, bir o kadarda at ve deve islam ordusunda olsa, bunların hareket ederken çıkardıkları gürültüyü hiçmi duymadı aişe. 4- kafile hareket ederken berire neden tek başına mahmili ye bindi, sahibinin kafilede olmadığını bildiği halde neden kimseye haber vermedi. 5-madem tanrı aişe nin suçsuz olduğunu biliyordu, huyu suyu hürmetine bir gezegen yaratacak kadar sevdiği elçisinin neden bu kadar zor durumda kalmasına izin verdi, ayetler dedikodular başlamadan gönderilemezmiydi. 6-yoksa aişe yi cezalandırmak hem olayı kabul etmek hemde daha büyük dedikodulara, hatta peygamberin peygamberliğine gölge düşüreceği içinmi aişe nin yerine, günah keçisi olarak sözde olayı yayan Abdullah b. Ubeyy seçildi. 7- aişe nin savunmasında ''gerdanlığımı arıyordum'' dediği gerdanlık ne kadar değerliydi ki çöl ortasında kalma pahasına bu gerdanlığı bulmaya çalıştı, koskoca peygamberin eşi bir gerdanlığın peşine düşermi. saygılarımla __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-12-07 12:08 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| İFK olayı Peygamberi ve inanırlarını derinden etkilemis bir hadisedir. İFK olayı cebrail denen kimsenin olmadıgını, Gelen ayetlerin günü kurtarmak maksadı ile indigini, 4 sahit meselesinin sadece Aise'yi kurtarmaya yönelik oldugunu Anlamıyacak insan olduguna ben sahsen inanmıyorum. Aise bu olaydan sonra Muhammed'in kim oldugunu anlamıs ve bazı sözlerinde bunu ima yolu ile dile getirmistir. Bu olaydan sonra Aise Hz ali'ye düsman kesilmistir. Aise Ebu bekr'in kızı oldugu icin hayatı boyunca gercekleri ifsa etmeye cesaret edememistir. İFK olayı nı İnanırların 90% pek bilmez duymustur ama üzerinde düsünmemistir. Eger bu olay yasanmamıs olsaydı, 4 sahit gibi komedi kıstaslar getirilmeyecekti. Hemen akabinde yasanan yukardaki Sn maximus'un anlattıgı kıstas ise 4 defa sehadet etme'' isi cıgırından cıkarıp İnanırları tam anlamı ile aptal yerine koyma girisimidir. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #3 | |
| sayın şüpheci aişe ile ilgili skandal ilk değil ki, islam peygamberinin eşlerinden habeşistan lı marya ve kardeşi şirin ile ilgili benzer bir skandal ortaya çıkmış, ama her zaman ki gibi peygamberin saltanatını korumak adına örtbas yoluna gidilmiştir yakın zamanda marya konusunu da bir başlık altında tartışmaya açmayı düşünüyorum. saygılar __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Başlığa bakılırsa haklısınız. Nedense bir inanır çıkıp da sorulan sorulara yanıt verme gereği duymamış. Yok mu acaba bu sorulara yanıt verebilecek bir inanır? __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Öğrenmeye dayalı olmayan sorular midemizi bulandırdığı için cevap vermiyoruz.Çünkü bu mesaja yazan her üyenin ya islam bilgisi az ya da okuduğu halde işine geleni alıp diğerini kesiyor.Bu artık ateist cephenin metodu olmuş. Konu neymiş? Benî Mustalik Savaşı sırasında Hz Ayşe de eşine yoldaşlık etmiş. Ordu bir yerde mola vermiş. Ayşe’nin inci kolyesi nasıl olduysa orda kopmuş. İnci taneleri kumlara saçılmış. Ayşe çocuk yaşta ve çelimsiz olduğu için onları toplarken yorulmuş; kumların üzerine uzanmış; uyuya kalmış. Ordu çekip gitmiş.Ordudan arkada kalanları toplamakla görevli sahabe bulmuş onu. Devesine bindirip eşine ulaştırmış.İşte sizin gibi münafık bir grup bu olayı iftira için bir bahane yapmıştır. Öğrenemek için konuyu araştıracak olanlar önce şu makaleyi okuyabilirler. http://www.cumhuriyet.edu.tr/edergi/makale/868.pdf özedönüş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-12-07 09:18 . |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
Burası bir cephe değil bir tartışma platformu. Şu önyargılarınızdan artık kendinizi bir arındırın. Ateist cephenin metodu, münafıklık, midenin bulanması gibi söylemleri size yakıştıramıyorum. Ben bunları acizliğiniz bir göstergesi olarak değerlendiriyorum. Aynı zamanda ateistlere hakaret ettiğinizin de farkında mısınız? __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Aişe ve ifk hadisesini biliyoruz. İftiraları da çok duyduk da benim merak ettiğim bir şey var. Şu "İnanır"lar kimler? Kadir ve Levent İnanır mı? ![]() __________________
Her Gün Aşura Her yer Kerbela |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
ifk konusunda mideniz bulanıyorsa ne mutlu bize ki, azda olsa katkımız olmuş, gerçeği görmenize. din bilgisi konusuna gelince, bahsettiğimiz hiç bir konu kulaktan dolma bilgilerle değil, tamamen islami kaynaklardan derlenmiştir, sorular normal olan her insanın aklına gelebilecek sorular. __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
VolkaN_27 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-12-07 21:17 . | |
|
| #10 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
Her fırsatta muhammed ve Aişe evliliğinde aişenin yetişkinliğine dair yazılar yazarsınız. Şimdi de çocuk yaşta ve çelimsiz diye nitelendirilen bir yazıyı bize sunuyorsunuz....Tıpkı kuran gibi çelişkilerle dolusunuz sevgili özedönüş. Bir öyle bir böyle. Forumdaki arkadaşlara bir sorum olacak!!! Ben aişe yetişkindir diyorum. Türlü türlü hadisler ayetler getirsem.Sonra bir gün çıkıp aişe çocuk yaşta ve çelimsiz diye bir yazı getirsem. Bana yalancı mı der misiniz yoksa İşine geldiği gibi konuları çekip değiştiren bir sahtekar mı dersiniz? | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|