Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > İnançlar ve Dinler > Kitaplı Dinler - Tarikatlar

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kuran'daki Allah ve güneş

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik

Konu Araçları
Eski23-12-07, 19:13  #1
sesli

sesli'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Kuran'daki Allah ve güneş

Dostlar,

Kuran'daki ALLAH GÜNEŞ kadar bir güç sahibi değil. Öyle ya, GÜNEŞ'in ışınları bize aracısız olarak gelmekte ve dünyanın her noktasındaki canlılara ulaşmaktayken ve kimseyi de ayrım yapmadan aynı şekilde etkilerken, KURAN'daki Allah ancak elçiler aracılığıyla sözlerini insanlara duyurmaktadır.

Bu durum açıkça elçilerin ALLAH'ı tanımadıklarının göstergelerinden sadece biridir. ALLAH'ı tanıyan ve bilenler onun emirlerinin nasıl işlediğini de bilirler.

Allah herkesin beyni olacak demişse herkes bir beyinle doğar. Beyinsiz doğan olmaz. Allah'ın emirleri işte böylesine kesin ve de herkese ayrım yapmadan gelir.

GÜNEŞ kadar etkisi yok mu? Bunu bilmeyenler mi ALLAH'ı anlatacaklar!

FARKINDALIK en büyük aracımızdır.
sesli is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-12-07, 19:29  #2
bcetin811

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın sesli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dostlar,

Kuran'daki ALLAH GÜNEŞ kadar bir güç sahibi değil. Öyle ya, GÜNEŞ'in ışınları bize aracısız olarak gelmekte ve dünyanın her noktasındaki canlılara ulaşmaktayken ve kimseyi de ayrım yapmadan aynı şekilde etkilerken, KURAN'daki Allah ancak elçiler aracılığıyla sözlerini insanlara duyurmaktadır.

Bu durum açıkça elçilerin ALLAH'ı tanımadıklarının göstergelerinden sadece biridir. ALLAH'ı tanıyan ve bilenler onun emirlerinin nasıl işlediğini de bilirler.

Allah herkesin beyni olacak demişse herkes bir beyinle doğar. Beyinsiz doğan olmaz. Allah'ın emirleri işte böylesine kesin ve de herkese ayrım yapmadan gelir.

GÜNEŞ kadar etkisi yok mu? Bunu bilmeyenler mi ALLAH'ı anlatacaklar!

Siz Allah'ın insanlarla nasıl konuşmasını bekliyorsunuz sayın sesli?

-Bir meleğin eline megafon alıp Allah'a inanın yoksa ceza göreceksiniz demesinimi?

-Kur'an-ı Kerim'in bir dağın tepesine indirilip, herkezin ordan fotokopi çektirip evinde okumasını mı?

-Göklerin yarılıp "Ben Allah'ım bana inanın hesap gününe kadar size süre veriyorum haraketlerinize dikkat edin" demesini mi?

Güneş ile Kur'an'da ki Allah'ı bir tutmanın mantığı nedir!..Ortaya bir benzetme atıyorsunuz ve bu benzetmeden yola çıkarak Kur'an-ı hedef alıyorsunuz..Gerçekten hayal gücünüze diyecek birşey bulamıyorum...

Sayın sesli Kur'an-ı Kerim inanan insanın içine güneş gibi doğar, siz bu imandan mahrum kaldığınız sürece o güneş kimbilir kaç defa doğup kaç defa batacak!....
bcetin811 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-12-07, 19:44  #3
süpheci

süpheci'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2007

Allah günesi bizi ısıtsın aydınlatsın diye yarattı. Bu tanrının dilegi. Tanrı kur'an'da bana inanın ''Diliyor'' diyor. Bu ise tanrıya yakısmaz. Cöllerde yalın ayak dolasan bir faniyi secip, hadi bana inanın demek komedi. Bizde inanmıyoruz. Lütfen kimse imtihan ediyor gibi bir sey söylemesin! Bu daha fena komedi olur.
Eski23-12-07, 20:02  #4
haydarali
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007

içini kendisinin doldurarak oluşturduğu kavramı satmaya kalmak kendini aldatmaktan öteye geçer mi?
haydarali is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-12-07, 20:08  #5
haydarali
Uzaklaştırıldı

buyrun.
ama dürüstce, ve vicdanlıca beyanlarınızı bekliyorum.
Eski23-12-07, 20:12  #6
sesli

sesli'nın Avatarı

Siz önce uyanmalısınız ki, beni anlayabilesiniz,,,

Alıntı:
Sayın bcetin811 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Siz Allah'ın insanlarla nasıl konuşmasını bekliyorsunuz sayın sesli?

-Bir meleğin eline megafon alıp Allah'a inanın yoksa ceza göreceksiniz demesinimi?

-Kur'an-ı Kerim'in bir dağın tepesine indirilip, herkezin ordan fotokopi çektirip evinde okumasını mı?

-Göklerin yarılıp "Ben Allah'ım bana inanın hesap gününe kadar size süre veriyorum haraketlerinize dikkat edin" demesini mi?

Güneş ile Kur'an'da ki Allah'ı bir tutmanın mantığı nedir!..Ortaya bir benzetme atıyorsunuz ve bu benzetmeden yola çıkarak Kur'an-ı hedef alıyorsunuz..Gerçekten hayal gücünüze diyecek birşey bulamıyorum...

Sayın sesli Kur'an-ı Kerim inanan insanın içine güneş gibi doğar, siz bu imandan mahrum kaldığınız sürece o güneş kimbilir kaç defa doğup kaç defa batacak!....

Sayın Bcetin,

Konuşmak insanlara özgü bir eylem. Konuşmak demek isteklerde bulunmak demektir. Ama bu ancak İnanlar için böyle.

ALLAH'a gelince neden bizim ona inanmamızı istesin ki. ALLAH'a inanmak yerine onu bilmek dah doğru olur. Çünki İNANAN BİLMEZ,BİLEN İNANMAZ. Her istek sizin anladığınız ölçüde bir acizliğin sonucudur. ALLAH'ın istekleriyse böylesine basit insani bir tarzda olabilir mi? ALLAH'ın istekleri daima olmuştur. Dünyayı istemişse dünya oluşmuştur. Bitkilerin kutup bölgelerinde olmasını istememişse oralarda ağaca rastlayamazsınız...

Allah'ın isteklerine kim karşı çıkabilir ki sonradan hesabı görülsün. Güldürmeyin insanı. Aklınızı kullanırsanız, gerçeği de görür ve öğrenirsiniz. Aklı kenara koyar da iman kafesine girerseniz. Bir daha bu hapisaneden çıkmanız çok ama çok zor olur. Hep orada kalırsınız.

Siz ALLAH'ı tanımıyorsunuz...Ve siz aslında ALLAH'a değil de Muhammed'e inanmaktasınız. Ve bu nedenle de Muhmmed'in sözlerini Allah sözü sanmaktasınız...

Hesap günü ancak Muhammed'in hesabında olan bir gündür. Allah'ın kimseden hesap soracak şekilde bir istemi yoktur. Bu ancak acizlerin hesaplaşması olabilir. YÜCE bir gücün hesabı baştan yapılmış olur. Çünki ona kimse karşı gelemez ki! Ne hesabı olacakmış! Siz insanların ALLAH'a karşı çıkabileceğini düşünenlerdensiniz...Bu büyük bir yanılgıdır... Kim Ona karşı çıkabilir ki?

Siz Allah'ı bilmediğiniz için KURAN'ı da ALLAH sözü sanarsınız.

Ve ALLAH'ın insanlara --ALLAH SİZİ KAHRETSİN-- diyebileceğini sanırsınız.
Uyanmanız gerek...

Eski23-12-07, 20:16  #7
haydarali
Uzaklaştırıldı

sesli arkadaşım sizce bir yaratıcı, Rab ya da ismi Allah olan bir varlık var mı?
Düzeltiyorum, özür, sevgili büyüğüm sesli
Eski23-12-07, 20:29  #8
bcetin811

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın sesli şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın Bcetin,

Konuşmak insanlara özgü bir eylem. Konuşmak demek isteklerde bulunmak demektir. Ama bu ancak İnanlar için böyle.

ALLAH'a gelince neden bizim ona inanmamızı istesin ki. ALLAH'a inanmak yerine onu bilmek dah doğru olur. Çünki İNANAN BİLMEZ,BİLEN İNANMAZ. Her istek sizin anladığınız ölçüde bir acizliğin sonucudur. ALLAH'ın istekleriyse böylesine basit insani bir tarzda olabilir mi? ALLAH'ın istekleri daima olmuştur. Dünyayı istemişse dünya oluşmuştur. Bitkilerin kutup bölgelerinde olmasını istememişse oralarda ağaca rastlayamazsınız...

Allah'ın isteklerine kim karşı çıkabilir ki sonradan hesabı görülsün. Güldürmeyin insanı. Aklınızı kullanırsanız, gerçeği de görür ve öğrenirsiniz. Aklı kenara koyar da iman kafesine girerseniz. Bir daha bu hapisaneden çıkmanız çok ama çok zor olur. Hep orada kalırsınız.

Siz ALLAH'ı tanımıyorsunuz...Ve siz aslında ALLAH'a değil de Muhammed'e inanmaktasınız. Ve bu nedenle de Muhmmed'in sözlerini Allah sözü sanmaktasınız...

Hesap günü ancak Muhammed'in hesabında olan bir gündür. Allah'ın kimseden hesap soracak şekilde bir istemi yoktur. Bu ancak acizlerin hesaplaşması olabilir. YÜCE bir gücün hesabı baştan yapılmış olur. Çünki ona kimse karşı gelemez ki! Ne hesabı olacakmış! Siz insanların ALLAH'a karşı çıkabileceğini düşünenlerdensiniz...Bu büyük bir yanılgıdır... Kim Ona karşı çıkabilir ki?

Siz Allah'ı bilmediğiniz için KURAN'ı da ALLAH sözü sanarsınız.

Ve ALLAH'ın insanlara --ALLAH SİZİ KAHRETSİN-- diyebileceğini sanırsınız.
Uyanmanız gerek...

Sayın sesli "Sizin tanıdığınız Allah bizden ne ister" bi söylermisiniz çok merak ettim..Gayet samimi bir şekilde soruyorum inanın..
bcetin811 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-12-07, 22:54  #9
sesli

sesli'nın Avatarı

Allah bizden ne isteyecek!

Alıntı:
Sayın bcetin811 şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın sesli "Sizin tanıdığınız Allah bizden ne ister" bi söylermisiniz çok merak ettim..Gayet samimi bir şekilde soruyorum inanın..
Sayın Bcetin,

Neden ALLAH bizden birşey istesin ki! Bize ihtiyaç duyanlar bizden bir şeyler isteyenlerdir. Merakınız herhalde koybolmuştur sanırım.

Saygıyla,
Eski23-12-07, 23:00  #10
sesli

sesli'nın Avatarı

Siz sordunuz, yanıtlamaya çalıştım.ben de

Alıntı:
Sayın haydarali şöyle demiş:

Mesajı Göster
sesli arkadaşım sizce bir yaratıcı, Rab ya da ismi Allah olan bir varlık var mı?
Düzeltiyorum, özür, sevgili büyüğüm sesli
Sayın Haydarali,

VAROLUŞUN bir açıklaması tabiidir ki var. YARATICI deyince işin şekli değişmektedir. VAROLUŞU, dinler yaratıcı bir rab ile açıklarken, bilimsel olarak da doğadan söz edilir.

VAR olan VAROLUŞTUR. Ve onun açıklanışı da Allah veya Rab veya TANRI veya doğa olarak nitelendirilmektedir. Mesele bundan ibarettir.

Özür dileyecek bir davranışınız olmadı sayın Haydarali.

Saygıyla,

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı