"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hz.Muhammed'in çocukları öldü mü öldürüldü mü? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| hz.muhammedin yaşamı boyunca kuranı kerimde yazılan bilgilere göre 7 çocuğu olmuş. bunların 6 sı hz.haticeden (4 kız 2 si erkek).1 erkek çocuğuda kölesi iken eşi yaptığı hz.marie'dan. işin ilginç yanı bu çocuklardan sadece biri 25 yaşını geçebilmiş oda hz.fatma (fatima) diğer çocuklarının ölüm nedeni hiç bir kaynakta net olarak bulunamamaktadır. hz.fatma hz alinin eşi olup.hz. muhammed ile arası pek iyi olmayan bir evlatmış.(lütfen babası ile arası iyi değil di diye kötü damgasını vurup. iyiler erken ölür.deyimini kullanmayınız çünkü hz.muhammed 63 yaşında vefat etti.) ilginç olan bir şey daha varki hz. muhammedin hiç bir torunuda sağ kalmamıştır. yani bizim kuşağımıza kadar gelebilecek hiç bir peygamber soyundan insan kalmamış 12 eşi olan bir peygamber nasıl olurda. soyu bir nesil bile ilerlemez. bu konudaki görüşlerimi.konuya ilgili arkadaşlar düşüncelerini veya bilgilerini yazdığı zaman daha detaylı paylaşacam. |
|
| #2 | ||
Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
| |
|
| #3 | |
| Sn bcetin811, Doğrusu ben de hiç duymamıştım "hayırlı bir evlat değilmiş" "iddiasını". Ancak, cariyesinden doğan oğlu İbrahim'in "gerçek" babasının başkası olduğu hakkında bir hadis okumuştum: (hz) Ali bu adamı buluyor; adamın cinsel organının olmadığını görüp öldürmekten vazgeçiyor!.. Hikayenin, pek çok hadiste olduğu gibi düzmece, "akla ziyan" olduğu açık; ama doğumdan sonra bir dedikodunun dolaştığı net! Bir başka hadis, (hz) Muhammed'in "İbrahim ölmeseydi benden sonra peygamber olacaktı" demesidir. Demek, İbrahim ölmeseydi ve onun da erkek çocukları doğsaydı, 1400 yıl boyunca ve bugün Mekke'de (Arap) peygamberlerimiz çıkmaya, bulunmaya devam edecekti!.. Elbette bu sahih bir hadis değildir, diyeceksiniz. Vurgulamak istediğim, o kadar çok hadis uydurulmuş ki, bunlar hem tutarsız hem çelişkili. Tıpkı Kuran (ve Tevrat ve İncil) gibi! |
|
| #4 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
amma ! evet ilginç peygamberin çocukları ölmüş ve torunlarıda öldürülmüştür ! herşeyin nedeni belli ! peygamber bize anlatılan olağanüstü biri değildi ! o da insandı t orunlarının öldürülmesi,damadının öldürülmesi aslında kutsal sülalesi kavramıyla ters ! hele muhammed islam için yegane yüce insan sa birde ! | |
|
| #5 | |
| zeyneb, rukiye, ümmü gülsüm, muhammed den değildir, hatice ile evlendiğinde bu kızlar zaten vardı, fatma ebu kasım ve abdullah hatice ile evliliğinden sonra olmadır, kasım ve abdullah iki yaşına gelmeden sırayla ölmüşlerdir. marya dan olan ibrahim ise 5 yaşında ölmüştür. marya peygamber ile evliliğinin 8.ayında doğurmuştur ibrahimi, yani hediye edildiğinde kuvvetle muhtemel bir aylık hamile idi marya. bu yüzden peygamber, marya yı recm edilmesini istemiş, ancak imparatorluğun istikbali açısından aişe nin ifk olayın da olduğu gibi örtbas yoluna gidilmiştir. ilginçtir peygamberin onca karısı cariyesi olmasına karşın sadece hatice ve marya dan çocukları olduğu kanatine varlmıştır. islam tarihçilerine göre diğerleri kısırdır,iyide arkadaş, dokuz karısının dokuzu da kısırmıydı, hadi dokuz kadını geçtik, ya sayısız cariye, bunların hepsi kısırmıydı. __________________
kirli bir ırmaktır insan.kirli bir ırmagı icine alması ve bozulmadan kalması icin deniz olmalı insan |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
İkincisi Hz.Ali eğer bir adamı öldürmek isterse elinizdeki kılıcı hiç tereddütsüz karşısındaki kişiye saplar..Hz.Ali'nin lakabı savaşlardaki korkusuzluğundan dolayı "Allah'ın Aslanı"dır..Kendine has kılıcını bilmeyen yoktur sanırım..Cinsel organla falan vakit kaybetmez bu hadisin bir geçerliliği yoktur.. | |
|
| #7 | |
| sn. bcetin811, Hemen hemen aynı şeyi söylüyoruz: Pek çok hadis hem birbiriyle hem Kuran'la çelişiyor. Ben, ilaveten, Kuran'la çelişmeyen, güvenilir bulduğunuz hadislerin de çok büyük ölçüde hayal ürünü, rüyalarda görülmüş ve en önemlisi iç tutarlılığı olmayan, hikayesi çok kötü rivayeyler olduğunu söylüyorum. "Kainatı (Herhalde "dünya ve gökleri"dir aslı), senin yüzü suyun hürmetine yarattım" "Kudsi hadisini" bilirsiniz. Pek çok müslüman bu hadisle peygamberi anıyor. "Allah" bir kulunu istediği gibi yaratıyor, onu çok beğeniyor, bu beğenisiyle evreni yaratıyor. Bu ne garip mantıktır! (Hz) Ali hakkındaki söyledikleriniz de imanınıza dayanmaktadır, "bilgi"ye değil. Son olarak: (Hz) Muhammed'in onca hanım ve cariyelerinin hepsi kısır mıydı ki..? sorusu, İslam'da ciddi bir sorun olagelmiştir! Ciltler dolusu kitap yazılsa da tevil edilemeyecek ciddi bir sorun! |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
açmış olduğum konun içinde onca cevaplanması gereken soru varken siz kendinize buradan farklı bir pay çıkarmışsınız. hz. muhammed ile arası iyi olmayan evlat derken düşmanmış demedim. okuduğum bir kitaptan öğrendim şu an kitabın isminin ne olduğunu bilmiyorum fakat isim olarak umarım yanlış yazmam buhrani diye aklımda kalan. yanlış yazmışta olabilirim. burada bunu yazarken her bir delili toplayıp önüne sersemde zaten fikirlerin bunlara bir kılıf buluyor. | |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Hz.Muhammed'in eşlerinin kısır olup olmamasının altında ne aradığınızı söyleyin ona göre cevap vereyim sayın mete..İslamda ciddi bir sorun haline getirecek kadar büyük mesele neymiş bizde öğrenelim.. | |
|
| #10 | |
| değerli arkadaşlar, "hz. muhammed ile arası pek iyi olmayan bir evlatmış" dediğim sözler bir uydurma değildir. okuduğum bir kaynaktandır. buğüne kadar okuduğum kitaplar yüzlerle ifade edileceği için bunu hatırlamam zor bir durumdur. ayrıca kitapta okuduğumdada direk olarak arası pek iyi olmayan bir evlat diye yazmamıştır. hz. muhammedin ailesi içinde geçen sürecin bendeki oluşan izlenimleridir. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|