"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." Lütfen forum kurallarını okuyunuz. |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Bilmiyorum, şeytanı putlaştırıyorlar mı? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| hacı olmak için arabistana gidiyorlar ve bana ilginç gelen küçük, orta ve büyük şeytan olarak üç büyük taş var , insanlarda bunları taşlıyorlar , nasıl oluyorda böyle şeytanlar oluyor, ypksa bunu bir ticaret olarakmı kullanıyorlar. bu konu hakkındaki düşüncelerinizi ve bilgilerinizi paylaşmak isterim . saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| evet, seytanin rütbesi cin taifesine düsürülmüstür. iyi bir sey olsaydi meleklige devem edebilirdi. Simdi, seytani,iblisi, yani cini taslama isi sembolik diyecekler coktur, ama seytan taslama olayinda gözden kacirilan, atesten yaratildigi iddia edilen seytani nesnel olarak taslayanlarin hafizalarinda yarattigi celiskiyi travmayi tas atanlar göremedigi icin, coluk cocuklarinin rizkindan kesip seytan taslayacagim diye binlerce km uzaktan gelen haci adaylari bu davranislarinin, 15 yüz yillik bir ticari amaca hizmet ettigini nereden bilecekler ![]() |
|
| #3 | ||
Kültür&Sanat ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006
| Alıntı:
tarifeyle mi oluyor bu işler hiç bilmiyordum yahu!__________________
“kadınım” demek suçtur, yasaktır ve utanma ve tecrit ve ölüm sebebidir! | |
|
| #4 | ||
| evet sayin Kinem, 40 yillik melek(iblis) camurun önünde egilmediginden ha bire yaplan yeni ceviriler meallerle sónunda cine, hem de cok kötü bir cine dönüsmüstür. Ama sormazlar ki kötü cinlerin; meleklerin icinde tanri kartinda, hem de cennet mahhalinde ne isi vardi, oralara nasil sizdi? yine de vermek istedigim mesaji yinelemek istiyourm. Alıntı:
| |
|
| #5 | ||
Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
"Hani biz meleklere: Adem'e secde edin, demiştik; İblis hariç olmak üzere, onlar hemen secde ettiler. İblis cinlerdendi; Rabbinin emrinden dışarı çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da onu ve onun soyunu mu dost ediniyorsunuz? Oysa onlar sizin düşmanınızdır. Zalimler için bu ne fena bir değişmedir!" (Kehf, 18:50) Sayın gezer meleklerin hepsi secde etmiş gördüğünüz gibi..Kur'an-ı Kerim Hz.Muhammed'in kendi eliyle yazdığı bir kitap bile olsa meleklerin günah işlemediklerini Allah'ın elçileri olduğunu bildiği halde neden kötülüğü temsil eden bir mahlukatı meleklerin içine dahil etsin?? Burada verilen emir hem meleklere hem de cinleridir..Ayetin içinde "İblis cinlerdendi" sözü bas bas bağıyor.."Ben melek değilim cin'im" diye!..Ben size başka nasıl ispat edeyim bu durumu? Ben sizden şunu bekliyorum.."Evet şeytanın cin olması mantığa uygun olabilir ama ben Kur'an'a ve Kur'an'daki Allah'a inanmıyorum"...İnanın bunu derseniz hem bizim inancımıza saygınız olur, hem de doğru bilmediğiniz bir konu hakkında zanda bulunmuş olmazsınız.. bcetin811 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-12-07 10:38 . | |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Ben seytan taslamanin kendi nefsini taslayarak; yontulayarak terbiye etmek olarak goruyorum. Nasil'ki sema'ta semazenler ruhlarini kinden arindirarak kamil seviyesine ulasmak icin gayret gosteriyorlarsa, bunlarda tastan hincini aliyorlar. Bir tas bir kucuk hayvan'in barinagi haline donusebilir. Bence bu insanlar gunah isliyor. Bir nebze olsun doga'nin dengesiyle oynadiklarini dusunuyorum. Tabi bu ironi sadece. |
|
| #7 | |
| sayin behcet, seytanin cin olduguna el birligi ile karar verdik. Yazdiklariniz da bunu söyüyor ama, bu kötü cin cennete, ilk mutlu ailenin yanina, meleklerin arasina nasil katildi, bu yaniti vermemek icin bir yigin seyler yazmissiniz. Anlasildigina göre cennette de, cennetlikleri yolundan saptiracak cinler dolasmakta. Bunlar nihayetinde cennetteyse, bu dünyada neden taslaniyor? Orada duranbir tahta direge, yüzyillarca tas ata ata vatandasin cebinde ne para kaldi yerlerde de tas. Demek ki araplar hac sezonu bitince bu taslari, onar yirmiser torbalara doldurup, yine hacilara para ile satiyorlar. Aksi halde orasi tas ocagina dönerdi mazallah. canugur Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-12-07 13:07 . |
|
| #8 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Dostlar, Hacc sermayeyi; turizmi yakindan ilgilendiren bir seruven haline donusmustur. Bu olaylar'in bas oyuncularida turizmin sefleridir, yani yoneticiler, otelciler ve sirket sahibi kisilerdir. Hacc'a gidenler aslinda ibadet dusturlerini yerine getirmek icin degilde, tatil yapmak icin gidiyorlar. Benimde o kadar param olsa, bende bir iki gunlugune musluman olmaya raziyim. Oralari cok guzel tatillik yerler. Manzarali otel odalari "off!" dedirten cinsten. |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
görürsünüz Yaslı insanların nerde ise tamamına yakını türk hacı. Nedeni ise, daha önce islenen günahların affolacagı düsüncesi. Yani genclikte her türlü günahı isleyelim sonra hacca gider af diler af ediliriz kurnazlıgı.Birde ayrıntı. Arablar kendilerine hacı denmesine kızarlar bizimkiler bu unvanı almak icin varlarını yoklarını ortaya koyar hacı unvanını alırlar.__________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| |
| #10 | ||
Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
Siz cennette öyle bir şeytan hayal ediyorsunuz ki ; "Elinde uzunca büyük bir çatal, simsiyah bir suret, kafasında iki tane boynuz..Siz şu anda size vesvese veren şeytanın suretini görebilirmiyorsunuz?Hayır!..Peki cennette Hz.Adem'in şeytanı görmesini neden bekliyorsunuz?O da sizin benim gibi bir insan..Şayet cennete giren şeytanın bir sureti olsaydı Hz.Adem onu gördüğü anda tanır ve yasak ağacın yanına bile yaklaşmazdı.. Biz müslümanlar cennetin dünya sınavını kazandıktan sonra hak edileceğine inanırız..Hz.Adem'de dünyaya gönderildikten sonra Allah'a tövbe etmiş ve tevbesi kabul buyurulmuştur..Çünkü Allah Hz.Adem'e o yasak ağaca yaklaşmaması için uyarı da bulunmuştur..Şeytanın cennete girmesi Allah'ın izniyle olmuştur tabiki, çünkü bu olayda Hz.Adem'in sınavıdır.. Her zaman ki gibi söylüyorum benim inandığım Kur'an'a inanmakta özgürsünüz ama sizden ricam inanmadığınız şeyler hakkında mantıksız olduğuna kanaat getirmeden önce üzerinde detaylı araştırmalar yapıp sonra tartışmalara katılın.. Gelelim taş atma mevzusuna!..Sayın gezer siz bu durumun sembolik olduğunu yazıdınızda belirtmişsiniz zaten ama bizlere yorum şansı bırakmamak için "sembolik diyecekler çoktur" şeklinde bir set çekmişsiniz..Tabiki semboliktir başka bir anlamı olabilirmi? | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|