"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Devrimci istakoz yer mi?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski24-12-07, 11:19  #1
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Devrimci istakoz yer mi?

Bu dediğim genellikle Türkiye’de olur sanırdım ama evrenselmiş...

Çünkü, Profesör Einstein’ın dediği gibi, iki şey sonsuz ve sınırsızdır, biri evren, öteki de insanoğlunun ahmaklığı.

Almanya’da “sıkı solcu” bir hatun varmış, Sahra Wagenknecht... Ben tanımam.

Strasbourg’da bir lokantaya gitmiş arkadaşlarıyla (haberi yazan çemiş bu şehri de Almanya’da sanıyor)... Yanında bir de Türk var, Feleknaz Uca derler bir hanım, o da politikacıymış.

Herkes birşeyler ısmarlamış, Sahra da ıstakoz söylemiş.

Istakoza 22 Euro yazıyorlarmış, bizim parayla 37,5 YTL gibi bir şey.

Aslında ucuz ha, bu paraya bulursanız kaçırmayın.

Feleknaz da sofranın resmini çekmiş, hatıra niyetine.

Fotoğraftan rahatsız olan Wagenknecht, yardımcısını Feleknaz’a gönderip makinesini istetmiş, ıstakozlu resmini bir güzel silmiş. Feleknaz da durumu farkedince kıyameti koparmış, olay basına yansımış.

Bir komünist, ıstakoz

yer miymiş?

Almanya’da şimdi bu tartışılıyormuş.

Otuz yedi buçuk lira ulan... Yesen ne olur, yemesen ne yazar?

(Almanya ve Avusturya’da “Nordsee” derler bir deniz ürünleri lokantaları zinciri vardır, “Kuzey Denizi”, çok ucuza balık, karides, kalamar ve ıstakoz satar, yemekleri ve salataları birbirinden nefistir, yemeyeni döverler. Her gittiğimde tıkınırım, emekçi halkım beni bağışlasın!)

Hemen, Dursun Karataş’ın hücre evi akıllara geldi... İki yüz kırk metrekarelik evin buzdolabında havyar, jambon, rakı, cin ve viski bulunmuştu.

Engin Ardıç/ Akşam
devamı :http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=102492,10,2

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-12-07 12:31 .Sebep: uzun alıntı
Hasan Rua is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-12-07, 19:15  #2
S.Ateş

S.Ateş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Emekçilerin sesi olan kişi, 1 Lira'yı denkleştirip de evine ekmek alma telaşında olanların biryerlerde temsilcisi olan şahsiyet, 37 liraya istakoz yemese iyi olur. Pardon, söz konusu istakoz bir masa kadar ise ve birkaç günlük yemek ihtiyacını karşılamışsa Bayan Sahra'nın yesin tabi ki.

Engin Ardıç'a katılmıyorum.

37,5 Lira belki de kimilerinin tüm servetidir.
S.Ateş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski24-12-07, 23:49  #3
gomünüst

gomünüst'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2007

Alıntı:
Sayın libreria şöyle demiş:

Mesajı Göster
Emekçilerin sesi olan kişi, 1 Lira'yı denkleştirip de evine ekmek alma telaşında olanların biryerlerde temsilcisi olan şahsiyet, 37 liraya istakoz yemese iyi olur.
Kesinlikle aynı fikirdeyim.Emekçinin temsilcisiyseniz, biri sizi gördüğünüzde işte bu komünist diyorsa bir emekçiyi temsil edecek şekilde davranmanız lazım.Tabi burjuvazinin simgesi olmak istiyorsa afiyet şeker olsun.
Eski25-12-07, 09:41  #4
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

..ünlü Fransız sosyalist lider Jean Jaures anlatılabilir. Yıl 1910 falan... Bir gün Paris metrosunda giden bir işçi, Jaures’in birinci mevki vagondan indiğini görmüş... “Oldu mu ya yoldaş,” demiş, “biz ikinci mevkide, sen birinci mevkide?”... Jaures de demiş ki, “arkadaşım, ben ikinci mevkiye inmek için değil, senin de birinci mevkiye çıkabilmen için uğraş veriyorum!”
Eski25-12-07, 14:51  #5
wetfeel

Giriş Tarihi: Dec 2006

Alıntı:
Sayın Parşömen şöyle demiş:

Mesajı Göster
..ünlü Fransız sosyalist lider Jean Jaures anlatılabilir. Yıl 1910 falan... Bir gün Paris metrosunda giden bir işçi, Jaures’in birinci mevki vagondan indiğini görmüş... “Oldu mu ya yoldaş,” demiş, “biz ikinci mevkide, sen birinci mevkide?”... Jaures de demiş ki, “arkadaşım, ben ikinci mevkiye inmek için değil, senin de birinci mevkiye çıkabilmen için uğraş veriyorum!”
Allah razı olsun o liderden. Belki devrimcilerin ezberini bozar bu söz. Ne bu ya devrimci tatile gitmez, devrimci lüks yemek yemez, devrimci lüks giyinmez. Kardeşim insanın maddi gücü varsa bırakın istediği yesin içsin. Asıl olan davasına eylemleriyle ters düşmemesidir. Karl Marks nerede yazmış acaba komünistler lüks takılmasın diye merak ediyorum? Hem bütün sosyalistlerin amacı halka daha iyi bir yaşam sunmak değil midir? Şimdi bir işçi maddi durumundan ötürü kaliteli bişey alamıyorsa sağlıklı yemekler yiyemiyorsa bende mi yiyemicem. Dediğim gibi bizim amacımız insanlara daha iyi bir yaşam sunmak o zaman hadef onların daha iyi yaşamak için mücadele etmek. Benim maddi durumum iyi ama işçilerin durumu kötü diye ben onlar gibi giyinmem. Eylemlerimle, mücedelemle onlarında benim gibi yaşaması için mücadele etmek.
wetfeel is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-07, 16:30  #6
koçero

koçero'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın Parşömen şöyle demiş:

Mesajı Göster
Yanlış yapıyormuş derim ben de;ikinci mevkiye gidip,ordakilerle beraber geçseymiş birinci mevkiye.Kitlelerin içinde ve onlarla beraber olduğunu daha çabuk anlatırdı kendilerine.
Bu arada Dursun Karataş'ın kişiliğinde tüm Devrimciler'e sataşma var.Engin Ardıç;Dursun Karataş'ın yanında değildi herhalde.Burjuva basını,doğal,çamur at izi kalsın.Başka türlü anlatacaklarını beklemek hayal olurdu zaten.
Kendileri istakoz yemeye devam etsin,Devrimciler'e tavsiyelerde bulunacaklarına aşağılık ücrete nasıl yaşanır onun hesabını emekçilere yapıversinler.Çok katlı gökdelenlerde kafayı bulunca viskiyle,istakozla insan ne dediğini karıştırıyor anlaşılan.

koçero Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 25-12-07 16:35 .
koçero is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-07, 16:38  #7
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:
Hemen, Dursun Karataş’ın hücre evi akıllara geldi... İki yüz kırk metrekarelik evin buzdolabında havyar, jambon, rakı, cin ve viski bulunmuştu.

Eğer Dursun Karataş bunları yiyorsa Engin Ardıç yanındayken kuru ekmek mi yiyormuş!Çamur at izi kalsın!Bir insan konuşurken önce kendisine baksın masa başından ülke tahlili yapan satılmış medyanın konuşmaya hiç hakkı yoktur.Engin Ardıç kimki bu eleştiriyi yapıyor acaba?
Eski25-12-07, 17:58  #8
frau
Uzaklaştırıldı

Komünizm Lüks yaşamın aşağı indirilmesi değil ! herkesin Lüks yaşama kavuşma olanağıdır !
frau is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı