"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Hangi İslam? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Değerli arkadaşlar bildiğiniz üzre forumda en ateşli tartışmaların yaşandığı ''İslam Dini'' konusu beni de derinden etkilemiş olup düşünmeye sevketmiştir:Şimdi soruyorum size İslam dini nedir?Evrenselmidir?Kime müslüman denir?Ve en önemlisi;günümüzde ''İslam hukuku'' adı altında varlıklarını sürdüren islam devletleri sizce islamı temsil ediyorlar mı? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| yaklasik her din, musaninki haric, kendini evrensel kabul eder. Emperyalizm de bu haris duygudan yararanmakta gecikmez ve dini yan cebine attigi gibi, sömürü mekanizmasinin ana carki haline getirir. islamin iyi temsil edilmedigini, hatta asr-i saaadet devri disinde hic te iyi temsil edilmedigini inancli arkadaslarimizin büyük bir kismi kabul ederler. Ben de diyorum ki, ortada iyi bir sey olsaydi uygulanir, basariya ulasilirdi. Demek ki halaa bir yerlerden esiyor?? |
|
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Ben de konuya bir yorum getirecek olursam:İki tane ALLAH vardır;Birinci Allah Aşkla yarattığı,ve sevgiyle büyüttüğü sanat eserine SİYAH PELERİN giydirip onu vinçte sallandırır...İkincisi ise;Yine Aşkla yarattığı ve Sevgiyle büyüttüğü sanat eserinin;ayakları altına cenneti serer...Hangisi Gerçek siz karar verin... beysim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-12-07 18:47 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|