"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Bir insan Ben Allah'a inanıyorum fakat islama inanmıyorum diyebilir mi? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Değerli arkadaşlar!İçinde pek çok mezhebin barındığı islam dinini tanımlayabilmek çok zor,kaldı ki günümüzde kur'an'ın ayetleri bile pek çok islam inanırını ayrılığa düşürmüş vaziyette.Hal böyleyken;İslam dininin yeniden tanımlanması ve kur'an-ı kerimin ayetlerine evrensel bir tefsirle yorum getirilmesi kaçınılmazdır,Sizlerin bu konudaki görüş ve düşünceleriniz nelerdir? ![]() ![]() beysim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 24-12-07 22:27 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| değerli arkadaşım, Bir insan Ben Allaha inanıyorum fakat islama inanmıyorum diyebilir mi diyenler var yahudiler,hristiyanlar,budistler, yeterlimi yoksa bir kaç milyar insan daha mı bulmamız gerekir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Ben ikisinede inanmıyorum. Sadece bir var ediciye inanıyorum. ''Allah ve islam'' Bu iki kavramdan kurtuldugum icin yüce var ediciye minnet borcluyum. __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Allah kavrami Islam'dan once varligini belli ettigi icin pekala soyleyebilir. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Diyebilir bu insan musevi veya hristiyansa sonuçta tek ilahi din islam değil. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2007
| Ben BİR allaha inanıyorum fakat islama inanmıyorum denemez...ben allaha inanıyorum fakat islama inanmıyorum denir.. diyende çok. Birde şu grup mevcut ben allaha inanıyorum dinlere inanmıyorum.Bunlar kafası karışmış olan gruptur ve biraz mola vermişlerdir fakat bu mola sürecinde de tanrıyı röntgenci gibi bir konuma düşürüyorlar ki buda komik oluyor. Birde bütün olayı çözmüş olup, ben tanrıya yani kendime inanıyorum diyenler vardır ki sayısı belki hepsinden fazladır. Anlaşıldığı üzre insanlık itilafa düşmüş... |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Her din allah denen seyi kendi tekeline aldigi icin akmiyor mu bunca kan, bunca din düsmanligi? Bakin ne diyor, hirstiyani girdigi delikten cikarin ve kanini akitin, ondan dost edinmeyin. Kaynakä-KURAN (acin da bakin) ama bizim dini bütünler top yekün hristiyan devletlerinde mesken tutmus, mavi eurolari ceplerine doldurup, blgisiz insanlarin üzerine din kumari oynamaktalar, uyanmayan bu yolda telef olur, olmaktadir da. saygiyla |
|
| #8 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| İslama göre diyemez.Ama hangi islama inanmıyor.O konu çok su götürür.Kısaca cevap versek mümkündür.Dinlerden birine inanmayıp ta Allaha inanana deist denir. |
|
| #9 | |
Giriş Tarihi: Dec 2007
| Ben Allah'a inanıyorum ama dinlere inanmıyorum demek şudur; "Tanrı ekosistemi yaratır ve öylece bırakır..Ekosistemin içindeki canlılar kendi başının çaresine bakmak zorunda kalır..İnsanoğlu bu aşamadan sonra deneme yanılma metodunu kullanarak "çağdaş uygarlık" seviyesine ulaşır..Kendine göre kurallar belirler ve inandıkları Tanrı'yı işlerine karıştırmazlar..Kimine göre zina yapmak gayet normal bir davranıştır çünkü bu Tanrı'nın ona verdiği en büyük lütuftur..Kimine göre dedikodu yapmak başkasına içini dökmektir bir sakıncası yoktur..Kimine göre sabahlara kadar eğlenip içki içmek stres atmak için birebirdir... İşte Deistlerin inandıkları Tanrı hepsine göre değişkendir..Tanrı'nın kesinlikle bir aracı göndererek insanlarla konuşmalarına izin vermezler..Tıpkı 3-5 yaş aralığındaki çocukların ebeveynlerinin kontrolünde olmaları ama onlardan bağımsız haraket etmeyi istemeleri gibidir..Salıncakta kendi başlarına sallanmak isterler fakat düştükleri zaman nazları ebeyenlerine geçer..Aynı kader mevzusunda olduğu gibi!....." |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| İslam dısındaki butun dinlerin varlıgı sizin sorunuza acık bir cevaptır.Gerci onlarında inandıgı bir din var.Hiçbir dini kabul etmeden yaradana inanmak diye sorsaydık farklı cevaplar yakalardık belki.İşin baska bir boyutuda yaradana inanmayıp,yada Allah adını sindiremeyenler ona yaratmak sıfatını yakıstırmayanlar ise buna baska kalıplar cıkarabilirler.En açık örnek ise"TABİAT ANA".... __________________
B İ Ş N E V ! YAZGI Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-12-07 10:45 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|