"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Osmanlı Torunu Sarkozky

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski25-12-07, 11:41  #1
Abat

Abat'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: izmir
Osmanlı Torunu Sarkozky

Alıntı:
Türkiye’nin Avrupalı olmadığını iddia ederek AB üyeliğine karşı çıkan Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’ye bir itiraz da Fransız tarihçi ve felsefeci Olivier Chartier’den geldi.

Galatasaray Lisesi ve üniversitesinde ders veren Chartier yayınladığı makalede Sarkozy’nin anne tarafının Selanikli bir "Yahudi" ailesine mensup olduğunu, Sarkozy’nin bir "Osmanlı torunu" olduğunu hatırlattı ve "Ailesinin bir bölümünün sığındığı toprakların Avrupalı olmadığı, üç nesil sonra torun Nicolas Sarkozy tarafından iddia ediliyor" diye yazdı. Sarkozy’nin seçim kampanyasında "Ben Selanikli bir Yahudi’nin torunuyum" dediğini hatırlatan Chartier, "Biz, küçük Asya, Kapadokya ya da Polonya muslukçularından korkanların değil, Sarkozy’nin dedelerinin Avrupa’sını tercih ediyoruz" diye yazdı.

Sarkozy’nin anne tarafından olan dedesi Benedict Mallah’ın, Osmanlıların kucak açtığı Sefarad Yahudilerinden olduğunu belirten Chartier, dedesinin kuzeni olan Ascher Mallah’ın da 1900’da Galatasaray Lisesi’nden mezun olduğunu yazdı. Ascher Mallah’ın 14 Temmuz 1900’de, "Ascher Mallah Effendi" adıyla Konstantinopolis Osmanlı Eğitim Bakanlığı’ndan diploma aldığı ortaya çıktı.

KAYNAK

NOT : Beni şaşırtmadı. Bir çok gelişmiş devletlerin yöneticilerinin yahudi veya yahudi kökenli olduğunu biliyoruz. Helal olsun diyorum. Yahudilerde ki azime. Sadece Almanya' da 2,5 milyonun üstünde Türk var. Çoğu basit işlerde çalışarak, eğitimi önemsemeden, yaşadığı topluma ayak uydurmadan euro peşinde hayatlarını sürdürüyorlar. Yıllardan beridir orada yaşayan ve 3. nesile kavuşan Türkler yeni nesil göçmenlerden farkı yok hala. Bir kaç millet vekili, bir kaç tane yerel yönetimlerde üye olabildiler. Yaşadıkları toplumun sanatına, kültürüne, iş gücü haricinde müteşebbüs olarak ekonomisine ( bir noktaya kadar ), siyasi iradesine etki edebilecek örgütlenme veya dayanışma veya bilinçte olamadılar. Bu üzüntü verici ne yazık ki.

Emeği küçümsemek haddimize değil. Ama ucuz iş gücü olarak görülmesi hoş değil. Hala yaşadığı topluma aykırı olmaları hoş değil. Kültürlerini korumalarını anlıyorum. Ama kültürlerini koruyacağım derken arada bir yerlerde kültürsüz olarak kalmaları da şık değil. Gönül isterdi ki, yaşadıkları topluma dinamizm veren, yaptıkları ile daha çok saygınlık ve itibar getiren bir Türk toplumu elbette bizi de yüceltecektir. Özellikle eğitim şartlarının Türkiye'ye göre daha sağlıklı olduğunu ve daha zengin olduğunu biliyoruz. Zorunlu eğitimden sonra hemen iş hayatına geçmelerinden ziyade, yük öğrenimlerini tamamlamalarını isterdim. Umarım dünyada bir gün gelir çok güçlü Türk diasporası olur..
Eski25-12-07, 12:38  #2
Paylaşım
Ayrıldı

Mustafa Kemal'in yeniden yapilandirarak devleti ayakta tutmaya calismasi, olusturdugu inkilaplar hice sayilmakta. Turkiye Cumhuriyetinde gunden gune seriata yonelme gorulmekte.

Mustafa Kemal hangi ilkeyi getirdiyse bizim milletimiz geri cevirdi. "Turk milleti caliskandir!" dedi, aksine yerinden kimildamayan bir toplum haline geldik.

Beyefendilerimiz kiraathanelerde yerinde kimildamadan sabahlarken, hanimefendilerimizde 'ev hanimligindan' yipratilmis ve bir adim olsun ilerleyebilmis degiller (Bazi istisnalar haricinde).

Fransada Ermeni yasasinin gecmesiyle Nicholas Sarkozky'nin siyonizm'e hizmet ettigini ve piyonluk gorevleri icin ust mevkilerden talimat aldigi acikca ciril-ciplak olarak belirgindir.

Seriatinda Turkiye Cumhuriyeti'nin kapisini calmasi demek, Turkiye'yi kokten bagimli hale donusturmesi demektir.

AKP'ye Islam icin oy verenler acaba AKP'nin Fransa gibi devletlere, ABD'ye, AB'ye, Israil'e ve Almanya'lara hizmet edeceklerinin farkinda degillermiydi?

Tum Islamiyete 'teror' damgasini vurarak eylemlerini etkisizlestirmeye calismalari, Turkiye Cumhuriyetinde yaptiklari katiliamlarla icen-ice bolmeye calismalari ve son olarakta Buyuk Ortadogu Projesiyle daha kapsamli tahriksel faaliyetlerin pesinde olmalari herseyi net acikliyor.

"Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur!" ibaresinden ne kadar hoslanmasamda, aslinda ne kadar dogru oldugu konusunda kanaat getirmek istiyorum.

Osmanli'dan bu yana, belkide Turk tarihinden suregelen bu zamana kadar surekli Turk dusmanlarinin turedigi bir gercektir.

Turkiye Cumhuriyeti dis iliskilerinde acilen toparlanmaya ihtiyac duymaktadir. Dis siyasetin daha kivancli bicimde ele alinmasi ve ulke cikarlari muhafaza edilecek sekilde yururluge getirilmelidir.
Paylaşım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-07, 13:06  #3
barış

Giriş Tarihi: Nov 2006

Dünya türk olsun diyorlar ya yakında olacak galiba. Son yıllarda herkes ya osmanlı ya da türk olup çıkıyor.
Eski26-12-07, 09:42  #4
Hasan Rua

Hasan Rua'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Napolyon da Osmanlı ordusuna katılmak için başvurmuştu. Ama o sırada Fransa'da ihtilal oldu ve Fransa'da kaldı. Eğer gelseydi Humbaracı Paşa gibi bir paşa olacaktı. Gelmedi dünyayı çevirdi.
Eski27-12-07, 04:18  #5
kakafoni

kakafoni'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

İçimizdeki Fransız'ları unutmayalım.
kakafoni is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-12-07, 08:31  #6
Abat

Abat'nın Avatarı

Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:
Sayın barış şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dünya türk olsun diyorlar ya yakında olacak galiba. Son yıllarda herkes ya osmanlı ya da türk olup çıkıyor.
Sayın barış, Osmanlı İmparatorluğunun 100 sene öncesine kadar 3 kıtada toprakları olan bir devlet olduğunu unutmamak gerekir. Elbette birilerinin bir ucu Türklere dayanıyor. Bu da normaldir diyorum. Aman kimsenin Türk olmasını da istemiyorum. Herkes neyse o olsun ki gerçektn Türk olanlar belli olsun.

Alıntı:
Sayın Parşömen şöyle demiş:

Mesajı Göster
Napolyon da Osmanlı ordusuna katılmak için başvurmuştu. Ama o sırada Fransa'da ihtilal oldu ve Fransa'da kaldı. Eğer gelseydi Humbaracı Paşa gibi bir paşa olacaktı. Gelmedi dünyayı çevirdi.
Sayın Parşömen,

Bunu duymamıştım. Araştıracağım. Osmanlı son zamanlarda büyük ideallerinden kopmuş, can çekişiyordu. Öyle büyük düşüncelerle, mevcut diğer devletlere yönetici adamlar yetişrip, geleceke kendi politikalarına hizmet ettirecek çalışmaları olamadı ne yazık ki. Sizin verdiğiniz gibi onlarca örnek verebiliriz. Dünyanın hayranlığını kazanmış, rahmetli Pavorotti bile bir dönem Türkiye'de bir üniversitede ( Zannedersem Mimar sinan Ünv. ) hocalık yapmış şahıs. Onun gibi adamın kıymetini bilememişiz.2 dünya savaşı sırasında, ülkelerinden kaçan bir çok bilim ve sanat adamına kucak açıp, imkan sağlansaydı, belki Türkiye'nin bir çok alanda yetişmiş bilim ve sanat adamı olacaktı.. Ahh şu devleti yönetenler ah..

Alıntı:
Sayın kakafoni şöyle demiş:

Mesajı Göster
İçimizdeki Fransız'ları unutmayalım.
Sayın kakafoni,
bu konuya en güzel cevabı verdiniz. Tebrik ederim.

Alıntı:
Sayın Paylaşım şöyle demiş:

Mesajı Göster
Mustafa Kemal'in yeniden yapilandirarak devleti ayakta tutmaya calismasi, olusturdugu inkilaplar hice sayilmakta. Turkiye Cumhuriyetinde gunden gune seriata yonelme gorulmekte.

Mustafa Kemal hangi ilkeyi getirdiyse bizim milletimiz geri cevirdi. "Turk milleti caliskandir!" dedi, aksine yerinden kimildamayan bir toplum haline geldik.

Beyefendilerimiz kiraathanelerde yerinde kimildamadan sabahlarken, hanimefendilerimizde 'ev hanimligindan' yipratilmis ve bir adim olsun ilerleyebilmis degiller (Bazi istisnalar haricinde).

Fransada Ermeni yasasinin gecmesiyle Nicholas Sarkozky'nin siyonizm'e hizmet ettigini ve piyonluk gorevleri icin ust mevkilerden talimat aldigi acikca ciril-ciplak olarak belirgindir.

Seriatinda Turkiye Cumhuriyeti'nin kapisini calmasi demek, Turkiye'yi kokten bagimli hale donusturmesi demektir.

AKP'ye Islam icin oy verenler acaba AKP'nin Fransa gibi devletlere, ABD'ye, AB'ye, Israil'e ve Almanya'lara hizmet edeceklerinin farkinda degillermiydi?

Tum Islamiyete 'teror' damgasini vurarak eylemlerini etkisizlestirmeye calismalari, Turkiye Cumhuriyetinde yaptiklari katiliamlarla icen-ice bolmeye calismalari ve son olarakta Buyuk Ortadogu Projesiyle daha kapsamli tahriksel faaliyetlerin pesinde olmalari herseyi net acikliyor.

"Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur!" ibaresinden ne kadar hoslanmasamda, aslinda ne kadar dogru oldugu konusunda kanaat getirmek istiyorum.

Osmanli'dan bu yana, belkide Turk tarihinden suregelen bu zamana kadar surekli Turk dusmanlarinin turedigi bir gercektir.

Turkiye Cumhuriyeti dis iliskilerinde acilen toparlanmaya ihtiyac duymaktadir. Dis siyasetin daha kivancli bicimde ele alinmasi ve ulke cikarlari muhafaza edilecek sekilde yururluge getirilmelidir.
Sayın Paylaşım,

Doğrudur. Türkiye'de şeriatçi oluşum güçlenmektedir. Belki klasik olacak ama yinede söyleyeceğim. Türkiye'yi gerçekten Türkler mi yönetiyor ? Devlet kademesinden, ekonomiye, medyadan, sanata, ekonomiden bir çok devlet içindeki çeşme ve köşe başlarındaki kişilerin soy araştırmasını yapınız. bir çoğunun devşirme, yabancı veya zararlı okült dernek üyesi olduğunu göreceksiniz. Bu kişiler eğer Türkiye'ye şeriati getirirse, kendi bindikleri ağacın dalını kesmiş olmazlar mı ? Türkiye'den bu kadar çabuk vazgeçebilirler mi ? Belki Türkiye içinde bölüp pörçüklediği devletcikler oluşturabilirler. Tabi kendi hükümleri altında olmak kaydı ile. Sistemi kurmuşlar. Tıkır tıkır işletiyorlar. İşgale de gerek kalmadı. Nehir aynı, yatağı değişti sadece.

Bana kızacaksınız ama, galiba Türkiye'de toplu bir temizlik harekatı gerekmekte. tüm zararlı usnurları ve şahısları ber taraf etmek gerekir. Ama bunu yapabilecek güçte bir oluşum yok ne yazık ki..

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı