"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Osmanlı Torunu Sarkozky/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
KAYNAK NOT : Beni şaşırtmadı. Bir çok gelişmiş devletlerin yöneticilerinin yahudi veya yahudi kökenli olduğunu biliyoruz. Helal olsun diyorum. Yahudilerde ki azime. Sadece Almanya' da 2,5 milyonun üstünde Türk var. Çoğu basit işlerde çalışarak, eğitimi önemsemeden, yaşadığı topluma ayak uydurmadan euro peşinde hayatlarını sürdürüyorlar. Yıllardan beridir orada yaşayan ve 3. nesile kavuşan Türkler yeni nesil göçmenlerden farkı yok hala. Bir kaç millet vekili, bir kaç tane yerel yönetimlerde üye olabildiler. Yaşadıkları toplumun sanatına, kültürüne, iş gücü haricinde müteşebbüs olarak ekonomisine ( bir noktaya kadar ), siyasi iradesine etki edebilecek örgütlenme veya dayanışma veya bilinçte olamadılar. Bu üzüntü verici ne yazık ki. Emeği küçümsemek haddimize değil. Ama ucuz iş gücü olarak görülmesi hoş değil. Hala yaşadığı topluma aykırı olmaları hoş değil. Kültürlerini korumalarını anlıyorum. Ama kültürlerini koruyacağım derken arada bir yerlerde kültürsüz olarak kalmaları da şık değil. Gönül isterdi ki, yaşadıkları topluma dinamizm veren, yaptıkları ile daha çok saygınlık ve itibar getiren bir Türk toplumu elbette bizi de yüceltecektir. Özellikle eğitim şartlarının Türkiye'ye göre daha sağlıklı olduğunu ve daha zengin olduğunu biliyoruz. Zorunlu eğitimden sonra hemen iş hayatına geçmelerinden ziyade, yük öğrenimlerini tamamlamalarını isterdim. Umarım dünyada bir gün gelir çok güçlü Türk diasporası olur.. __________________
Saygılarımla | |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Mustafa Kemal'in yeniden yapilandirarak devleti ayakta tutmaya calismasi, olusturdugu inkilaplar hice sayilmakta. Turkiye Cumhuriyetinde gunden gune seriata yonelme gorulmekte. Mustafa Kemal hangi ilkeyi getirdiyse bizim milletimiz geri cevirdi. "Turk milleti caliskandir!" dedi, aksine yerinden kimildamayan bir toplum haline geldik. Beyefendilerimiz kiraathanelerde yerinde kimildamadan sabahlarken, hanimefendilerimizde 'ev hanimligindan' yipratilmis ve bir adim olsun ilerleyebilmis degiller (Bazi istisnalar haricinde). Fransada Ermeni yasasinin gecmesiyle Nicholas Sarkozky'nin siyonizm'e hizmet ettigini ve piyonluk gorevleri icin ust mevkilerden talimat aldigi acikca ciril-ciplak olarak belirgindir. Seriatinda Turkiye Cumhuriyeti'nin kapisini calmasi demek, Turkiye'yi kokten bagimli hale donusturmesi demektir. AKP'ye Islam icin oy verenler acaba AKP'nin Fransa gibi devletlere, ABD'ye, AB'ye, Israil'e ve Almanya'lara hizmet edeceklerinin farkinda degillermiydi? Tum Islamiyete 'teror' damgasini vurarak eylemlerini etkisizlestirmeye calismalari, Turkiye Cumhuriyetinde yaptiklari katiliamlarla icen-ice bolmeye calismalari ve son olarakta Buyuk Ortadogu Projesiyle daha kapsamli tahriksel faaliyetlerin pesinde olmalari herseyi net acikliyor. "Turk'un Turk'ten baska dostu yoktur!" ibaresinden ne kadar hoslanmasamda, aslinda ne kadar dogru oldugu konusunda kanaat getirmek istiyorum. Osmanli'dan bu yana, belkide Turk tarihinden suregelen bu zamana kadar surekli Turk dusmanlarinin turedigi bir gercektir. Turkiye Cumhuriyeti dis iliskilerinde acilen toparlanmaya ihtiyac duymaktadir. Dis siyasetin daha kivancli bicimde ele alinmasi ve ulke cikarlari muhafaza edilecek sekilde yururluge getirilmelidir. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Dünya türk olsun diyorlar ya yakında olacak galiba. Son yıllarda herkes ya osmanlı ya da türk olup çıkıyor. __________________
Ocağımıza incirlik diktiler. Can Yücel |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Napolyon da Osmanlı ordusuna katılmak için başvurmuştu. Ama o sırada Fransa'da ihtilal oldu ve Fransa'da kaldı. Eğer gelseydi Humbaracı Paşa gibi bir paşa olacaktı. Gelmedi dünyayı çevirdi. __________________
Egonuzu siyasal yönetimlere karşı koruyunuz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| İçimizdeki Fransız'ları unutmayalım. |
|
| #6 | ||||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
Alıntı:
Bunu duymamıştım. Araştıracağım. Osmanlı son zamanlarda büyük ideallerinden kopmuş, can çekişiyordu. Öyle büyük düşüncelerle, mevcut diğer devletlere yönetici adamlar yetişrip, geleceke kendi politikalarına hizmet ettirecek çalışmaları olamadı ne yazık ki. Sizin verdiğiniz gibi onlarca örnek verebiliriz. Dünyanın hayranlığını kazanmış, rahmetli Pavorotti bile bir dönem Türkiye'de bir üniversitede ( Zannedersem Mimar sinan Ünv. ) hocalık yapmış şahıs. Onun gibi adamın kıymetini bilememişiz.2 dünya savaşı sırasında, ülkelerinden kaçan bir çok bilim ve sanat adamına kucak açıp, imkan sağlansaydı, belki Türkiye'nin bir çok alanda yetişmiş bilim ve sanat adamı olacaktı.. Ahh şu devleti yönetenler ah.. Sayın kakafoni, bu konuya en güzel cevabı verdiniz. Tebrik ederim. Alıntı:
Doğrudur. Türkiye'de şeriatçi oluşum güçlenmektedir. Belki klasik olacak ama yinede söyleyeceğim. Türkiye'yi gerçekten Türkler mi yönetiyor ? Devlet kademesinden, ekonomiye, medyadan, sanata, ekonomiden bir çok devlet içindeki çeşme ve köşe başlarındaki kişilerin soy araştırmasını yapınız. bir çoğunun devşirme, yabancı veya zararlı okült dernek üyesi olduğunu göreceksiniz. Bu kişiler eğer Türkiye'ye şeriati getirirse, kendi bindikleri ağacın dalını kesmiş olmazlar mı ? Türkiye'den bu kadar çabuk vazgeçebilirler mi ? Belki Türkiye içinde bölüp pörçüklediği devletcikler oluşturabilirler. Tabi kendi hükümleri altında olmak kaydı ile. Sistemi kurmuşlar. Tıkır tıkır işletiyorlar. İşgale de gerek kalmadı. Nehir aynı, yatağı değişti sadece. Bana kızacaksınız ama, galiba Türkiye'de toplu bir temizlik harekatı gerekmekte. tüm zararlı usnurları ve şahısları ber taraf etmek gerekir. Ama bunu yapabilecek güçte bir oluşum yok ne yazık ki.. __________________
Saygılarımla | |||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|