Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Bilim > İnsan Bilimleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Erkekler daha zeki ve daha espritüel mi?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji...

Konu Araçları
Eski25-12-07, 12:39  #1
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
Erkekler daha zeki ve daha espritüel mi?

Son günlerde bilim adamları harıl harıl çalışıp ; erkeklerin daha zeki ve daha espritüel olduklarına dair açıklamalarda bulunmaktalar. Siz katılıyor musunuz?
Gerçekten de kadınların espri anlayışı daha mı kıt? gerçekten de erkekler daha zeki mi?

Bunun sebepleri ne olabilir? Genetik, sosyolojik, psikolojik, ekonomik?

Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
Eski25-12-07, 12:46  #2
Paylaşım
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007

Bilim adamlari bir ara zencilerin beyazlara nazaran akli olarak daha yetersiz ve kabiliyetsiz olduklari konusunda bayagi sacmalamislardi. Bu konununda dogruluk payi'nin dusuk oldugunu dusunuyorum.

Ben kadinlarin cok daha agirbasli, mantikli, acele etmeyen ve iyi dusunen insanlar olduklarini dusunuyorum.

Bunun sebebide psikolojiside soyle aciklanmaktadir; Kadinlar genclikten bu yana devamli iletisim halinde olmakla beraber surekli gelisen olaylari takip ederler ve analizini cikarirlar.

Erkeklerde bu gorulmemektedir;

Erkekler bagimsizligi sever, onlarda bu sebeple birlesme ve sosyallesme olasiligi daha dusuktur. Manevi veya ruhsal olarak olgunluga ve erisginlige ulasamayan erkeklerinde kendilerine dengeli ve dikkatli cizgiler cizmelerini bu sebepten dolayi bekleyemeyiz.

Ben erkegi bekci kadini ise yoguran ve ureten olarak gormusumdur. Kadin benim gozumde en degerli ve emekci insandir.
Paylaşım is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-07, 17:29  #3
beysim
Uzaklaştırıldı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın G. E şöyle demiş:

Mesajı Göster
Son günlerde bilim adamları harıl harıl çalışıp ; erkeklerin daha zeki ve daha espritüel olduklarına dair açıklamalarda bulunmaktalar. Siz katılıyor musunuz?
Gerçekten de kadınların espri anlayışı daha mı kıt? gerçekten de erkekler daha zeki mi?

Bunun sebepleri ne olabilir? Genetik, sosyolojik, psikolojik, ekonomik?

Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.
Şu bilim adamları ilginç insanlar,gidip evrenin oluşumunu açıklamaya kafa yoracaklarına;harıl harıl çalışıp uğraş verdikleri konuya bakın hele...Sorunun cevabına gelince:Erkek ve Bayanı zeka,espri..vs bakımından kıyaslamak cehaletle eşdeğerdir...
beysim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-07, 18:26  #4
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Alıntı:
Kanımca tespit doğru, genel olarak gözlemlemeyi iyi başarırsak erkeklerin bu konuda daha iyi olduğu aşikar.Ehh nede olsa hayat onların
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-07, 19:37  #5
beysim
Uzaklaştırıldı

Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hemen karşı gelmemi beklediniz anlaşılan ama benim anlatmak istediğim bambaşkaydı neyse, bu arada bayan kelimesinden pek haz etmediğim bilinir, bilginize
Bakın ben bile bir erkek olarak ne demek istediğinizi anlayamamışım...Sizce bu Bilim adamlarının yanıldığına işaret etmiyor mu?Sayın Kinem....
beysim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-07, 19:44  #6
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

Alıntı:
Sayın beysim şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bakın ben bile bir erkek olarak ne demek istediğinizi anlayamamışım...Sizce bu Bilim adamlarının yanıldığına işaret etmiyor mu?Sayın Kinem....
Bu iyiydi gerçekten, bakınız aynı zamanda güldürebildinizde bu çelişki zor çözüleceğe benziyor:D
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski25-12-07, 20:23  #7
sniperj

sniperj'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007

Bence de çok doğru bi saptama...

Özellikle bilim "adamları" nın bu başlığa konu olan esprileri...
harika
sniperj is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-12-07, 14:09  #8
Serda
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu

Serda'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Dünyadan

Alıntı:

Kadınların espri anlayışı mükemmelde, karşısında bunu anlayacak kapasitede kimse olmadığı için anlamıyorlar.Erkeklerin zeki olduğunu sanmıyorum,en azından kadınlar kadar zeki değiller.

Bunlar acı ama gerçek.
Eski28-12-07, 14:30  #9
S.Ateş

S.Ateş'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007

Belki de kadınların sosyal konumları pek fazla zeka gerektiren bir konum değildi yıllarca.
Erkek savaşacak, çalışacak ..
Kadın evde erkeği mutlu edecek çocuklarına bakacak ..
Böyle baktığımızda evet, bizler önceden daha zeki olabiliriz.Çağımızda ise kadın, erkeğin yaptığı her işi yapar yahut girişimde bulunur durumda. Bence artık kadın ve erkeğin zihinsel yetileri arasında fark yok. Hatta gelecekte kadınların bizlerden daha zeki olmayacağını garanti edemeyiz
S.Ateş is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski28-12-07, 14:34  #10
anibal
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Kadınların beyinlerinin bir yarısı diğerine oranla daha küçüktür. Bu yarıda ise, bilhassa matematik gibi işlere akıl erdiren beyin bölgeleri bulunur.

Fakat kadınların iki beyin yarısını birbirine bağlayan sinir ağı çok çok daha gelişmiştir.

Bu nedenle de, bir kadın bir erkek gibi düşünmez. Hisleriyle değil, aklıyla hareket eder. Ve sanıldıklarından çok çok daha zekidirler. Genel olarak erkeklerden daha zeki.. Çünkü beyinlerini bir bütün olarak daha iyi kullanabilirler, algılarıyla, birikimlerini birlikte çok daha iyi değerlendirebilirler.

Fakat, zeka alameti olarak sayılanlar genelde erkeklerin kabiliyetleri olan şeylerden seçildiği için genelde yanlış anlaşılırlar.

Örneğin, bir kadın labirentten çıkmada erkekler kadar başarılı olamaz. Kafasında labirentin bir haritasını yapamaz.

Ama labirentten çıkabiliyor olmak, zekanın ne kadar ölçüsü olabilir?
anibal is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı