| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Erkekler daha zeki ve daha espritüel mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Antropoloji,Psikoloji, Sosyoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Son günlerde bilim adamları harıl harıl çalışıp ; erkeklerin daha zeki ve daha espritüel olduklarına dair açıklamalarda bulunmaktalar. Siz katılıyor musunuz? Gerçekten de kadınların espri anlayışı daha mı kıt? gerçekten de erkekler daha zeki mi? Bunun sebepleri ne olabilir? Genetik, sosyolojik, psikolojik, ekonomik? Bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Oct 2007
| Bilim adamlari bir ara zencilerin beyazlara nazaran akli olarak daha yetersiz ve kabiliyetsiz olduklari konusunda bayagi sacmalamislardi. Bu konununda dogruluk payi'nin dusuk oldugunu dusunuyorum. Ben kadinlarin cok daha agirbasli, mantikli, acele etmeyen ve iyi dusunen insanlar olduklarini dusunuyorum. Bunun sebebide psikolojiside soyle aciklanmaktadir; Kadinlar genclikten bu yana devamli iletisim halinde olmakla beraber surekli gelisen olaylari takip ederler ve analizini cikarirlar. Erkeklerde bu gorulmemektedir; Erkekler bagimsizligi sever, onlarda bu sebeple birlesme ve sosyallesme olasiligi daha dusuktur. Manevi veya ruhsal olarak olgunluga ve erisginlige ulasamayan erkeklerinde kendilerine dengeli ve dikkatli cizgiler cizmelerini bu sebepten dolayi bekleyemeyiz. Ben erkegi bekci kadini ise yoguran ve ureten olarak gormusumdur. Kadin benim gozumde en degerli ve emekci insandir. |
|
| #3 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
| |
|
| #4 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
![]() | |
|
| #5 | ||
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Alıntı:
![]() | |
|
| #6 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Bence de çok doğru bi saptama... Özellikle bilim "adamları" nın bu başlığa konu olan esprileri... harika ![]() |
|
| #8 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Kadınların espri anlayışı mükemmelde, karşısında bunu anlayacak kapasitede kimse olmadığı için anlamıyorlar. Erkeklerin zeki olduğunu sanmıyorum,en azından kadınlar kadar zeki değiller.![]() Bunlar acı ama gerçek. ![]() __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Belki de kadınların sosyal konumları pek fazla zeka gerektiren bir konum değildi yıllarca. Erkek savaşacak, çalışacak .. Kadın evde erkeği mutlu edecek çocuklarına bakacak .. Böyle baktığımızda evet, bizler önceden daha zeki olabiliriz.Çağımızda ise kadın, erkeğin yaptığı her işi yapar yahut girişimde bulunur durumda. Bence artık kadın ve erkeğin zihinsel yetileri arasında fark yok. Hatta gelecekte kadınların bizlerden daha zeki olmayacağını garanti edemeyiz ![]() |
|
| #10 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| Kadınların beyinlerinin bir yarısı diğerine oranla daha küçüktür. Bu yarıda ise, bilhassa matematik gibi işlere akıl erdiren beyin bölgeleri bulunur. Fakat kadınların iki beyin yarısını birbirine bağlayan sinir ağı çok çok daha gelişmiştir. Bu nedenle de, bir kadın bir erkek gibi düşünmez. Hisleriyle değil, aklıyla hareket eder. Ve sanıldıklarından çok çok daha zekidirler. Genel olarak erkeklerden daha zeki.. Çünkü beyinlerini bir bütün olarak daha iyi kullanabilirler, algılarıyla, birikimlerini birlikte çok daha iyi değerlendirebilirler. Fakat, zeka alameti olarak sayılanlar genelde erkeklerin kabiliyetleri olan şeylerden seçildiği için genelde yanlış anlaşılırlar. Örneğin, bir kadın labirentten çıkmada erkekler kadar başarılı olamaz. Kafasında labirentin bir haritasını yapamaz. Ama labirentten çıkabiliyor olmak, zekanın ne kadar ölçüsü olabilir? |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|