"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Kime Müslüman denir?Müslümanlığın Ölçütleri nelerdir? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| Değerli arkadaşlar!Kime Müslüman denir?Müslümanlığın sınırları varmıdır,Var ise nereye kadardır?Müslümanlığın ölçütü veya ölçütleri nelerdir?Namaz kılmayan,Oruç tutmayan fakat ALLAH'ın varlığına inanan bir insan ben müslümanım diyebilir mi?(Bu sorularım tamamen öğrenme maksadı gütmektedir) |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2006
| İlk peygamberle insanlığa açılan ama Hz. İbrahim ile beraber kural ve öğretileri insanlık içinde yayılan dinin adı Teslim olmak anlamına gelen İslam’dır. Bu açıdan Hz.İbrahimle başlayan ancak İslam dini, Hz. Muhammed’le de yenilenmiştir. Ancak zamanla bu kavram İslam dinini dünyadaki herhangi bir din seviyesine indirgenmiştir. Bugün artık İslam denilince Yahudilik ve Hıristiyanlık gibi Orta doğuda çıkmış olan semitik bir din akla gelmektedir. Oysa kelime anlamından ve Kuranın bu kavramı ele alış biçimine göre İslam, esas itibariyle kurumsal bir dinin değil, genel bir yolun adıdır. Sadece Ortadoğu’da ortaya çıkan ve genellikle Arapların, Türklerin, Kürtlerin ve Farsların mensup olduğu’’etiket’’ değildir. Aslında İslam ilk ortaya çıktığında dinlerden bir din olarak değil, böylesi dinlerin zulmünden insanlığı kurtarmak için doğmuştur. Fakat mensuplarınca, sıradan dinlerden biri ve İmparatorlukların resmi dini haline getirilmiştir. Oysa kelime anlamından ve Peygamberinin davet metodundan bakarak İslamı,insanlık vicdanının son patlaması,sevgi ve merhametin evrensel sesi olarak anlamalıydık.Nitekim Kuran ne diyor’’Allaha ve ahiret gününe inanan,peygamberler arasında ayrım yapmayan,kendini kötülüklerden arındıran,hakikate teslim olan ve erdemli bir şekilde yaşayan’’ herkes(,ister nüfus cüzdanında Hıristiyanlık,ister Yahudilik,ister Budistlik isterse müselman yazılı olsun bu yolun yolcusudur)İslam yolundadır.(Bakara 62) Ayrıca şurada ek bilgi de bulabilirsiniz http://www.yaziyaz.com/forum/thread23249.html özedönüş Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 26-12-07 15:30 . |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Alıntı:
Oruç tutmayan insan eğer bunun dinin emri olduğunu kabul ediyor ama tutmuyorsa günahkar olur. Ama dinin emri değildir o yüzden tutmuyorum derse müslüman değildir. __________________
Fikir, iman, ülkü aşkı ... İnsanları güçlü yapan bunlardır. | |
|
| #4 | |
| Peki Allahın varlığına yüzde yüz iman etmiş bir insan,Kendi ibadet yolunu kendisi belirlemiş ise Müslüman olur mu? |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Vallaa bana denmez. Degil müslümanligin ölcülerine, hic bir dinin ölcütlerine inanmiyorum ![]() Ama dini ve dinleri bilirim, müslümani cin daha iyi tanrim. |
|
| #6 | |
| Allah'ın varlığına yüzde yüz iman etmiş kişi müslümandır. Ama ben Allah 'a inandım ama orucu ben Ramazan ayında tutmaya karşıyım ben istediğim zaman tutarım derse müslüman olmaz.Ama insan dağın başında hiçkimsenin olmadığı bir yerde doğdu hiçkimse olmadan büyüdü ve aklını kullanarak Allah ı ve ahiret gününü buldu ama o insan kutsal kitabın olduğunu bulamadı,peygamber kavramını keşfedemedi namazın ne olduğunu bilmiyor vs vs. o insan bildiği kadarından sorumlu olur. __________________
Fikir, iman, ülkü aşkı ... İnsanları güçlü yapan bunlardır. 42Kürşad59 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-01-08 18:29 . |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | ||
| Alıntı:
| |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Allah'ın varlığına yüzde yüz iman etmiş kişi Ramazan ayında oruç tutar .Müslüman olmak için İmanın ve İslamın şartlarını kabul etmek gerekir. __________________
Fikir, iman, ülkü aşkı ... İnsanları güçlü yapan bunlardır. | |
|
| #10 | |
| Bence siz yanılıyorsunuz;İmanla İbadet ayrıdır,İman etmek:Oruç tutmak veyahut Namaz kılmak değildir,İman;Akıl ve Gönül ile Allahın varlığını onaylamaktır. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|