"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

AKP'li belediyenin kovduğu işçiler direniyor

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski27-12-07, 10:38  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
AKP'li belediyenin kovduğu işçiler direniyor

Samsun'un Çarşamba Belediyesi'nde çalışırken sendika üyesi
oldukları için işten atılan 126 işçinin dün belediye önünde aileleriyle birlikte sürdürdüğü eyleme Türk-İş temsilcileri, KESK, TTB, TMMOB ve Yurtsever Cephe üyeleri destek verdi. AKP'li belediyenin hükümetin sendikalara yönelik operasyonunu arkasına aldığına dikkat çekildi.

soL(Samsun) Çarşamba Belediyesi'nde Belediye-İş’e üye olduktan sonra işveren tarafından ekonomik nedenler gerekçe gösterilerek Kurban Bayramı öncesi işten atılan 126 işçi, dün yine aileleriyle birlikte belediye binası önünde toplandı. Eyleme Türk-İş'e bağlı sendika temsilcileri, Samsun KESK, TTB, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu ve Yurtsever Cephe üyeleri destek verdi. İşten atılan 126 işçiyi ziyaret eden KESK, TTB, TMMOB ve Yurtsever Cepheliler, Belediye-İş Sendikası üyeleri tarafından karşılandılar.
“Bize kim bakacak?”
Soğuk havaya rağmen saatlerce belediye binası önünde bekleyip tepkilerini ortaya koyan kadınlardan kimi işten atılan babası, kimi oğlu, kimi de eşi için gözyaşı döktü Türk-İş'e bağlı sendika temsilcileri de dün işçilere ve ailelerine destek ziyaretinde bulundular. Soğuk havada, sıcak dakikaların yaşandığı belediye binası önünde bekleyen kadın ve çocuklar gözyaşına boğuldu. Kadınların gözyaşları herkesi duygulandırdı. İşten atılan babasına destek vermek için belediye önüne gelen Şeyda Yıldırım, “Biz şimdi ne yapacağız? Ailemizin direği babam işsiz kaldı. Bize kim bakacak, kim ekmek getirecek? Bunun vebalini kim ödeyecek?” diyerek gözyaşı döktü.
“Günahımız sendikaya üye olmak mı?”
15 yıldan beri çalıştığı işinden atılan 4 çocuk annesi Emine Cömert ise, eşini 9 yıl önce kaybettikten sonra belediyeden aldığı 480 YTL maaşla çocuklarına hem annelik hem de babalık yaptığını belirterek, “Ben buradan aldığım maaşla 4 çocuk büyüttüm. Şimdi ne yaparım, nereye giderim, çocuklarıma ne derim? Bizim günahımız sendikaya üye olmak mı?” diye konuştu.
İşten atılan oğluna destek vermek için belediye binası önüne gelen 68 yaşındaki Cevriye Maral da gözyaşlarına hakim olamadı. “Kışın ortasında ailece perişan olduk. Hayatımız boyunca unutamayacağımız kara bir Kurban Bayramı geçirdik. Bu karda kışta biz ne yapacağız?” dedi.

Eski27-12-07, 10:41  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

nedense ana haber bültenlerinde böyle bir habere rastlayamıyorum!
halbuki on milyonlarca insanın izlediği bültenlere böyle bir haber yansıtılsa bu kadar rahat olabileceklerini zannetmiyorum.

benim bildiğim islam'da "allah'tan korkmak" diye bir kurum var ; anlaşılan bunlar korkmuyor.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-12-07, 10:42  #3
fenerbahçeli

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
nedense ana haber bültenlerinde böyle bir habere rastlayamıyorum!
halbuki on milyonlarca insanın izlediği bültenlere böyle bir haber yansıtılsa bu kadar rahat olabileceklerini zannetmiyorum.

benim bildiğim islam'da "allah'tan korkmak" diye bir kurum var ; anlaşılan bunlar korkmuyor.
Ben AKP' ci gazetelerde de rastlamadım.

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-12-07 14:18 .
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-12-07, 10:47  #4
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

ben şimdi doğan medyasına baktım da ; abartıyorsunuz sayın drm.
bakın açlık ve yoksulluk azalmış

TÜİK 'yoksulluk, açlık azaldı' diyor

TÜİK'in, 4 kişilik bir aile için açlık sınırını 205 YTL alarak yaptığı hesaba göre açlık sınırı altında yaşayanların oranı binde 7'ye düştü. Oysa 205 YTL ile 4 kişi sadece ekmek ve zeytin yiyebiliyor
http://www.milliyet.com.tr/2007/12/27/ekonomi/aeko.html

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala

tuqu Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 27-12-07 14:19 .
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski27-12-07, 10:56  #5
fenerbahçeli

Acaba bu başlık için çok düşündüler mi?

Asıl atılması gereken ''13 milyon insan aşırı yoksul, yarım milyon insan aç''
Eski27-12-07, 14:17  #6
/Kemalist/

/Kemalist/'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: Hür Mavi

ben samsunluyum böyle bir laf kimsenin ağzından çıkmııyor bile gazeteyi televizyonu bırakın yerel halktan ses çıkmıyor off offf
Eski27-12-07, 14:30  #7
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Seneler önce ankara-sincan da chp li belediye başkanı aziz gürsoy seçimler öncesi 832 işçiyi işten çıkarmıştı. O dönem yerel ve ulusal gazeteler belediye başkanlığına aday olanların reklam pastası peşinde koştuğundan bu olaydan sadece sincanlılar haberdardı. Eskimiş potinleri ve kabanlarıyla o soğuklarda kendi kendilerine ses getrimeyen eylemler yapıyorlardı. Kimsenin ama kimsenin umurlarında değillerdi.
Pek çok işçi belki tekrar işe alınırız umudu ile bedava çalışıyordu. Kimsenin ama hiç kimsenin ruhu bile duymadı. Ben de yerel bir gazetede çalışıyordum. Neden bu konuyla ilgili haber yapılmadığını sorduğumdaysa şu yanıtı aldım. Ya aziz gürsoy gazetemize ilan vermezse imiş. Bunun üzerine gazeteden ayrıldım.
Eski27-12-07, 19:46  #8
fenerbahçeli

Samsun Çarşamba belediye işçisine sahip çıkıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde 12 Aralık tarihinde işten atılan 126 belediye işçisine destek büyüyor. 26 Aralık günü saat 12.00'de işçi-işçi yakınları ve Çarşambalıların da katıldığı 1500 kişilik bir basın açıklaması yapılırken, aynı gün Samsun'dan işçilere destek olmak üzere gelen KESK, Samsun Tabip Odası, TMMOB, Samsun Halkevi ve Yurtsever Cephe temsilcileri bir basın açıklaması gerçekleştirildi. KESK dönem sözcüsü Süleyman Bal ve Tabip Odası Başkanı Cem Şahan ve TMMOB adına konuşan Nural Özcan işçilere sonuna kadar destek olacaklarını açıkladılar. Basın açıklamasında, neoliberal saldırılarla en temel haklarının eliminden alınmaya çalışıldığı ve bu saldırılara karşı örgütlenmenin önemine vurgu yapıldı.

İşçiler ise, uzun süredir belediyede kadrolu işçi olarak çalıştıklarını, özellikle kadınların belediye dışında çalıştırılması üzerine Belediye-İş'e üye olmak için başvurduklarında belediye tarafından tam da bayram arifesinde işten atıldıklarını, o günden beri belediye önünde soğan peynir ekmek yiyerek hep birlikte direndiklerini ve direneceklerini belirttiler.

Sendika.Org

http://www.sendika.org/yazi.php?yazi_no=14638

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı