"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı > Arşiv

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kapalı Konu

Konu Araçları
Eski28-12-07, 11:21  #1
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye
AVEA'dan Türkçe Katliamı

"Patlıcana üye olucam diyosan, KAYIT yazican, bosluk ad,soyad,il plaka kodu,doğum yılı,cinsiyetini yazıp göndericen"

Böyle bir Türkçe olurmu? Bunu denetimi neden yapılmıyor..
Cielo is offline  
Eski28-12-07, 11:31  #2
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Bakın buda AVEA'nın bir başka mesajı ; " Kayıt mesajında doğum yılın dört haneli olucak. Hadi kayıt mesajını bi daha patlat'
Cielo is offline  
Eski28-12-07, 11:35  #3
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
Sayın Evolution şöyle demiş:

Mesajı Göster
"Patlıcana üye olucam diyosan, KAYIT yazican, bosluk ad,soyad,il plaka kodu,doğum yılı,cinsiyetini yazıp göndericen"

Köylüler üzerinde etkili olma cabasi olabilir. Nitekim, bu bir politikadir. Artik her sehirli telefonu tanidi, simdi sira koy koy her yere bu cihazlari sokmak. Süleyman Demirel'i hatirladim. Zat-i sahaneleri köylerde, kasabalarda köylülerle onlarin anlayacagi dilde konusurlardi.
Eski28-12-07, 12:22  #4
tuqu
Admin

tuqu'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2006
Ülke / Şehir: istanbuL

Sadece AVEA mı ? "başka bi yer var mı bildiğin" örneğin. Son zamanlarda çoğu firma bunu yapıyor.

Reklamlarda türkçenin katledilmesine göz yuman anlayışa yazıklar olsun...
Eski28-12-07, 12:31  #5
Cielo

Cielo'nın Avatarı

Durun durun daha bitmedi,

" Kayıt işlemin şu an gerçekleşemiyo, sonra bi daha dene. Merak etme pek yakında patlican!"

Bu resmen Türkçe'nin şeklini değiştirme çabası, yazım dilini farklı bir kalıba büründürmeye çalışıyor gibiler.

Süleyman Demirel misali evet
Cielo is offline  
Eski28-12-07, 12:48  #6
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007

Zaten 160 karakter sınırlaması, Türkçe karakterlerin İngilizce karakterlerden 2 misli kontör götürmesi gibi sebeplerle Türkçe' yi düzgün kullanamıyoruz..
Eski28-12-07, 13:02  #7
esitlik
Felsefe&Konu Dışı

esitlik'nın Avatarı

Ülke / Şehir: istanbul

Avea'nın patlıcan reklamları gençlere yönelik olduğundan benim hoşuma gidiyor ve onları sorun olarak görmüyorum. gençler kendi aralarında böyle konuşmuyorlar mı sanki? Hem reklamcılıkta ilgi çekmek esestır, resmi reklam yaptığında ne kadar etkili olur ki?
ben avea'yı en halkçı operatör olarak gördüğümden avea'ya toz kondurmayı doğru bulmuyorum
Eski28-12-07, 13:44  #8
Yekgirtú
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Maneviyata uygun olmayan bir gelişme. Aslı mesele 'maddiyat çıkarlardır'

Avea'nın bu uygulamalarla Türkçeyi ziyan etmekte olduğu kanısındayım. Türkçemizi genç nesillere aktarırken, geçersiz argo deyimleriyle yozlaştırma politikasını sürdürdüklerini düşünmekteyim.

Teknoloji'den faydalanma boyutunuda aşmiş olarak: bu gençlerin cep telefonlarına, bilgisayar'a ve türlü elektronik cıhazlara bağımlılık derecesinde ilgi gösterdiğinide, ve ilaveten mütemadiyen iletişimde olduklarınıda günümüzde görmekteyiz.

Avea'yi bir 'piyasa' ve ya 'sermaye-cıkar' kuruluşu/şirketi olarak tanımlıyor, ün salmak adındaki eylem ve gerekçelerinde mevcut olan maddelere değişiklik yaparak farklı bir yolu izlemeleri şartındaki sunum ile başka yollar aramalarını; ve son olarakta Türkçe'nin hatalı olarak kullanılmasındaki katkılarını, gayesini ve de şevkini şiddetle kınıyorum.
Yekgirtú is offline  
Eski28-12-07, 21:41  #9
Aydıner
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın Evolution şöyle demiş:

Mesajı Göster

Emin dğilim ama, bunlar, sanırım, bilmeden, değerlendirmeden, gözden kaçırdıkları olsa gerek!
Aydıner is offline  
Eski29-12-07, 03:44  #10
üMüT
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Jan 2007

Olabilir ne yani.Reklam bu sonuçta reklam bu şekilde olamaz.

''patlıcana üye olacağım diyorsan, Kayıt yazıcaksın, boşluk ..... yazıp göndereceksin''

de diyemez. mantıksal olarak reklamın etkileme prensibi var ve böyle olması lazım da.

Dillerin bu şekilde kirleneceğini zannetmiyorum ben.Günümüzde sokakta zaten insanlar bu şekilde konuşuyor.Bunun televizyona yansıması bu sadece.
üMüT is offline  
Kapalı Konu

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı