| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Din dersine cami imamı giriyor!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Eğitim-Sen ve Alevi Bektaşi Birliği üyeleri Adana’da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine cami imamının girdiği iddiaları üzerine, tepkilerini dile getirdiler. Eğitim-Sen Adana Şube Başkanı Güven Boğa, beraberindeki Alevi Bektaşi Birliği üyeleri ile Büyük Dikili beldesine bağlı Kuyumcular köyünde yaptıkları basın açıklamasında, Büyük Dikili İlköğretim Okulunda hiçbir pedagojik bilgiye sahip olmamasına rağmen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine ücretli öğretmen statüsünde cami imamı Fatih Metin’in girdiğini öne sürdü. Konuyu yetkili mercilere bildirdiklerini, Milli Eğitim yetkililerinin artık gerekli çalışmayı yapmaları gerektiğini ifade eden Boğa, şunları kaydetti: "AK Parti iktidarı ile tüm din öğretmenleri çeşitli mevkilere yükseldiler. Bu durumda azalan din öğretmeni açığı imamlarla kapatılmak isteniyor. Pedagojik eğitim almayan kişilerin ilköğretim okullarında ders vermesi kesinlikle yanlış. Tespitlerimize göre, Adana’nın Seyhan ilçesinde 13 cami imamı bu şekilde derslere giriyor. Bu durum bizleri çok üzüyor. Eğitimde din, mezhep ayrımı yapılamaz. Bu sorunun çözümü için elimizden geleni yapacağız." Boğa, ayrıca köyündeki 19 kız çocuğunun taşımalı eğitimden ve yemek yardımından yararlanamadığını savunarak, "Bir yandan ’Haydi Kızlar Okula’ kampanyası ile kız çocukları okula kazandırılırken, burada böylesi olayların yaşanması çok üzücü" dedi. devamı linkte@ http://www.milliyet.com.tr/2007/12/28/son/sontur10.asp __________________
Yok! |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Klasik Cumhuriyet Gazetesi haberlerinden bir tanesi. http://www.aktifhaber.com/news_detail.php?id=147510 ... Bu mevkiler ne kadar da çokmuş böyle ki öğretmen açığı bile oluşmuş. __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Yıl 1989 yer ankara ;lise 2. sınıfta bizim din dersine de cami imamı girmişti. Ne var ki bunda? Her ikisi de ya imam-hatip lisesi mezunu ve ilahiyat mezunu. Ha sadece imam-hatip mezunu ise belki din kültürü ahlak bilgisi dersine girmeyebilir ama bizim dersimize uzun süre beden eğitimi hocası girmişti de cami imamına okul yönetimi teklif götürmüş o da kabul etmiş. Bu ülkede branş öğretmeni olmadığı için her türlü derse herkes girebilmekte. Bu durum halen var. Bu konunun haber niteliği nedir. Yani yine şeriat mı geliyormuş? Hep yarım yarım geliyor şeriat. Artık bu mevzunun da hakikaten vıcığı çıktı yani. Bir türlü tam gelemedi ki bu sol tandanslı parti ve medya en sonunda yaa biz demiştik diyemediler bir türlü.![]() __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Haa unutmadan ortaokul ikinci sınıfta da matematik dersimize emekli bir avukat giriyordu. İyi mi? Niye bunları haber yapmamışlar acaba. Biz patlıcan mıydık? __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007 Ülke / Şehir: Malatya
| cumhuriyet ve akit. Birbirlerin zerre farkı olmayan, yaptıkları bütün haberler toplum huzuruna saldırı niteliğinde olan neye kime neden hizmet ettikleri belli olmayan bu 2 gazetenin verdiği hiçbir habere itibar göstermem. Özgür bir ülkede yaşıyoruz evet ama yalan haberle toplumun huzurunu bozmayada hiçkimsenin hakkı yok. __________________
Haksızlık karşısında hakkını savunmayan, hakkıyla beraber şerefinide kaybeder ( Hz. ALi ) |
|
| #6 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| PKK biterse Alevi-Sünni kavgasını alevlendirirler derlerdi pek doğru derlermiş...Sağ Sol biterse PKK PKK biterse Alevi-Sünni kavga bitmez bu coğrafya da çünkü burası değerli topraklar. Din Kültürü derslerine İmam giriyormuş sanki ingilizce dersine giriyor Bizim ingilizce dersine din kültürü hocası girerdi biz sesimizi çıkarmazdık çünkü okulu bilirdik boğaziçi matematik mezunu hocamız vardı ingilizce biliyor diye ingilizce derslerine girerdi.Polisler trafik dersine girerdi...Beden hocamız 150 kiloluk müdür yardımcısıydı...Ve ben lisede okuduğum sıralarda Karaoğlan başbakandı.Lise de bir bayan öğrenci arkadaş din kültürü derslerine girmek istemediğini ailesinin hristiyan olduğunu söyledi Öğretmenimiz de arkadaşın isteğini geri çevirmedi kız dersten sorumlu tutulmadı. Hiç kimse yaygara kopartmadı... Hiç birşey olmadı bizim sınıfımızda da alevi öğrenciler oldu bizim arkadaşlarımız onlar hiç birini tutup kolundan camiye götürmedik biz mi çok anlayışlı bir yerde oturuyorduk diyorum bakınca insanların yorumlarına hayır ben Sultanbeyli de yaşıyordum. Ve abartıldığı gibi birşey olmadı hiç bir zaman ben yaşadım orada 10 kasımları tanklarla göz dağı veriliyordu halka %99u başörtülü olunan bir yerde başörtülü katılım yasaktı törenlere Sniperlar bekliyordu çatılarında evlerin Kadıköylerden Atatürkçü düşünce derneğinden geliyorlardı. Hemen İmam-Hatiplerin sağında duruyordu bizim okul ve biz görüyorduk İmam-Hatiplere nasıl laf attıklarını ADDnin sonra olaylar çıkardı olayların sorumlusu belediye başkanı ve İmam-Hatipli öğrencilerdi...Biz yaşadık bunları ve birgün de demedim ki bu ülkede neden hep dinsizler bizden daha avantajlı benim ödül törenime katılamayan annem,ödül törenine katılamayarak laik düzene ne gibi bir katkıda bulunmuş oldu... Alevi vatandaşlarımızıda kışkırtsınlar onlarda saldırsın birbirine hepimiz aynı renk değiliz ya hoşlanmayız başka renklerden hep aynı düz renk olan halı gibi olmalıyız biz de farklılık hoş karşılanmaz burada herkes başkasına irlandalı... Rahmetli Cem Karacanın dediği gibi Hayvan Terli yemezler Efendiler yemezler "Hayvan Terli" __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli |
|
| #7 | ||
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Alıntı:
| |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Peki din dersinin mantığı ne ki bunu sorguluyorsunuz ? __________________
Yaşasın Milli Mücadele! Yaşasın Mustafa Kemal! |
|
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Din dersi değil Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersi ayrıca mantığını kavramamış olmanız da imkansız herhalde bir ara okulda almışsınızdır bu dersi... Ama ne anlatılırsa şahsın anlayacağı kadar demiş Mevlana ne güzel söylemiş. __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Ayni onun cumlesi cunku su kurdugunuz ilk cumle __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|