"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Allah yada Tanrı kendisinin kaldıramayacağı büyüklükte bir taş yaratabilir mi ? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Bu soruya verilecek cevapları gerçekten çok merak ediyorum... Bir inanan olarak çok kafa bulandırıcı bir soru... Allah'ı bizler gibi algılamamak gerektiğini biliyorum ama genede bir cevap bekliyorum... Saygılar... __________________
Üretim araçlarının mülkiyeti yerine üretilen eşyanın-metanın adil bölüşümünü savunuyorum. Özgürlük ve Eşitlik. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Eger kuran'daki Allah'tan söz ediyorsanız, İgnenin ucunu bile yaratamaz. Ama gercek Tanridan söz ediyorsak neden olmasın... __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #3 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Bu soruda bir mantik oyunu vardir. Ateizm bu tür sorularla ugrasmaz. Ancak inancli kesim düsünebilir böyle bir soruyu. Mantik yanlisi sorunun sadece iki cevap ile sinirlandirilmasinda yatmaktadir. Yani ya evet, ya hayir demek zorunda kaliyorsunuz. Bu ise problem olusturuyor. Mesela, hayatinizda hic öpmediginiz bir kiz hayal edin Bu kizda kimseleri öpmemis olsun. Bu kiza söyle bir soru sorarsaniz acaba nasil bir cevap vermesi gerekir. "Hayatinda seni benden baska öpen oldu mu?" Kiz burada evet dese zaten baska kimse ile öpüsmedigi icin cevap yanlis cikacak, hayir dese sizin onu öptügünüz gibi bir anlam cikacak ki, aslinda siz onu hic öpmemissinizdir. Yani her iki durumda dogruya ulasamayacaksiniz. Bu bir cesit paradoks olarak degerlendirilebilir.Kisaca söylemek gerekirse; sorulan soru yanlistir. Böyle bir tanri yoktur. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
Allah'tan başka ilah yoktur. O'nun ortağı yoktur. Mülk O'nundur. Hamd O'nadır.Onun her şeye gücü yeter. __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... | |
|
| #5 | ||
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Alıntı:
Sadece bir soru, cellalenme canım kardeşim ... __________________
Üretim araçlarının mülkiyeti yerine üretilen eşyanın-metanın adil bölüşümünü savunuyorum. Özgürlük ve Eşitlik. | |
|
| #6 | |
| Hoca hutbede vaaz veriyor. Allah ne sagda, ne solda, ne yukarda, nede asagıdadır diyor. Cemaattan biri söyle sesleniyor! Hoca, hoca kısaca yok desene suna. Allahın her seye gücü yetermis hangi Allah? Evlendirme memuru Allahmı? yoksa dünyayı 6 günde yaratan mı? __________________
Bütün insanlar kardestir. |
|
| #7 | |
| Sn Şüpheci ; Allah'ın her şeye gücü yeter. Senin gibi kendine inanmayan birisine dahi kendisine saygısızlık , küfür edilmesine izin verebilir. Ta ki bu dünyadaki saatini dolduruncaya kadar. O vakte kadar.... __________________
Hangi ceylan gözlü toprağa bakmadı ki ... Hangi güzel yüz toprak olmadı ki ... |
|
| #8 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sayın ABCDE tamda değinmek üzere olduğum konuya değinmiş bulunuyor. Fizikötesi olarak düşündüğümüzde aslında bunun mümkün olabileceğini varsayabiliriz. Fakat sayın ABCDE'nin fikrinden yansıma olarak bu bir kısırdöngüdür. "Allah herseye kadirdir" Bu tumceciğin ardından iki ihtimal ile kısırdöngüye ulaşıyoruz; 1- Allah'ın kendisi'nin kuvvetiyle hazmedemeyeceği yükteki taşı yaratması mümkündür (Neticede kaldırmasına engel teşkil edecek şekilde o taşı nitelendirir). 2- Allah oluşturduğu taşı rahatlıkla kaldırabilir çünkü sınırsız güce sahiptir (o herşeye kadirdir). __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #9 | ||
| Alıntı:
Varsa o Allah Bir insanı put yapanlardan intikam alacaktır. __________________
Bütün insanlar kardestir. | |
|
| #10 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Sanırım bu soruya en güzel cevabı Sn ABCDE vermiştir.Olmayanın neyi yaratacağı muamma olarak kalır. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|