"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Niye Kürd sorunu var?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski30-12-07, 02:04  #1
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Niye Kürd sorunu var?

Yasımız var…

Diyarbakır’ın kesme taş evlerinin arasından keskin dönemeçlerle dolanarak ilerleyen daracık sokaklarında, kahvehanelerin önünde oturmuş ihtiyarlara, başka hiçbir şehirde görülemeyecek kadar kalabalık küçük çocuklara bakarak yürürken birden karşıma çıktı.

Koyu renk bir kaban giymişti, ince çerçeveli gözlükleri, yanağında bir yara izi olan solgun bir yüzü vardı.

Güneydoğu’nun geleneksel kibarlığıyla hal hatır sorduktan sonra tam ayrılacakken kolumdan tuttu.

- İki dakikanız varsa bir şey anlatacağım hocam, dedi.

- Tabii, dedim.

Anlatmaya başladı.

- 1994’de abim Batman’da faili meçhule kurban oldu. Aslında fail meçhul değildi. Ölene kadar polis başında bekledi. Biz hastaneye yetiştiğimizde ölmüştü.

Durup bir soluk aldı.

(...)

Taraf Gazetesi, 13 Aralık Perşembe

Leonardo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-12-07 10:45 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-12-07, 02:11  #2
giz
İnançlar ve Dinler

giz'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2006
Ülke / Şehir: şarap şişesi..

“Acınız, acımızdır”

Bu sözü kullanabilecek olan ancak be ancak insan olandır, ve ben bu topraklarda yaşayan halkların bu insanlığı taşıdığından bir an bile şüphe etmedim.Ettiklerimde zaten insan değiller!
giz is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-12-07, 02:21  #3
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın Kinem şöyle demiş:

Mesajı Göster
“Acınız, acımızdır”

Bu sözü kullanabilecek olan ancak be ancak insan olandır, ve ben bu topraklarda yaşayan halkların bu insanlığı taşıdığından bir an bile şüphe etmedim.Ettiklerimde zaten insan değiller!

Daha çok küçüktüm.Yürürüşüm,algılayışım küçüktü.Hemen yanımızda bir cinayete tanık olmuştuk.Korucu dedikleri- jitemin tetikçileri adını vermek daha doğru olur.Komşumuzun oğlunu beni saran seven insanı gözlerimiz önünde vurmuştular.Gerekçe hazırdı pkk sempetizani olmak..Hayatında siyasete buluşmamız kendi yaşamından başka bir şeyle ilgilenmezdi. Daha sonra duyduğumuza göre adamın kardeşi gerilla olmak için pkkya katılmış..

Bir gerilla böyle yaratiliyor işte..

Daha sonra ailesi göç etmek zorunda kaldı..Bütüm malının mülkünü topraklarını yok pahasına sattılar daha doğrusu gasp edildi..Aynı korucular tarafından...

Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-12-07 14:05 .
Meyman is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-12-07, 13:57  #4
derikli
Ayrıldı

Alıntı:
Sayın Meyman şöyle demiş:

Mesajı Göster
Daha çok küçüktüm.Yürürüşüm,algılayışım küçüktü.Hemen yanımızda bir cinayete tanık olmuştuk.Korucu dedikleri- jitemin tetikçileri adını vermek daha doğru olur.Komşumuzun oğlunu beni saran seven insanı gözlerimiz önünde vurmuştular.Gerekçe hazırdı pkk sempetizani olmak..Hayatında siyasete buluşmamız kendi yaşamından başka bir şeyle ilgilenmezdi.Duyduğuma göre adamın kardeşi gerilla olmak için pkkya katılmış..

Bir gerilla böyle yaratiliyor işte..

Daha sonra ailesi göç etmek zorunda kaldı..Bütüm malının mülkünü topraklarını yok pahasına sattılar daha doğrusu gasp edildi..Aynı korucular tarafından...
sayın meyman bu anlattıklarınızın (olayın) onlarcasına tanık olmuşuz.
şimdi geriye dönüp baktığımızda geçmişte yaşadıklarımız tanık olduklarımız acaba hayalmiydi diye düşünemeden de edemiyor insan..
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-12-07, 15:16  #5
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Eşitsizliğin olduğu her yerde muhakkak sorun vardır. Mesela bu ülkede cinsiyetçi ayrımcılık neden var da diyebilirsiniz.
Sebepleri alt alta dizdiğimizde sonuç olarak şunu görmek mümkün;
Vahşi kapitalizm kendine köle olarak görmek istediği insanları, eğitim, sağlık, barınak, yiyecek, iş gibi insani en temel haklardan mahrum bırakırsa ; o insanları ancak köle kıvamında kullanabilsin. Bu gün balıkesir in imarında batılı ameleler fazla para istediği için kürt ameleler kullanılmakta.

Aynı bakış açısıyla kadın ne kadar insani taleplerinden mahrum kalırsa, yaptığı iş başına erkekten daha az para alır. Tabi her şeyi paraya bağlamak, büyük organize bir aklın tüm bunları düşündüğü için böylesi ayrımcılıklar ve hak ihlalleri yapmıştır demek biraz güç.

İşin içine her çoğunlukta olan ve borusunu öttüren topluluklarda, azınlıkta olana karşı bir ard niyet ve üstünlük kurmaya çalışma sevdası da var. Mesela dünyanın en faşist ülekesi abd dir. Bunun sebebi borusunu öttürebilme yeteneğinden ileri gelir. Yine dünyanın en kibirli milleti fransızlardır. Dünyayı içinde bulunduğu batak düşünce fakirliğinden kurtarmışlar, aydınlanma çağını başlatmışlar.

Kızılderililer doğan çocukları dişe dokunur bir iş yapana kadar isim vermezlermiş. Çocuk dikkat çekici, onu tanımlayan bir iş yaptığında da işi ile bağlantılı isim takarlarmış. Hakeden azınlıkta bile olsa bu dünyada bazan borusunu öttürebiliyor. İş tamamen azınlıkta olmaya da bağlı değil. Çok olup niteliksiz olmak, az olup nitelikli olmaya yenik düşer.
Eski30-12-07, 17:32  #6
phidas

phidas'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

Bir şırnaklı , şemdinlili, bingöllü vs herkes bu ve benzeri sayısız olayı anlatır. Bunlar tüm bu olan bitenleri gözleriyle görür, gözlemler...

Tü,m bu insanlar bu kanlı sürecin bağrında doğmuş , büyümüşlerdir...

Mermi çekirdekleri oyuncakları olmuştur.. Gazetelerde okumuşsunuzdur , patlamamış bir bomba ile oynayan 3 çocuk öldü vs diye..

Öyle bir okunup geçilmiştir...

Gelgelelim bir izmirin karşıyaka kıyısından bir istanbulun nişantaşından , bebek sahilinden

küstahça "bu ülkede sorun morun yoktur. tek sorun terör sorunudur" demeler yok mu?

İnsanoğlunun binlerce yılda bir arpa boyu yol alamadığının en bariz kanıtıdır...
phidas is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-12-07, 20:10  #7
Siya_Azadi

Siya_Azadi'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Orada kimin akrabası,yakını,arkadaşı... bu faili meçhul cinayetlere kurban gittmedi ki...
Bunların günyüzüne çıkması daha ne kadar sürecek...
Ne zaman empati duyulmaya başlanacak acaba?
Unutmayalım ki empati sempatiyi doğurur...
Siya_Azadi is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski30-12-07, 20:34  #8
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006

- Cevap çok basit: İsrail'in klasikleşmiş etnik grupları kullanma yöntemi nedeniyle... Avrupa ülkeleri de Türkiye söz konusu olduğunda bu yöntemin benzerlerindeki başarıyı düşünerek destekte bulunmuşlardır. Neden Türk ordusunda bile bulunmayan, mayın tarama dedektörleriyle bulunamayan teknoloji harikası mayınlar PKK'da var. Vs vs...
Eski30-12-07, 20:55  #9
Aydıner
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Değerli arkadaşlar;
Esasta ortada bir sorun yok. Sadece istek ve taleplerinizi kendiniz yerine getirmeyi bir kenara bırakıp, belirlediğiniz ilgililere bu işi yıkar ve sıyrılısanız -görüntü olarak- sorumluluklarınızı karşınızdakine suçlamak maksadıyla yönlendirirmiş olursunuz, ama bu durum ve şartlar, sizin üzerinizdeki yükümlü ortadan kaldırmaz.
Durum bu kadar açık ve net iken "neden bir şey var ya da kaşınıyor gibi bir sanallık izlenimi verilmek istenmekte?", ben onu anlamakta zorlanıyorum?
Aydıner is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı