| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Türkler Kürtlerle birlikte alt kimlik olduklarını kabul ederler mi?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| İsmail beşiksinin bir röportajında şunları okumuştum.. "Türkiyelilik bir üst kavram olarak kullanılıyor. Peki Türkler kendilerini alt kavram olarak kabul ediyor mu? " Sizce temel sorun kürtlük mü yoksa Türklerinin kendi kimliklerinin bir üst kimlik olarak görmeleri , ve kürtlerle birlikte alt kimlik olarak kendilerini görmek istememeleri mi? sizce..Neden türkler kendilerini kürtler ve diğer kimliklerle birlikte türklüğü alt kimlik olarak görmek istemiyorlar..Kendilerini üstün ve egemen kimlik olarak görmek istiyorlar her koşulda.. Görüşlerinizi bekliyorum.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... Meyman Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-12-07 02:53 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2005 Ülke / Şehir: antalya/ankara
| sorun tamamen duygusal sayın meyman. anayasamızda ''türk'' kelimesi kesinlikle bir etnik köken olarak tanımlanmamış, bir millet adı olarak tanımlanmıştır. ancak uygulamaya baktığımızda ''türk'' kelimesinin cumhuriyet tarihinde bir etnik köken adı olarak algılanmasında bizzat devletin teşvik edici olduğunu görüyoruz. bu etnik kökenlerle ilgili konuşmaları pek hazzetmiyorum ancak ben de araştırdım köklerimi, kayı boyundan geliyoruz. yani türk bir aileden geliyorum. ancak en yakınlarıma baktığımda sıkça ''türkler bu ülkenin tek sahipleridir, diğer azınlıklar olmasa da olur'' (özellikle kürtler) şeklinde bir anlayışla karşılaşıyorum. bu beni gerçekten çok üzüyor, maalesef insanlarımızda bu anlayış hakim. hani tamamen duygusal demiştim ya, bu duygusallık ilkokuldan itibaren yerleştiriliyor körpecik beyinlere, sonra da çıkmak bilmiyor saklandığı yerden. neden? çünkü okumuyoruz, düşünmüyoruz... duygularının mantığının önüne geçmesine izin veren insan cahil insandır bence. yani demek istediğim şudur ki: eğer devlet gerçekten tarafsız olsa bu konuda ve insanlar buna rağmen bu anlayışta olsalar ortada önemli bir sorun var demektir. ancak olay devlette bitiyor, türkler neden böyle olmasını istemiyor şeklindeki genel suçlamaları da doğru bulmuyorum... saygılar... __________________
öğrenci görünümlü müzik insanı |
|
| #3 | |
| Burda bahsedilen üst alt kimlik.Önceleri bu bahsedildildiğinde üst alt kimlik terimleri bile tepkıiyle karşılanmıştı.Herkes Türktür,Türk hisetmek zorundaydı demejleri verilmekteydi. Şimdi resmi agızlar yumuşayınca halkın dilide yumuşamaya başladı.Bu böyle olmuştur.Güçe tapan güçün dilini benimseyen düşünmeden ne derse ona göre smz üreten bir toplum vardır.. Türkiye bir kimlik etnik devlettir.Ne olursa olsun bir kürtle bir lazla farklı kimliklerle devletin ulus kavramını paylaşmak istemiyor türkler.Kendi kimlikleri en üstte sırada olacak alt kademede kürtlerle birlikte eşit derecede kimlik yerini almak istemiyorlar.. Kürtle bunu istediğinde eşitlik paylaşım istendiğinde bölücü durumuna düşüyor.Bölünen devlet değil aslında faşist kimlik anlayışı. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
| #5 | ||
| Alıntı:
Güney kürdistana gelirsek.İyice araştırın orda türkmneler üçe ayrılmış durumda.. Bir şiilere destek veren ve kendini şii oluşumun işinde ifade eden kesim .Türkmenlerin çoğu şii olduğu için inanç olarak bağlıyorlar kendilerin. İki kürdistanı destekleyenler. 3 Türkiye destekli mitin taşeronluğu yapan kesim türkmen cephesi.. Seçimlerde ırak türkmen cephesinin destek verdiği aday ırak genelinde 92 oy alabildi..İlk sırada şii türkmenlerinin desteklediği aday sonra kürtlere destek veren ve en sonrda 92 oy alan ırak türkmen cephesinin adayı..Türkmenleri kimi desteklediği sanırım apaçık ortada.. Türkmenler kendi anadilleriyle eğitim alabiliyorlar.Her tarafta bayrakları büroları bile var..Siz bile televizyonlarda görüyorsunuz..Herhangi bir yasaklama yok..İyice araştırın... Sayın sodalimon şimdi size soruyorum..Kürtlerle birlikte alt kimlik olduğunuzu kabul eder misiniz?Eşit şartlarda paylaşımcı bir devlet için.. __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| etnik olarak türküm. tarihimi severim, dilimi düzgün kullanmya çalışırım, önderlerime saygı duyarım, devletimin çıkarlarını herşeyden üstün tutarım. ama hiçbir zaman türk olmamın bana eşsiz özellikler kattığına inanmamışımdır. sonuçta ingilizi'de, alman'ı da , fransız'ı da, türk'ü de 1-2 metrakarelik bir çukura gömüyorlar ![]() ırklar umrunda değildir. önemli olan vatandaş olabilmektir. eğer vatandaşça bir üst kimlikte buluşacaksak, ben varım. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Alıntı:
![]() tabii bunun sağlanabilmesi için MHP'yi yok etmeniz gerkmektedir. çünkü bu kavrama sadece onlar karşı çıkıyor şu sıralarda. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala İvanov Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 30-12-07 15:27 . | |
|
| #9 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| Kürdistan resmi olarak ilan edilmemiş olsa da bir çok altyapısal hazırlık sonucu bir devlet olarak varlığına başlamıştır... Türkiye Kuzey Irak'ta teröre karşı askeri olarak savaşırken ekonomik ilişkilerini geliştirmeli ve terörü diplomasiyle bitirmelidir... __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
Bir Kürt liberali geçenlerde televizyonda 'Türkmenler anadillerinde eğitim istemekle Kürt hareketinin anadilde eğitim talebini meşrulaştırıyorlar, Türkiye Devleti'nin ayağına kurşun sıkmış oluyorlar' diyordu. Anadilde eğitim varsa anadilde eğitim niye istiyolar belli değil. Belli olansa emperyalizmin manipulasyonuna açık milliyetçiliklerin halkları götüreceği sarp uçurum.. | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|