Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Ekonomi

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Tmsf Yönetimindeki Telsim 3.5 Katrilyon Zarar Etti

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye ve Dünya Ekonomisi, Döviz, Faiz, Borsa

Konu Araçları
Eski04-04-06, 20:06  #1
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006
Tmsf Yönetimindeki Telsim 3.5 Katrilyon Zarar Etti

ANAP İstanbul milletvekili Emin Şirin, Telsim´in nasıl zarara uğratıldığını 2005 yılına ait gizli tutulan Telsim bilançosu belgeleriyle kamuoyuna açıkladı.

Haber Tarih: 05.04.2006 06:51:38

Emin Şirin yaptığı basın açıklamasında; TMSF yönetimine geçtikten sonra mükemmel idare edildiği söylenen Telsim’in nasıl olup da 2005 yılında 3.5 katrilyon lira zarar ettiğini sordu.

Milletvekili Emin Şirin açıklamasına Telsim’in 2005 yılı bilançosunu da ekledi.

http://habergenc.com/haber_detay.asp?haberid=13572
Eski04-04-06, 20:09  #2
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

CEM UZAN’DAN VODAFONE VE TELSİM YÖNETİCİLERİNE DEV DAVA

CEM UZAN, TMSF TARAFINDAN YAPILAN TELSİM İHALESİNDE EN YÜKSEK TEKLİFİ VEREN VODAFONE’U, VODAFONE’UN TÜRKİYE’DEKİ YENİ ORTAĞI NUROL’U VE TELSİM’İN TMSF TARAFINDAN ATANAN YÖNETİCİLERİNİ AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİNDE DAVA ETTİ.

Haber Tarih: 05.04.2006 07:49:16

CEM UZAN AÇTIĞI DAVADA, VODAFONE’A, TELSİM’E TMSF TARAFINDAN EL KONULMASININ VE MALLARININ SATILMASININ KANUNA VE HUKUKA AYKIRI OLDUĞUNU SÖYLEYEREK, “ÇALINTI MAL ALMA” DEDİ VE MALINI AYNEN GERİ İSTEDİ.

http://habergenc.com/haber_detay.asp?haberid=13566
Eski07-04-06, 19:07  #3
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

Emin Şirin: "TMSF Telsim`in sadace 1/4 nümü sattı..?"

Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin, Abdüllatif Şener`e yazdığı mektupta Telsim`in satışına müdahale edilmesi gerekliliğini ayrıntıları ile talep etti.

http://habergenc.com/haber_detay.asp?haberid=13730
Eski07-04-06, 19:08  #4
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

Kıbrıslı Rosamara şirketinden Telsim ve Vodafone`a Şok Dava

Kıbrıslı Rosamara şirketi, Telsim`den 738 milyon dolarlık borcun 48 saat içinde ödenmesini talep etti...

Haber Tarih: 07.04.2006 18:43:54

Kıbrıslı uluslararası yatırım şirketi Rosamara ticaret ltd. Telsim A.Ş.`den ödeme yapması talebinde bulundu.
Ödeme talebi 2003 senesinde Telsim A.Ş. tarafından düzenlenen 738.000.000 USD bedelli hamiline senetlere dayanıyor.Vadesi bu sene başında dolan senetlerin teminatını Telsim A.Ş. aktifleri ve roming gelirleri teşkil ediyor.

http://habergenc.com/haber_detay.asp?haberid=13729
Eski13-04-06, 14:36  #5
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

HIMM!! TELSİM’DE BAŞBAKANLIK PLAKALI İKİ ÖZEL ARABA: 06 TK 361 VE 06 TK 185
(ÖZEL-TALAT ATİLLA) Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’in Telsim genel müdürü Ferruh Tunç hakkında inceleme başlatması ve İstanbul Milletvekili Emin Şirin’in soru önergeleri Başbakanlık Teftiş Kurulunu harekete geçirdi. Turktime’ın elde ettiği bilgilere göre 06 tk 361 ve 06 tk 185 plakalı resmi araçlarla Telsim binasına gelen Başbakanlık Teftiş Kurulu üyeleri sessiz sedasız Telsim’deki gelişmeleri mercek altına aldı.

VADOFENE TMSF’Yİ SIKIŞTIRIYOR

Telsim'le ilgili diğer bir gelişmede, Telsim hakkında nihai kararı henüz vermeyen Danıştay kararı öncesi Vadofone yetkililerinin paniği artması. Üst üste TMSF yöneticileriyle toplantılar gerçekleştiren Vadofone yetkililerinin, Uzan’ın açtığı davalar sonrasında arap saçına dönen gelişmelerden rahatsız olduğu belirtiliyor. Vadofone’in Telsim’le ilgili gelişmelerden yeterince bilgi sahibi olmadıkları gerekçesiyle TMSF yetkililerini suçladığı öne sürülüyor.

Bu haber 4550 defa okundu.. KAYNAK: ÖZEL/ TALAT ATİLLA

devamı:
http://turktime.com/
Eski18-04-06, 20:49  #6
ışık

Giriş Tarihi: Apr 2005
Ülke / Şehir: İzmir

TMSF'nin yönettiği bir şey kar etse şaşarım zaten.
ışık is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-04-06, 13:49  #7
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

TELSİM’İ YUNANLILAR ALDI DA HABERİMİZ Mİ YOK?

Emin ŞİRİN - HABER GENÇ

TELSİM’İ YUNANLILAR ALDI DA HABERİMİZ Mİ YOK?

Diğer taraftan TMSF aşağıdaki duyuru ile Telsim’in Akıllı Network Şebekesi’ni sağlayan şirketi 12/05/2006 günü saat 11:00’da satışa çıkartıyor.

(http://www.tmsf.org.tr/docs/ilanlar/tr/sioks090506.pdf) İhaleye katılım için başvurular 26.04.2004 günü son buluyor. İhaleye çıkan Oksijen varlığı muhammen bedeli ise 9.200.000 USD.

Sayın Şirin, tarafından Sayın Şener’e sorulan “Telsim’in ¼’ü mü satıldı?” şeklindeki soruya dönecek olursak; Telsim’in kontörlü abonelerine hizmet veren platformun Oksijen A.Ş.’nin satışı ile akla başka bir soru geliyor?

Vodafone kendi kontörlü abone platformunu mu kuracak? Oksijen A.Ş. Telsim’e INOX platformunu satmış mıdır? Oksijen A.Ş.’yi alacak firma ile Telsim arasında satış sonrasında devam edecek bağlayıcı bir sözleşme var mıdır? Bunlar ilk akla gelen sorular olarak karşımıza çıkıyor.

Telsim ihalesi sonrasında gözlerin Danıştay 1. Dairesi’ne çevrildiği günlerde, herkes soluğunu tutarak çıkacak kararı bekliyor. Ancak ihaleyi kazanan Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ile ilgili olarak çarpıcı bazı bilgilere ulaştık. Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’de hissedar olarak Vodafone Yunanistan’da görev yapan 3 isme rastladık.

“1- TMSF kontrolündeki Bayındırbank’ın, Motorola’nın Telsim’den olan alacaklarını 500 milyon dolara satın alması makul müdür? Bayındırbank’ın hesaplarında bu satın alma karşılığında, Telsim’den 500 milyon dolar mı, yoksa 1.729.366.315 dolar alacak mı görünmektedir? Başka bir deyişle Bayındırbank’ın Telsim’den tahsil etmesi gereken para 500 milyon dolar mıdır, yoksa 1.729.366.315 dolar mıdır? Eğer, 1.729.366.315 dolar değil ise, o zaman bu miktar yerine sadece 500 milyon dolar tahsil edileceği hususu Bayındırbank tarafından nasıl karara bağlanmıştır?

2- “Battığı” için TMSF kontrolüne alınan Bayındırbank’ın 500 milyon dolar karşılığı alacak satın alma operasyonu yapması makul bir operasyon mudur? BDDK’nın bu konuda görüşü alınmış mıdır?

3- Eğer Telsim’in TMSF tarafından Vodafone ve/veya başka bir firmaya satışı gerçekleşmez ise, Bayındırbank bu alacaklarını nasıl tahsil edecektir?

devamı:
http://www.gencpartiliyiz.com/viewtopic.php?t=3314
Eski23-04-06, 14:25  #8
YarasaSpor
Forumdan Uzaklaştırılmış

YarasaSpor'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jul 2005

cem uzan hem hortumcu hemde asker kaçağıdır bunu bilmeniz lazım...
YarasaSpor is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski23-04-06, 14:56  #9
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

devamı:
http://www.cem-uzan.tk
Eski24-04-06, 23:56  #10
cemuzan

cemuzan'nın Avatarı

ANAP İstanbul milletvekili Emin Şirin bugün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Emin Şirin´e bir mektup yollayarak, TMSF hakkında gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

Emin Şirin’den Abdüllatif Şener’e TMSF uyarısı

ANAP İstanbul milletvekili Emin Şirin bugün Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Emin Şirin’e bir mektup yollayarak, TMSF hakkında gerekli tedbirlerin alınmasını istedi.

TMSF’de işlerin giderek bozulduğuna dikkati çeken Emin Şirin, Devlet Bakanı Şener’den, kendisine yolladığı TMSF ile ilgili dosyayı incelemesini ve gerekli tedbirlerin alınmasını rica etti.

Milletvekili Emin Şirin’in Devlet Bakanı Abdüllatif Şener’e yolladığı mektup şöyle;

“Sayın Doç. Dr. Abdüllatif ŞENER
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı

Sayın Bakan,

TMSF’de iş çığırından çıkıyor gibi görünüyor. Size yolladığım büyük dosyayı tetkik ederek, kendini kaybetmeye başlayan bu yönetim hakkında, gerekli tedbirleri almanızı tavsiye ederim.

Ayrıca, size ek’te bugün bana gönderilen bir e-mail ile, Ahmet Ertürk’e gönderdiğim bir yazı bulunmaktadır.

Saygılarımla. 24.04.2006
Emin ŞİRİN
İstanbul MİLLETVEKİLİ”

Emin Şirin mektubunun sonuna TMSF Başkanı Ahmet Ertürk’e sorduğu ve kendi köşesinde yayınlayarak kamuoyuyla da paylaştığı bir yazıyı da ekledi:

“Telsim ihalesi sonrasında gözlerin Danıştay 1. Dairesi’ne çevrildiği günlerde, herkes soluğunu tutarak çıkacak kararı bekliyor. Ancak ihaleyi kazanan Vodafone Telekomünikasyon A.Ş. ile ilgili olarak çarpıcı bazı bilgilere ulaştık. Vodafone Telekomünikasyon A.Ş.’de hissedar olarak Vodafone Yunanistan’da görev yapan 3 isme rastladık.

Türkiye gündemini uzun süredir işgal eden Vodafone satışında artık son noktaya gelindi. Danıştay seçimi nedeniyle geciken ve yasal olarak 28.04.2006 tarihine kadar çıkması beklenen kararla satış tamamlanacak.

Vodafone satışına ilişkin onay henüz Danıştay Dava Daireleri Kurulu’ndan çıkmadı. Basına yansıyan haberlerden anlaşılan o ki, karar olumlu olacak. Kararın çıkmasıyla birlikte TMSF, Vodafone ile devir protokolü gerçekleştirecek ve ardından da Telekomünikasyon Kurumu devir protokolünü paraflayarak; satış işlemi tamamlanmış olacak.

Bu süre zarfında, dikkati çeken bir gelişme ANAP İstanbul Milletvekili Emin Şirin tarafından kamuoyuna sunulan bazı bilgiler oldu. Bu bilgilerde Vodafone ihalesine ilişkin olarak Motorola alacağına ilişkin olarak Bayındırbank tarafından üstlenilen borç ödemesi, Telsim’in TMSF tarafından hazırlanan ihale şartnamesinde yer almayan --yine TMSF tarafından ayrıca satışa çıkarılan Oksijen A.Ş. tarafından sağlanan-- INOX (Akıllı Şebeke Platformu) platformunun satışının hukuken yapılamayacağı ve Telsim’in 2005 yılında 3.5 Katrilyon TL zarar etmesi gibi noktalar vardı.

devamı:
http://www.gencpartiliyiz.com/viewtopic.php?t=3344

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 18:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)