Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Siyasi İdeolojiler

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Neden bu kadar karşısınız ... / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Tüm siyasal ideolojilerin özgürce incelenip tartışılabileceği bölüm.

Konu Araçları
Eski31-12-07, 19:48  #1
GokhanX
Yazar Adayı

GokhanX'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Neden bu kadar karşısınız ...

merhaba arkadaşlar.forumu belirli bir zamandan beri takip ediyorum.ve üyelerin baya bi bilgili olduunu gördüm. ben daha lise 2 ye giden bi gencim..fazla bi bilgim yok =) .. size sormak istedigim neden milliyetcilige bu kadar karsısınız......bunu bana acıklarsanız sevinirim..
GokhanX is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-01-08, 13:43  #2
..oguz..

..oguz..'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2007

ben milliyetçiliğe karşı değilim. ama ırkçılığa karşıym. ayrıca milliyetçi olmak için ille de bas bas bağırıp vatan millet sakarya demeye gerek yoktur. bence çoğu kişi karşı değildir milliyetçiliğe. Çünkü milliyetçilik Atatürk'ün bize öğrettiği 6 ilkeden birisidir. ama önemli olan bunu doğru anlayabilmek. mesela bir ermeniyi öldürmekle milliyetçi olunmaz, vatansever olunmaz. yada görüşlerine ters konuşan bi yazarı öldürmekle milliyetçi olunmaz.
..oguz.. is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-01-08, 18:12  #3
-SonNokta-

-SonNokta-'nın Avatarı

çoğu insan ülkücülükle milliyetçiliği karıştırıyor.milliyetçi deyince akıllarına hemen ülkücülük geliyor milliyetçi demek ülkücü demek değildir.Her ülkücü milliyetçidir ama her milliyetçi ülkücü değildir.
Eski01-01-08, 19:39  #4
GokhanX
Yazar Adayı

GokhanX'nın Avatarı

milliyetcilige karsı degilsiniz anladım ama herkese ülkücü diyince akıllarında hemen bi ırkcı modeli olusuyor.birisi bir yazarı öldürdügünde hemen bütün suc milliyetcilerin üstüne yıkılıyor..ve bizlere ırkcı damgası vuruluyor.hic birşey bilmeyen birisi bile karşıma cıkıp bana "faşist" diyebiliyor..e peki onlara bu hakkı kim veriyor? biz mi? yoksa bizleri kötü gösteren başkaları mı?
Eski01-01-08, 20:48  #5
Beckho

Beckho'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: İstanbul-Denizli

Milliyetçiliğe karşıyım.İnsanlar bu şekilde ayrım görmemeli,insalar arasında tek ayrım iyi ve kötü olmalıdır.Milliyetçilik ırkçılığın anasıdır.Hiçbir büyük ülkede kalkınma politikası olarak uygulanmamıştır.Ayrıca kapitalizmin kullandığı en büyük araçtır.Dünya üzerinde ki işçi bilinçlenmesine karşı,işçileri arasına milli mücadeyi sokmaya çalışmışlardır.Ulusal kurtuluş mücadelelerini bundan bağımsız tutuyorum.

SAYGILAR...
Beckho is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-01-08, 21:35  #6
Njein

Giriş Tarihi: Nov 2007

Milliyetçilik ırkçılık değildir ülkücülük ırçılıktır.İlgili her türlü söylemden ve eylemden bunu anlayabilirsiniz.
Njein is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski01-01-08, 21:54  #7
AnTiMaSKe

AnTiMaSKe'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Ixion civarı

Merhaba sevgili yaşıtım Ben de senin gibi lise 2deyim ve milliyetçilik denen duruma karşıyım...Düşüncelerin oturdukça bunu daha iyi anlıcaksın(hakaret olarak algılama) çünkü 1 seneye kadar ben de tabularımı yıkamamış böyle düşünüyordum düşünsene soyunun kutsal olması sırf dnaların yüzünden kendin seçmediğin birşey yüzünden üstün,şerefli olduğunu söylemek?
Sence bunlar normal mi?
AnTiMaSKe is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-01-08, 00:44  #8
kakafoni

kakafoni'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın GokhanX şöyle demiş:

Mesajı Göster
milliyetcilige karsı degilsiniz anladım ama herkese ülkücü diyince akıllarında hemen bi ırkcı modeli olusuyor.birisi bir yazarı öldürdügünde hemen bütün suc milliyetcilerin üstüne yıkılıyor..ve bizlere ırkcı damgası vuruluyor.hic birşey bilmeyen birisi bile karşıma cıkıp bana "faşist" diyebiliyor..e peki onlara bu hakkı kim veriyor? biz mi? yoksa bizleri kötü gösteren başkaları mı?
Sevgili kardeşim.Ne yazıkki ülkücüler zamanında kendi kendilerini yok ettiler.Ülkücülük adı altında mafyacılık oynadılar.Çek-senet tahsilatları yaparak kendi teşkilatlarını kullandılar.Bugün gelinen noktada ise kendilerini aklama çabasındalar.Elbette her şüpheli ölümün arkasında ülkücüleri aramak çok yanlış.Ama milliyetçi olmak için ülkücü olmak gerekmiyor.Milliyetçilik kimsenin tekelinde değil.Milliyetçiliği anlamak için kavram kargaşasından uzaklaşmak gerek.Bu ülkede yaşayıpta bu toprakları seven herkes milliyetçidir zaten.Irkçl milliyetçiliğe her zaman karşıyım amaaaa..başka bir etnik grup milliyetçilik yapıp kendi öz değerlerini bana zorla benimsetmeye çalışırsaaaa..durum değişir o zaman.
kakafoni is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-01-08, 01:24  #9
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Neden mi bu kadar karsiyiz?
Internette, adi gecen, karsi oldugum sürünün sayisiz cinayetlerine rahatlikla ulasabilirsiniz.
Biri, vikipedia dan:
Alıntı:
"Tüm Öğretim Üyeleri Derneği Başkanlığı" üstlenmiş olan Cömert, kısa bir süre önce Hacettepe Üniversitesi’nde çıkan olayları araştıran komisyonun başkanlığı üstlenmişti. Bu nedenle de ölüm tehditleri alıyordu.
30 Mart 1979'da Avrupa Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun eski başkanı Lokman Kondakçı, İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'e "Bedrettin Cömert olayında emri, dönemin ÜGD Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun verdiğini, onun üzerinde de Ramiz Ongun'un yer aldığını" söyledi.
Yaklaşık aynı tarihlerde Cömert cinayeti’ni araştıran Ankara 5. Sulh Ceza Mahkemesi, cinayetin azmettiricisi sıfatıyla Abdullah Çatlı hakkında tutuklama kararı çıkardı.
Cömert’e ateş eden silahların Ankara'da pek çok cinayette kullanıldığı anlaşıldı. Polis, 3 saldırganı belirledi: Rıfat Yıldırım, Üzeyir Bayraklı ve "Ahmet" kod adlı bir ülkücü.
İlk ikisi, başka bir cinayetten aranmaktaydılar ve Almanya'ya kaçmışlardı. Artık bulunamazlar sanılırken 1985'te Almanya'da 1,5 kilo eroinle yakalanıp uyuşturucu kaçakçılığından tutuklandılar. Ama idamla yargılanacakları için Türkiye'ye iade edilmeyip serbest bırakıldılar.
Rıfat Yıldırım'ın Frankfurt'ta açtığı gece kulübü Skala, Çakıcı dahil Türk mafyasının buluşma yeri haline geldi. 2002'de Türkiye'ye iade edildi. Cömert davasında "delil yetersizliği"nden beraat etti. Üzeyir Bayraklı 1992'de öldürüldü. Cenazesine katılanlar arasında Abdullah Çatlı ve Muhsin Yazıcıoğlu da bulunuyordu.
Alıntı:
Cömert, 12 Eylül öncesinde terörün iyice tırmandığı bir dönemde 11 Temmuz 1978'de Ankara Köroğlu Caddesi'ndeki evinin önünde Volkswagen arabasının içinde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi. İtalyan olan eşi de saldırıda yaralandı. Oğulları Ergun ve Kemal'i yanıda götüren Maria Augostino, 61 yaşında öldüğünde olay gizemini koruyordu.

Zanlılar Beraat Etti
Cömert'in katil zanlısı olarak Almanya'da yakalanan ülkücü Rıfat Yıldırım, idam cezasının kaldırılmasından sonra Türkiye'ye iade edildi. Ancak Yıldırım, Cömert'in öldürülmesi, Abidinpaşa Lisesi önünde öğrencilerin üzerine ateş açılması ve Yağmur Kıraathanesi'nin taranması gibi iddialarla müebbet ağır hapis istemiyle yargılandığı Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2002'de beraat etti. Diğer katil zanlısı Üzeyir Bayraklı ise Almanya'da öldürüldü.

Çatlı'nın Adı Karıştı
Susurluk kazasında ölen Abdullah Çatlı hakkında da Cömert'in öldürülmesi olayının faili olarak gıyabi tevkif kararı verildi.Cömert'in öldürülmesi konusunda Bayraklı ve Yıldırım'a 'öldür' emrinin dönemin Ankara Ülkü Ocakları Başkanı Çatlı tarafından verildiği iddia edildi.
Abdi Ipekci´yi, Kemal Türkleri, Bedri Karafakioglu´nu, Bahriye Ücok´u hayatindan eden hep bu Catlilar, mesih Agcalarin hepsi bu yolun soysuzlari degil mi?

Bu nedenle,millyetciler otutup, bu tozutmus büyük abilerin bunca bilim insanini neden yok ettiklerini iyi düsünsünler.
saygiyla
Eski02-01-08, 17:09  #10
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Alıntı:
Sayın AnTiMaSKe şöyle demiş:

Mesajı Göster
Merhaba sevgili yaşıtım Ben de senin gibi lise 2deyim ve milliyetçilik denen duruma karşıyım...Düşüncelerin oturdukça bunu daha iyi anlıcaksın(hakaret olarak algılama) çünkü 1 seneye kadar ben de tabularımı yıkamamış böyle düşünüyordum düşünsene soyunun kutsal olması sırf dnaların yüzünden kendin seçmediğin birşey yüzünden üstün,şerefli olduğunu söylemek?
Sence bunlar normal mi?
Milliyetçiliğe karşıyım. Ben de lise 2 öğrencisiyim. Yazıyaz'a uğramadan önce ülkücüydüm, doğruya doğru. Fakat bir zaman sonra sağ ve sol arasında, tam merkezde durdum sola sürüklenirken. Şimdi nötrüm, hiçbirşeyin de bana uyabildiğini düşünmüyorum.

Fakat Sayın Antimaske gibi de düşünmüyorum. Fikirler saygı duyulmayı her zaman hakeder.

Ne olursa olsun, hiçbir ideoloji tarihinin sayfası kansız değildir.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı