| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Gundelik Uyku Saatiniz Ne Kadar Surededir?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
| Anket Sonuçlarını Göster: Gundelik Uyku Saatim? | |||
| 3-5 Saat | 8 | 18.60% | |
| Ortalama 5-7 Saat | 21 | 48.84% | |
| 7-9 Saat | 13 | 30.23% | |
| Daha Fazlasi | 1 | 2.33% | |
| Oy Verenler: 43. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sahsen ortalama 4-5 saat gundelik uyuma firsatini yakaliyorum. Malumunuz kitaplarin ustune egilmekten ve sabaha karsi ezgersiz yapmaktan bir turlu kendimi alamiyorum ve geceden-sabaha dogru ancak uykuya daliyorum. Sizin 'Gundelik Uyku Saatiniz' ne kadar sureyi aliyor? __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #2 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: İstanbul
| Gençliğimden beri uyku sürem 4 saati geçmezdi. Ortalama 60 yıl ömrü olan insanoğlunun hayatının neredeyse yarısını uykuda harcamasını kabul etmiyordum. Uyumak yerine kendimi geliştirmek ve hayata daha bilinçli bakabilmek için uykudan daha faydalı işlere ayırdım bu zamanımı. Ama bir kaç yıldır artık 4 saat uyku yetmiyor bana. Yaşlanıyorum sanırım. 1 Aralıkta hayatımın 40 yılını bitirdim. Yani 40 yaşındayım. İnsanoğlunun olgunluğa adım attığı varsayılan basamaktayım. Ne kadar olgunum bilemem!.. Ama yaşlanıyorum bunu biliyorum. ![]() Artık günde 6 saatten az uyumamaya çalışıyorum. Daha az uyuduğumda performansımın düştüğünü gözlemlediğimden beri böyle. Fahrettin |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Bazen hiç bazen 10 saat |
|
| #4 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Genelde 6-7 saat uyuyorum. Ancak şu an bir dizi tekniği uygulama aşamasındayım. Günde 4-5 saat uyuyarak 8 saat uyumuş kadar dinç kalmak mümkün. Bunu başardığım zaman sizle sırlarını paylaşacağım. |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Uyku saatinizin artmasının bir dizi etkeni olabilir: * Yetersiz güneş ışığı almak / Güneş gözlüğü kullanmak * Egzersiz yapmamak, hareketsiz bir yaşam sürmek * Günde 8 bardaktan daha az su tüketmek * Sigara içmek * Kahve / Çay / Kola gibi kafein içeren sıvılar tüketmek Gibi etkenleri sıralayabilirim. Saygılar. | |
|
| #6 | |
| Sayin Turker, Asiri bilgisayar kullanimida yorucu etkiye sahipmidir? Benim genelde uykum gelir bilgisayari kullanirken. Bu konuda'da bilgiye sahipseniz paylasmanizi rica edecegim. __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #7 | |
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Günlük 5-7 saat uyuyorum ama işimden dolayı bazen hiç uyumadığım zamanlarda oluyor.İnsan vücudunun dinlenmesi için uyku önemli bir faktördür. __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
| #9 | |
| Kafein * Kaliteli bir uykudan bizi alı koyar * Uyanık kalma sisteminize gereksiz baskı yaparak uyku sisteminizi zayıflatır Nikotin * Beyin dalgalarını ve kalp hızını arttırarak kanda daha faza stres hormonu oluşturur. * Kaliteli uykudan alı koyar. Derin uykuya geçişi engeller. Tüm vücut için bir zehirdir. * Vücudun uyku düzenini sağlayan vücut ısı ritminin dengesini bozar. |
|
| #10 | |
| Bildiğim kadarıyla TV, Bilgisayar, Sokak lambası gibi geceyi algılamamızı ışık ile bozan etkenler vücut ısı ritminin dengesini bozarak kaliteli uyku almamızı ve uzun süre uyanık kalmamızı engelleyen faktörlerdir. Ama doğrudan bilgisayar kullanmanın ne kadar bir etkisi olduğunu bilemiyorum. Antioksidan Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 01-01-08 14:25 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|