"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Ordu'da intihar! Bu nasil intihar?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Mardin'in Derik ilçesinde bir asker silahıyla intihar ederken, seken kurşunlar bir askerin ölümüne, bir askerin de yaralanmasına neden oldu. Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Derik'in Soğukkuyu Jandarma Karakolunda vatani görevini yapan Emrah Yücekaya'nın, koğuşunda henüz belirlenemeyen bir nedenle intihar ettiğini söyledi. Olay sırasında Yücekaya'nın silahından seken kurşunlardan birinin koğuş arkadaşı asker Ufuktan Alaylı'nın başına isabet ettiğini ve olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade eden Kılıçlar, şunları kaydetti: “'Soğukkuyu Jandarma Karakolunda görev yapan Ankara nüfusuna kayıtlı Emrah Yücekaya, koğuşunda silahıyla henüz belirlenemeyen nedenle intihar etmiş. Bu sırada silahtan çıkan kurşunlar koğuştaki arkadaşlarından Ufuktan Alaylı'nın vefat etmesine diğer bir arkadaşının da hafif yaralanmasına neden oldu.” http://www.hurriyet.com.tr/gundem/79...d=180&sz=75761 Burada sorgulanmasi gereken bir konu var gibi geliyor bana. Bir kisi intihar ettiginde nasil olurda baska bir insani öldürebilir ve bir digerini yaralayabilir? Daha da önemlisi bir asker nasil olurda kogusuna silah sokabilir? Ya da söyle diyelim, bir asker neden intihar eder? __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Bu da kulağımıza küpe olsun; intihar eden birinin yanından uzaklaşın. Yoksa seken kurşunlardan biri size isabet edebilir. ![]() Diğer kurşun yaralayabilir, en nihayetinde intihar etmek isteyen kişi amacına ulaşabilir.![]() __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2007
| Alıntı:
Yakın mesafeden isabet ettirememiş yani (?)... Ordu daha çok nişan talimleri yaptırmalı. | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Alıntı:
Sayın G.E; Bu alaylı tavrınız hiç hoşuma gitmedi burda ölüm ve yaralı var.. Nasıl olurda burda gülebiliyorsunuz hayret ettim yani.. | |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Daha ilginci bir iki ay içinde aynı sınır hattında üst üste olan kazalardır... topikte bahsetmiştim http://www.yaziyaz.com/forum/thread27773-2.html 19. mesaj |
|
| #6 | ||
Dergi İşçi Günlüğü Sorumlusu ![]() Giriş Tarihi: Jan 2007 Ülke / Şehir: Dünyadan
| Alıntı:
Bunlar eğitim zaiyatı oluyor sanırım,ordu kapalı kutu olarak kaldığı müddetçe içindekileri öğrenmek imkansız malum! __________________
Haziran'da Ölmek Zor!!!!! | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2007
| Ben olayı anlamadım neden "pkk baskınında şehit oldu" yerine intihar etti demişler ki? Daha önce bu taktiği kullanıyrlardı.. __________________
Bir çıkınca dağlara Bir düşünce toprağa İki olur gerillanın düğünü.. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|