"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
Giriş Tarihi: Mar 2006 Ülke / Şehir: SAMSUN
| JOHN M. COLLINS ADLI BİR PROFESÖRÜN 1952 tarihinde berkeley üniversitesinde de yapmış olduğu konferansta anlatmış olduğu bu inanış duyduğum anda beni bile dehşete düşürdü.... kısaca ben özetliyeyim bilgisi olan arkadaşlar tamamlar... yalnız bu kişi bu felsefesini ilk kez anlattıktan sonra ki bi ay içinde intihar etmiş olarak bulundu ve daha sonra cenazesi bile kaldırımadan hem felsefesi hem kendisi unutuldu ve sanki böyle bir kişi yaşamamış gibi tüm kayıtlardan çıkarılmış.. şimdi bu kişi 'nightmare of the life' adını verdiği felsefesini şöyle anlatmıştır.. tüm insanlar , eşya , hava kısaca olan olmayan herşey bir kaç insanın hayal ürünüdür..bu insanlar hayal görüyorlar ve herşey onlara bağlı gelişiyor.. yaşam o insanların hayal ürünü... örnek vermek gerekirse bir sınıfta bir öğrenci hocasından dayak yiyor diyelim aslın bu olay ordaki gerçek olan kişinin hayalidir orda ondan başka hiçbirşey yoktur oturduğu sıra bile gerçek değildir ama o bunu bilmez ... not bu görüşü savunan prof. PLATON un idealar dünyansından etkilenmiş görünüyor bunu da kendisi de belirtmiştir... karışık bir kuram anlamak ve anlatmak çok güç ama mükemmel bir mekanizması var çok zekice.... devam edelim..mesela bir otobüs birine çarptığında o kişi ölüyor ve o kişi zarar görüyor ama aslında bu O KİŞİNİN hayalidir ve ölen yoktur .. duyulan acı O KİŞİNİN beyninde ki duygudur..dünya üzerindeki bu kişiler çok azdır ve asla bir araya gelememektedirler... bunlar öldüğünde düyanın sonu olacak çünkü o da hayal.. devam edecek saygılar uyucam.. ATSUMARİH Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-04-06 02:33 . |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Apr 2006
| ilk defa şimdi duydum ilginç.... yani şimdi biz hayal ürünümüyüz.... ben bu özel kişilerden değilsem a bunları nasıl yazıyorum acaba çok merak ettim??? |
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| bu kişiye göre sen bu özel kişilerden değilsen zaten yoksundur ve bu yazıyı bana nasıl gönderdim diyosan cevabıbasit ya ben O KİŞİLERDEN im ya da şu an bu konu okuyan bi kişi o kişilerden yani bu yazıları onun hayal ettiği bizler yazıyoruz ... ama şimdi dersin ki ben odada yalnız yazıyorum ve kendi varlığımın bilincindeyim.. tamam demek ki sen O KİŞİSİN .. bunda bi sorun yok sorun senin diğer kişilerin gerçekte olmaması.. yani sabah gördüğün alt kat komşun orda yok ama alt kata in kapıyı tıkla o kişi onu açar... ama önceki gün sana işi olduğunu ve 1 hafta evde olmayacağını söylediyse çıkmaz tabii ama bu olay da zaten beynin bir kurgusu beyin çok büyük bir mekanizma çokta karışık.. hala tamamını kullanamıyoruz bunun nedeni onun bizi kullanmasıdır...bizim dışımızda o kadar hayal kurar ki.... |
| #4 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Arkadaşlar idealist felsefenin algılamasıyla ilgili, bu konu. Ama gerçekliği yoktur. "Bilim, din, felsefe ve gerçeklik" topiğini okursanız orada bu konular işleniyor! |
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| bence gerçek olma ihtimali olmama ihtimali kadardır sayın melnur.. nasıl gerçek değildir diyebilirsiniz ki...sonuçta felsefi bir görüş... saygılar.. |
| #6 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| ayrıca bu görüş şizofreniyede yeni bi bakış açısı getiriyor yani bu GERÇEK KİŞİLER bizim sizofreni dediğimiz kişilerle benzerlik gösteriyor ama bi farkla şizofreni onların beyninin ürünü yarattığı kişiler.. demek ki beyin kendi yaptığı şeyin küçüğünü sahibine hastalık olarak başka insanlarda gösteriyor... |
| #7 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| ha birde bu kişiler öldüklerinde bunların ruhları başka bi insanda can buluyo amma bu onun soyu olabilir yada olmayabilir..... |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Her türden değişik senaryolar üretilebilir. Ben de bi tane üreteyim: Aslında hiçbir şey yok, sadece benim beynim var. Aslında siz de yoksunuz, sadece benim beynimdeki yanılsamalardan ibaretsiniz. Bana varlığınızı ispatlayamazsınız, istediğim kadar "ben varım" deyin. Bütün sesleri beynimin içinde olarak değerlendiririm. Hatta ben de yokum derim, şu an sadece anlık olarak düşünüyorum ve az sonra yok olacağım derim, hiç bir şekilde kimse bana ispatlayamaz, zaten kimse yok ki? (Eski çağlardaki sofistlerden esinlenme) __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #9 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| ok. katılıyorum zaten bu felsefe bunu savunuyo çok ii anlamışınız... saygılar.. |
| #10 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış
| ama ne olursa olsun bence evrim TEORİSİNDEN daha mantıklı..... |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|