"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Diğer > Konu Dışı

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Hiç yurtdışına çıktınız mı?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey

Anket Sonuçlarını Göster: Hiç Yurtdışına çıktınız mı?
Evet, kısa süreyle yurtdışında bulundum3 11.54%
Evet, birkaç ay / yıl yurtdışında bulundum9 34.62%
Hayır yurtdışında bulunmadım13 50.00%
Hayır, ancak yakın zamanda gideceğim1 3.85%
Oy Verenler: 26. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski01-01-08, 23:16  #1
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185
Hiç yurtdışına çıktınız mı?

Yurtdışına çıkmanın kitaplarda öğrenemeyeceğimiz, başka türlü gözlemleyemeyeceğimiz; bazen de düşünce kalıplarımızı yıkan bir eylem olduğu görüşündeyim. Sonuçta doğduğumuz ve yaşamımızın tamamını geçirdiğimiz ülkeden ayrı ve o ülkenin kurallarının, kanunlarının, geleneklerinin zerre kadar işlemediği apayrı bir coğrafyadan bahsediyoruz.

Evet, hiç yurtdışı deneyimiz oldu mu? Neler hissettiniz, size ne kattı, düşüncelerinizde değişiklikler oldu mu?
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-01-08, 16:59  #2
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Olmadı. Devlet bana kazık attı, o yüzden.

Lise öğrencisiyim. Geçen sene bir kompozisyon yarışmasını kazandım. Sonradan bizim okula gönderilen bilginin yanlış olduğu, kazandığım ödül olan "Yurtdışı Gezisi"nin yapılmayacağı söylendi.

Ben de yoluma devam ettim. Ama gideceğim bu ülkeden... Belki de temelli.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-01-08, 17:12  #3
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Hiç yurt dışına çıkmadım. Ama ilk fırsatta burdan gideceğim. Bunun sebebi ülkedeki sorunlar veya şeriatçi-laikçi kavgası da değil. Ben Dağıstan'a, yurduma gideceğim ve imkanım olursa orda yaşayacağım. İnsan hayatı boyunca bir kere bile gitmediği bir yeri rüyasında görmez sanırım. Ama ben rüyamda Dağıstan'ı, orda yüz yaşında zıpkın gibi ayakta olan kadınları görüyorum. Dik yamaçları, sık ormanları görüyorum. Ve illaki gideceğim, oraları görmeden ölmeyeceğim.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-01-08, 17:14  #4
erhanbay

erhanbay'nın Avatarı

1992 yılında İngilterede 15 gün kaldım. Beni en çok etkileyen şey insanların çevrelerini korumada gösterdiği titizlik oldu.Her taraf tertemizdi, dağlar, tepeler yemyeşildi.Bir de insanların birbirine olan saygıları dikkatimi çekmişti.
Eski02-01-08, 17:16  #5
9mm Parabellum

9mm Parabellum'nın Avatarı

Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Hiç yurt dışına çıkmadım. Ama ilk fırsatta burdan gideceğim. Bunun sebebi ülkedeki sorunlar veya şeriatçi-laikçi kavgası da değil. Ben Dağıstan'a, yurduma gideceğim ve imkanım olursa orda yaşayacağım. İnsan hayatı boyunca bir kere bile gitmediği bir yeri rüyasında görmez sanırım. Ama ben rüyamda Dağıstan'ı, orda yüz yaşında zıpkın gibi ayakta olan kadınları görüyorum. Dik yamaçları, sık ormanları görüyorum. Ve illaki gideceğim, oraları görmeden ölmeyeceğim.
Umarım gidersiniz. Anavatanını hi.ç görmemek... Umarım yurdunuza kavuşursunuz.
Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK)
9mm Parabellum is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-01-08, 18:06  #6
Bogazkaya

Giriş Tarihi: Mar 2007

Yurtdisinda yasiyorum
Eski02-01-08, 18:33  #7
YAZGI

YAZGI'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2006

Alıntı:
Yurtdışına çıkmanın kitaplarda öğrenemeyeceğimiz, başka türlü gözlemleyemeyeceğimiz; bazen de düşünce kalıplarımızı yıkan bir eylem olduğu görüşündeyim.
Güzel bir görüş...bu görüşün haklılıgına birkac kez yurtdısına cıktıgımda anladım.Bazı konularda ne kadar önyargılı oldugumuz kanısına da vardır.En basiti neden bu kadar cok Avrupalı olmamız gerektiği yaygarası...aksi durumlarda sozkonusudur tabiki.MeselaMoskova' da otellerde hizmet eden Rus kızlarının ne kadar disiplinli,magrur be asla bahşiş almayacak kadar onurlu,işlerinde titizlikleri.her ülkenin arka sokaklarının bizim arka sokaklarımızdan farklı olmadıgı.Çocukların her ülkede aynı çocuk oldugu...özgürlügün had safhada oldugu Hollanda da ruhumdaki özgürlük anlayısına sınırlama getirmesi gibi(!)
saygılar...
Eski02-01-08, 21:06  #8
derikli
Ayrıldı

Giriş Tarihi: May 2007

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın dağlı, dilerim bu dileğiniz gerçekleşir çünkü hiç bir yer insanın baba yurdu gibi olmaz.
bende son 30 senedir bazı nedenlerden dolayı köyüme ayak basamadım ve ümit te hiç görünmiyor ama özlemi de içimde gittikçe büyüyor.
ölmeden görmeyi çok isterdim.

çeşitli müslüman ülkelerinde 8 yıl kaldım.

zaten islamla aramın açılmasının nedeni bu gittiğim müslüman ülkelerde gördüklerimdir..

derikli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 22:35 .
derikli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski02-01-08, 21:23  #9
Leonardo

Giriş Tarihi: Jul 2007
Ülke / Şehir: Hollanda

Yurtdışına birçok defa çıktım, uzun süre de oralarda kaldım. Genellikle Avrupa ülkelerine gittim. Bu sene de tatil ve konferanslarım nedeniyle İsviçre, Hollanda ve Fransa'ya gideceğim. Yurtdışına çıktığımda açıkçası pek bir şey hissetmedim. Normal geldi. Düşüncelerimde hiçbir değişiklik olmadı ama bana genel kültür anlamında çok şey kattı.

İleriki yıllarda Avrupa ülkelerinden birinde yaşayacağım. Şu an hangi Avrupa ülkesinde yaşayacağıma karar vermedim. Ama er geç oraya yerleşip hayatımı kuracağım.
Eski28-02-08, 22:17  #10
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...

1986 İstanbul doğumluyum.

1987-1994 arası ilk çocukluk yıllarımı Almanya'da geçirdim.

Avrupa gerçekten çok farklı !!!

Her insan gitmeli görmeli... Bir kere değil, bir yeri değil, bir çok kez ve bir çok yeri...

Bu konu üzerine en güzel yazıyı sanırım Engin Ardıç yazmış

http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=108497,10,2

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 22:25.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)