"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Hiç yurtdışına çıktınız mı?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
| Anket Sonuçlarını Göster: Hiç Yurtdışına çıktınız mı? | |||
| Evet, kısa süreyle yurtdışında bulundum | 3 | 11.54% | |
| Evet, birkaç ay / yıl yurtdışında bulundum | 9 | 34.62% | |
| Hayır yurtdışında bulunmadım | 13 | 50.00% | |
| Hayır, ancak yakın zamanda gideceğim | 1 | 3.85% | |
| Oy Verenler: 26. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Yurtdışına çıkmanın kitaplarda öğrenemeyeceğimiz, başka türlü gözlemleyemeyeceğimiz; bazen de düşünce kalıplarımızı yıkan bir eylem olduğu görüşündeyim. Sonuçta doğduğumuz ve yaşamımızın tamamını geçirdiğimiz ülkeden ayrı ve o ülkenin kurallarının, kanunlarının, geleneklerinin zerre kadar işlemediği apayrı bir coğrafyadan bahsediyoruz. Evet, hiç yurtdışı deneyimiz oldu mu? Neler hissettiniz, size ne kattı, düşüncelerinizde değişiklikler oldu mu? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Olmadı. Devlet bana kazık attı, o yüzden. Lise öğrencisiyim. Geçen sene bir kompozisyon yarışmasını kazandım. Sonradan bizim okula gönderilen bilginin yanlış olduğu, kazandığım ödül olan "Yurtdışı Gezisi"nin yapılmayacağı söylendi. Ben de yoluma devam ettim. Ama gideceğim bu ülkeden... Belki de temelli. __________________
SAYGILAR ------------ Yarın elbet bizim, elbet bizimdir! Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir! (NECİP FAZIL KISAKÜREK) |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Hiç yurt dışına çıkmadım. Ama ilk fırsatta burdan gideceğim. Bunun sebebi ülkedeki sorunlar veya şeriatçi-laikçi kavgası da değil. Ben Dağıstan'a, yurduma gideceğim ve imkanım olursa orda yaşayacağım. İnsan hayatı boyunca bir kere bile gitmediği bir yeri rüyasında görmez sanırım. Ama ben rüyamda Dağıstan'ı, orda yüz yaşında zıpkın gibi ayakta olan kadınları görüyorum. Dik yamaçları, sık ormanları görüyorum. Ve illaki gideceğim, oraları görmeden ölmeyeceğim. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| 1992 yılında İngilterede 15 gün kaldım. Beni en çok etkileyen şey insanların çevrelerini korumada gösterdiği titizlik oldu.Her taraf tertemizdi, dağlar, tepeler yemyeşildi.Bir de insanların birbirine olan saygıları dikkatimi çekmişti. __________________
Küçük kapılardan girmeye çalışanlar eğilmeye mecbur olurlar. Cenap ŞAHABETTİN |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: Evrenin Merkezi
| Alıntı:
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Mar 2007
| Yurtdisinda yasiyorum __________________
Bagimsiz Bir Turkiye Icin El Ele |
|
| #7 | ||
![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Alıntı:
saygılar... __________________
B İ Ş N E V ! | |
|
| #8 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
bende son 30 senedir bazı nedenlerden dolayı köyüme ayak basamadım ve ümit te hiç görünmiyor ama özlemi de içimde gittikçe büyüyor. ölmeden görmeyi çok isterdim. çeşitli müslüman ülkelerinde 8 yıl kaldım. zaten islamla aramın açılmasının nedeni bu gittiğim müslüman ülkelerde gördüklerimdir.. derikli Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 22:35 . | |
|
| #9 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2007 Ülke / Şehir: Hollanda
| Yurtdışına birçok defa çıktım, uzun süre de oralarda kaldım. Genellikle Avrupa ülkelerine gittim. Bu sene de tatil ve konferanslarım nedeniyle İsviçre, Hollanda ve Fransa'ya gideceğim. Yurtdışına çıktığımda açıkçası pek bir şey hissetmedim. Normal geldi. Düşüncelerimde hiçbir değişiklik olmadı ama bana genel kültür anlamında çok şey kattı. İleriki yıllarda Avrupa ülkelerinden birinde yaşayacağım. Şu an hangi Avrupa ülkesinde yaşayacağıma karar vermedim. Ama er geç oraya yerleşip hayatımı kuracağım. __________________
Karanlığın olmadığı bir yerde buluşacağız. |
|
| #10 | |
Moderator ![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
| 1986 İstanbul doğumluyum. 1987-1994 arası ilk çocukluk yıllarımı Almanya'da geçirdim. Avrupa gerçekten çok farklı !!! Her insan gitmeli görmeli... Bir kere değil, bir yeri değil, bir çok kez ve bir çok yeri... Bu konu üzerine en güzel yazıyı sanırım Engin Ardıç yazmış ![]() http://www.aksam.com.tr/yazar.asp?a=108497,10,2 __________________
"Gerçekleri yazmak, insanlara bir şeyler öğretmeye çalışmak, insanları düşünmeye, kendilerine dayatılanları yutmamaya yönlendirmek en ağır suç sayılıyor artık!" E.Ardıç. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|