"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Hayata tutunmak.../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Öykü - Deneme Çalışmalarınız... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Hayata tutunmak... Unutmak ne zordur bilirim... Ama unutulmak kadar da zor olamaz ki... İnsan eğer isterse her şeyi aşabiliyor... İlk önce kendimize acımaktan vazgeçmeliyiz... Yalnızlık diye bir şey yok... İnsan istemedikten sonra yalnız kalmaz... Eğer kapılarını dosta,sevgiliye kapatırsan yalnız kalırsın... Ama eğer ufacık da olsa bir açık kapı bırakırsan mutlaka biri bir gün o aralıktan içeri girecektir... Yeter ki iste... Her şeyin başı istemek... İnsanın isteyip te yapamayacağı hiç bir şey yok... Her şey geçiyor,unutuluyor. Yarası kalıyor belki,zaman zamanda kanıyor ama öyle ya da böyle her şey unutuluyor... Mesela ben ne kazıklar yedim şu dünyada.... Dost dediklerim az mı sırtımdan vurdu... Az mı dağıldım... Ama öyle ya da böyle toparlandım... Kapatmadım kapılarımı dosta.. Şimdi bir can dostum var candan öte benim için... Sonra en sevdiğim insanı kaybettim... Canım bir kez daha yandı o zaman... Ama yine yıkılmadım... Kapatmadım kapılarımı... İnsanın ailesi yanında olunca her şeyi aşıyor... Ölüm acısını bile aştım ben... Unuttum demiyorum ama alıştım bu acıyla yaşamaya... İnsan her şeye alışıyor,her şeyi unutuyor... Yeter ki istesin... Yeter ki hayata tutunsun... Ben hayata tutundum tüm acılara rağmen... Pes etmedim...Etmeyeceğim de... Siz de etmeyin... Bu yazıyı yazdım çünkü varsa bir zamanlar büyük acılar yaşayıp hayata tutunmakta benim gibi geç kalanlar zaman kaybetmesinler... Ben biraz geç kaldım...Ama başardım...Çünkü istedim...İsteyince olmayacak hiç bir şey yok... Neler neler geçer her şey unutulur,her yeni gün yeni bir umutla doğar... 09.12.2007 Pazar-20.00 __________________
Bir Düşten İbaretmiş Tüm Yaşananlar Dememek İçin Düş Kurmuyorum.... B@Ş@K Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 02-01-08 18:59 . |
|
| #2 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: magara
| Hiçbir şey yok akıp giden sokaktan başka; keşke yalnız bunun için sevseydim seni.. Akıp giden sokak..derken caddelere çikarmak.., kaynagından öpmek.. ve derken Tesadüfen girilen bir resturanda bırakılan bahşişin garsonun hak etmedigi gerekçesiyle Tanrıya bahşetme küstahlıgı.. keşke yalnız bunu için sevseydim seni.. Olmadı bir türü olamadı.; naklen bir cinayetin zafer sayıldıgı bu günlerde.. mutlaka olmalı.. Degilmiki akıp giden sokaktan başka hiç bir şeyimiz yok degilmiki bir güvercinin uçuşunu bölüşenlerdenmiyiz.. degilmiki sevdigimiz adına bir cigara atsak denize sabaha kadar yanıyor olacak.. keşke yalnız bunun için sevseydim seni.. kuşlar boşlukta elenmiş.. gök kelime yagmuru kusuyor../ hani ya diyeceksiniz../neden diyorsunuz../ şiirler söz açmazmı düşten / yaprak yeşilimi doguşları../ dogdugun yerin volkanlarından / gelde gör caddeler kan revan.. Nerudada yanılıyor işte apaçık.. belki sen aşk şiiri yazamasın h……. Der.. çünkü aşk şiirden önce gelir, sendedir . kan revan içnde de keşke yalnız bunu yazıp sevseydim seni.. Aşkları yarınlara bırakmakmı..,? yaşamaktan korkmakmı..? geniş zamanlar ummakmı..? delisiniz.? Bu satırlarda deli.. ve biz yoksuluz gecelerimiz kısa .. kuşlar toparlanmış göçüyorlar.. keşke bunu için sevseydim seni.. Bir türlü yolu yok. olacak yolu yok. İsterse elindeyse sıkıysa aşk örgütlenmek olmasın.. diyelimki öyle..; ne yani siz taksimden giden tramvaya hiç binmedinizmi..? yoksa sizi sabahtan akşama kadar yüreginizi kurşuna dizmiyorlarmı..; sesinizde uykusuz tükçemi yok. Ev dagınıklıgımı.. rüzgarda göz yaşı dökerken denizin kirlendigini düşünmedinizmi.., keşke yalnız bunları düşünerek sevebilirmiydim seni.., Tamam kırıldık dahada kırılacagız.. ama dokunamayacakları tek şey olan suçsuzlugumuzun prantezlerini- açmaktan geri durmakta ne…! Eşiklere oturmuş bir dolu insan için.. keşke bunun için ikibinyedi yılını yaşarken yırtılan ipek sesi çıksaydı klavyelerden.. ama olacak dalgalar bile kendini yeniledi..biz yaşamak istedigimiz AŞKI yaşamadan eskitirken. Keşke yalnız bunun için sevmeyi denesemiydim seni.. Bir çocuksun sen.. bedeviler gibi ezberindeki şiirlerle bulmak zorundasın çölde yitirdigin yolunu.. yeryüzü şenliginin anımsamaz bir parçasıdır yaktıgın ateş.., kıvrıldıgın dönemeç.., açtıgın şemsiye.., kucakladıgın yaşlı oyuncağın.., iyi çocuksun tuhaf çocuksun.., azgını burnunu tıkasalar gözlerinle soluk alırsın.., gözlerini baglamaya kalksalar el ve ayak tırnaklarınla.., keşke yalnız bunun için sevsemiydim seni.. Olmadı bir türlü olamadı., KEŞKE YALNIZ BUNU İÇİN SEVSEYDİM SENİ nakaratlı bir yazı yazmak istedim..hepsi topu topu bir kelime kaplamalıydı sevmek ne uzun bir kelime olmalıydı.., olamadı.. hani vardırya elle yazılmış beyaz kagıtlarda kelimeler temiz bir yürege akmış.. Alıntılardan bir sentez. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|