| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bu konuya cevap vermeden önce surenin türkçe mealini okuyunuz. Böyle bir allah kelamı olabilirmi |
| #2 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| http://www.ehlitevhid.de/elemin/konu...ifb/tebbet.gif ilk önce şu tebbet süresini okuyun siz kendinizi nasıl daha rahat hisediyorsanız öyle yapın derim goodfather ama namaz kılarkende bazı kuralları var okunacak süreler var elinizde bir adet namaz kitabı bulundurmanız iyi olur bence |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| (Sayın Lazturk53'ün verdiği linkten) Tebbet süresinin türkçesi: Kurusun Ebi Leheb'in elleri, zaten de kurudu Ona ne malı ne de yaptığı işler fayda verdi O, alev alev yükselen ateşe girecek Eşi de, boynunda bükülmüş urgan olarak, o ateşe odun taşıyacak Görüldüğü gibi tanrı kendi yarattığı Ebu Leheb'e çok kızmış çok sinirlenmiş Muhammet'e sure indirtmiş. Allah kendi kuluna beddua ediyor: eli kurusun! __________________
“İşçinin milliyeti ne Fransız, ne İngiliz ne de Alman’dır, onun milliyeti emektir, özgür köleliktir.” "İşçinin vatanı yoktur" (Karl Marx) |
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Alıntı:
Ama bir de bu sureyi mevlitlerde yanik yanik arapca söyleyen hafizlari dinlerken kendinden gecenleri gözünüzün önüne getirebiliyor musunuz? __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| sayın goktasof arkadasım ben kendim 10 yıldır namaz kılıyordum ama yavas yavas arastırmaya basladım ve bir cok tezatlıklar gördüm.Ama din geleneği yopluma öyle bir asılanmışki bunu arastırmaya kalkınca karsında bircok engel görüyorsun.Basta kuran tehditlerle seni caydırmaya calışıyor. neredeysen derinden derine kaz orayı kuyu altındadır bunu bilesin istersen karanlık adamlar bassın narayı altında yalnızca senin cehennem var desin |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| orda tüm zalimlere bir uyarı var...tüm firavunlara tüm nemrutlara,tüm hitlerlere,stalinlere,pol potlara ve yeryüzündeki tüm zalimlere zulmedenlere bir uyarı var...alev alev yükselen bir ateş ...mekke ahalisine kendilerinin tanıdığı bir zalimin akıbeti ni bildirerek onları sonrada tüm zalimleri uyarıyor... "mazlumun bedduasından sakının..çünkü onunla allah arasında hiçbir perde yoktur..." ""zalimde olsa, mazlumda olsa mü'min kardeşinize yardım ediniz.." "Ya rasulallah zalimse nasıl yardım edelim?" "onu zulmünden alıkoyarak.." Hz.Muhammed |
|
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Nov 2006
| Neden olmasın ? Ben her gün mutlaka namazlarımda okuyorum ve bu sureyi okurken Allah'ın emirlerine karşı gelen bir karı kocanın nasıl allahın kahrına sebeb olacağını hatırlıyorum. Ve daha dikkatli olmaya eşimi de bu noktada yönlendirmeye çalışıyorum. O'nun yolunda insanlığa yararlı işler yapıp sonunumuz onlara benzememesi için bu sureyi çokça okuyorum. Ayrıca bu sureyi okuyan ve gerçekten idrak eden insan ağlamaz da ne yapar? __________________
HIFZI LİSAN SELAMETÜL İNSAN |
| #9 | |
Yazar Adayı Giriş Tarihi: Nov 2006
| arkadaşlar varlığına inanmadığınız bir şeyin yolladığı varsayılan kitapta geçen bir surenin türkçe meali sizi neden bu kadar çok ilgilendiriyor bu mu sizi tanrıdan soğutan?Ne kadar basit.... |
| #10 | ||
Ayrıldı
Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: İSTANBUL
| Alıntı:
Tezzattı gördüğünüz şeyler nelerdir? Neden tezzat olduğu fikrine vardınız, biraz konuyu açarsanız bizde daha rahat yorum yapabiliriz. Ancak konu, Tebbet Suresindeki anlatılan durumsa bu sizin gördüğünüzden farklıdır. Tebbet Suresinde adı geçen şahıs, Peygamberimizin Amcası, dünürü Ebu Leheb'tir. Kendisi Ebu Süfyan gibi Mekkenin ticaret erbablarından biridir. Kabede bulunan putların koruyucu sıfatıyla yüksek paralar kazanmakta elindeki bu gücünde kaybolmaması içinde İslama ve onun peygamberine fiili saldırılarda bulunmaktaydı. Peygamberimizin iki kızı Ümmü Gülsüm ve Rukiyye, Ebu Leheb'in Uteybe ve Utbe isimli iki oğlu ile evliydi. Peygamberin Nübüvveti ile birlikte iki gelininede büyük eziyetler yapmaya başlamış en sonunda evinden kovarak iftiralar atmıştır. Bununlada kalmayıp karısı Ümmi Cemil ile birlikte Peygamberimize ağza alınmayacak küfürler söyleyip, geçeceği yollara hayvan leşleri, pislikleri ve dikenler koyarak eziyet etmiştir. Böyle bir şahıs peygamberimizce defalarca uyarılmasına rağmen düşmanlığından vaz geçmemiştir. Sonunda Allah tarafından lanetlenip cezaya ugratılmıştır. Kuran-ı kerim tüm bunlara Muhatap Ebu lehep için ne demeliydi. "bravo Leheb ne güzel işler yaptın helal olsun sana" mı demeliydi. Buradaki asıl amaç, hadlerinde ileri gidenler için bir uyarı niteliğidir. her kes kazandığını haketmiştir. Uyarıları kutsal kitapta bellidir. allah kullarına azab etmeden önce onları kitap ve peygamberle uyarmıştır. Bunları kaale almayan kişi ve topluluklar vadedilen zamanda cezaya çarptırılacaktır. Konuyla ilgili detaylı bilgi için aşağıdaki adres faydalı olacaktır. tefsiride okunursa sure daha bir anlam kazanacaktır. saygı ile... http://www.kuranca.net/sureler/Tebbet.htm __________________
İnsan Hayatı hiç bir şeydir, ama hiç bir şey bir İnsan hayatı etmez. | |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|