| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Barış Manço../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Ustaların şiir, roman gibi edebi eserleri |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| AGLAMA DEGMEZ HAYAT Rüya gibi her hatira Her yasanti bana Ne bulduysa kaybetti Gönül asktan yana Ömür cicek kadar narin Bir gün kadar kisa Aglama degmez hayat Bu gözyaslarina Her damla yas oyuk oyuk Iz birakir kalbimde Hayat sarap gibidir Keder de var nesede Ömür cicek kadar narin Bir gun kadar kisa Aglama degmez hayat Bu gözyaslarina... |
|
| #2 | |
| Alla beni pulla beni al koynuna yar Gözüm senden baskasini görmez oldu yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Alla beni pulla beni al koynuna yar Senin için daglar dereler yol açarim yar Senin için denizleri kuruturum yar Senin için gök kubbeyi yerlere çalarim yar Canim iste canim bile sana kurban yar Daglar taslar uçan kuslar senin olsun yar Deniz derya gökler hep yerinde kalsin yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Alla beni pulla beni al koynuna yar Saçlarina yildizlardan taç yapayim yar Bir nefeste günesleri söndüreyim yar Cira gibi ugrunda ben yanayim yar Canim iste canim bile sana kurban yar Yildizlar yerinde güzel birak dursun yar Saçlarimi ellerinle oksa yeter yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Alla beni pulla beni al koynuna yar Rüzgar olup ince beline sarilayim yar Çimen olup ayagina serileyim yar Sürme olup gözlerine sürüleyim yar Canim iste canim bile sana kurban yar Alla beni pulla beni al koynuna yar Gözüm senden baskasini görmez oldu yar Gönlüm senden birsey ister nasil desem yar Alla beni pulla beni al koynuna yar... |
|
| #3 | |
| |
|
| #4 | |
| Sevdiğim biri içten bir serzenişte bulundu geçenlerde, "bu adam unutuldu" diye, oldukça haklıydı.Unutulmaması gereken değerler arasında bulunan Barış Manço'yu bir kez daha ve yeniden, yeniden analım. Çocukluğumuzun adına.. |
|
| #5 | |
| Sen gülünce güller açar Gülpembe Bülbüller seni söyler biz dinlerdik Gülpembe Sen gelince bahar gelir Gülpembe Dereler seni çaglar sevinirdik Gülpembe Güz yagmurlariyla bir gün göçtün gittin Ìnanamadik Gülpembe Bizim iller sessiz bizim iller sensiz Olamadi Gülpembe Dudagimda son bir türkü Gülpembe Hala hep seni söyler seni çagirir Gülpembe Gözlerimde son bir bulut Gülpembe Hala hep seni arar seni bekler Gülpembe... |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Gamzedeyim deva bulmam Garibim bir yuva kurmam Gaderimdir hep çektigim İnlerim hiç reha bulmam Elem beni terk etmiyor Hiç de fasıla vermiyor Nihayetsiz bu takibe Doğrusu omur yetmiyor En sevdiğim şarkılarından biri budur. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #7 | |
| Bir sabah baktim ne göreyim bizim sokakta senlik var Büyükler kös kös otururken adam oluvermis cocuklar Patlamaz olmus tüfekler gelmis karamürsel sepetler Tren kalkmis gitmekte hadi gecmis olsun birilerine Kinalar yakalim elimize sahip olalim dilimize Aman dikat belimize Simdi müsaadenizle cocuklar Sira bana geldi cocuklar Is basa düstü coocuklar Hazirmiyiz Eh BARIS ABI askolsun ac koynuna kus konsun Cek ipini rahvan gitsin inceldigi yerden kopsun Kimileri kahve kaynatsin kimi hala dansöz oynatsin Leylegin ömrü iki laklak degerler oldu tepetaklak El salla el salla kol salla kol salla Sag gösterip sol salla bir omuz at sagdan sola Geliyor bir ahu afet tepeden tirnaga zerafet Öldür bizi letafet bizim sonumuz meraget Hayirdir insaallah kizlar ne diyor bu ucuk cilginlar Hayir mi ser mi görecegiz artik sabrin sonu selamet Jale: üz beni süz beni püre gibi ez beni Ajlan&mine: pranga tak bana kapi kapi gez beni Burak: benimle oynama cilginim bebegim Nalan: deli gibi seviyorum ölümüne sev beni Dandini dastana dinolar bostana Iyi bak hastana sor beni ustana El salla el salla Tayfun: hadi yine iyisin e gel hadi yanima Hakan: amma velakin kinalar yak bana Soner: ah vefasiz yak beni yik beni Vitamin: ellere var ama bizlere yok di mi Dandini dastana dinolar bostana Iyi bak hastana sor beni ustana El salla el salla... _____________ ![]() |
|
| #8 | |
| Yikilsin bütün duvarlar birer birer Acilsin bütün kapilar teker teker Yaklas bana gel sokul bana Rüyama giriver bu gece helalim oluver bu gece Koptu firtina dört bir yanimda atese at beni sar kollarinla Cok yorgunum saril bana dokun bana ne olur Binlerce ok saplaniyor su kalbime Alev alev atesin yaniyor yüregimde Gururumu aldin ayaklar altina Geldim kapina yüz sürmek icin Haydi artik sen de sil gözyaslarini Süslen boyan giyin benim icin Elimde pembe mavi soluk bir cerceve Tüm anilar toplanmis sanki o resimde Sokul bana saril bana yaklas bana dokun bana... ![]() |
|
| #9 | |
| Dün yine yapayalniz dolastim yollarda Yagmurlarda islanan bombos sokaklarda Gözlerimde yas kalbimde sizi unutmadim seni Unutamadim unutamadim ne olur anla beni Unutmak kolay demistin alisirsin demistin Öyleyse sen unut beni yeter ki benden isteme Gözlerimde yas kalbimde sizi unutmadim seni Unutamadim unutamadim ne olur anla beni Yillar ikimizden de cok seyler götürmüs Sen yeni yuva yaparken beni paramparça bölmüs Gözlerimde yas kalbimde sizi unutmadim seni Unutamadim unutamadim ne olur anla beni... |
|
| #10 | |
Admin ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006 Ülke / Şehir: istanbuL
| Barış Manço... Bu toplum bazı değerlerini kaybetmeyi huy edinmiş bir toplum. Ama yine de özellikle medya tarafından ipler kimin elindeyse işine gelinen, ya da kendi sevdiği eski sanatçıları yad edenler var. Ama ya Barış Manço gibi isimler? En son ne zaman duydunuz adını En son ne zaman yaptığı müziğe hala değer veren radyo-tv programı izlediniz? Kaç nesil onunla büyüdü ama şimdi neden unutuldu? 2 yıl timsah gözyaşları dökmek ya da anmak ile mi bitti, birlikte büyüdüğünüz şu an 40 yaşında olan bir kişinin bile Barış abisi? Barış Manço'yu unutmayalım, unutturmayalım... __________________
Bir önyargıyı parçalamak, bir atomu parçalamaktan daha zordur. A. Einstein |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|