Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Kızılderililer, toprak talebinde bulundu

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski03-01-08, 16:57  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Kızılderililer, toprak talebinde bulundu

Atalarının 150 yıl önce ABD ile imzaladığı anlaşmaları feshettiklerini açıklayan Lakota kabilesi (Siyular), ABD hükümetinden toprak talebinde bulundu.

WASHINGTON - Oturan Boğa ve Çılgın At gibi büyük kabile şeflerinin mensup olduğu Lakota kabilesinin temsilcisi Russel Means, AFP’ye Güney Dakota’dan telefonla yaptığı açıklamada, “ABD’den yaklaşık 24,3 milyon hektar toprağın mülkiyetini almak için talepte bulunduk” dedi.

Means, bu taleple, gelecekte bu topraklardan çıkarılmalarını, bölgedeki ormanların işletilmesini ve suyun kullanılmasını engellemek istediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığına 2 hafta önce gönderdikleri mesajda, Amerikan Federal Hükümetiyle bazıları 150 yıl kadar önce imzalanan anlaşmalardan tek taraflı olarak çekildiklerini ve bağımsızlık ilan ettiklerini açıkladıklarını hatırlatan Means, “mesajımızda, ABD Dışişleri Bakanlığının iyi niyetle hareket etmemesi halinde toprak talebinde bulunacağımızı belirtmiştik” dedi. Means, “şimdi harekete geçtik, çünkü 2 haftadır hükümetten hiç kimse bizimle temasa geçmedi. Başkanın tatilde olduğunu biliyorum, ama o hep tatilde zaten” dedi.

http://www.ntvmsnbc.com/news/431482.asp
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-01-08, 18:13  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Alıntı:
2 haftadır hükümetten hiç kimse bizimle temasa geçmedi. Başkanın tatilde olduğunu biliyorum, ama o hep tatilde zaten” dedi.
ben başkan olsam ben d 2 haftadır seni aramzdım.
daha önce söylemiştim zaten, amerika bunları ciddiye alıp güvenlik gücü bile yollamamıştır bölgeye.
kızılderili show'a bir son versinler artık. insanlığın umrunda olmadığını hala anlayamadılar mı!

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-01-08, 18:26  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

İşin ilginci Türkler facebook'ta bir grup açmışlar bu konuya ilişkin. Bana bir tanıdığım davetiye bile yollamış. Hayır ne oluyor onlara anlamıyorum ki

ABD bir bütündür bölünemez

Saygılar.

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı