"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Güneş Işığı çok önemli/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Diğer kategoriler dışındaki her şey |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005 Ülke / Şehir: 23185
| Sevgili arkadaşlar, çağımız eve - ofise kapanma ve dışarıda fazla vakit harcamama çağı haline geldi. Pek çoğumuz bundan muzdaribiz. Bu bir hastalık belki de. Olayın kendisi hastalık olmasa da, doğurduğu sonuçlar hastalığa yaklaşır nitelikte. Çünkü güneş ışığından yeteri kadar faydalanamamak günlük hayatımızı olumsuz etkileyen bir dizi soruna yol açıyor. * Sabah kalkar kalkmaz güneş ışığı aldığımız takdirde kahvenin verdiği geçici uyanık etkisinden kat kat daha fazla enerjik oluruz. * Güneş ışığı uyku süremizi azaltmamızda, uykumuzu düzene koymamızda anahtar etkendir * Güneş ışığı almadığımız takdirde kendimizi yorgun, mutsuz, depresif hissedebiliriz. * İştahımız artabilir veya azalabilir. * Kışın insanların daha mutsuz, halsiz olması ve daha az uyumalarının sebebi yeterli güneş ışığı almamaktır. ---- Çözüm önerileri: - Sabah kalkar kalkmaz güneş ışığı almaya çalışın. Perdeleri, panjurları, vs. açın. - Ofiste masanızı, eğer imkanınız varsa, pencere yanına taşıyın. - Elinizden geldiğince dışarıda vakit geçirin. Örneğin öğle yemeği vaktinde dışarı çıkın. Sizlerle bildiklerimi paylaşmak istedim, umarım yararı olur. __________________
En güzel besinler, içinde antioksidan barındıranlardır :) |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sn. Turker çok önemli bilgiler vermişsiniz, teşekkür ederim. Ben güneş ışığı ile arası pek iyi olmayan birisiyim. Bunun sebebi; migren hastası olmam. Bilmiyorum, Acaba her migren hastası benim yaşadığım sorunların aynısını yaşıyor mudur? Aydınlık mekanlarda çok kalmamaya gayret ediyorum. Odamda da loş ışıkla idare ediyorum. Yeterli güneş ışığı alamamam da uyku sorunları yaratıyor pek tabii. Sözün özü; Odama güneş girse de girmese de doktor illa ki girecek. Seyirci Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 15:12 . |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|