"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

27 Nisan E-Muhtıra'ya oy'unuz nedir ?

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Anket Sonuçlarını Göster: 27 Nisan E-Muhtıra... ???
Evet, muhtıradan yanayım...6 22.22%
Hayır, ordu ne olursa olsun siyasete karışmamalı...21 77.78%
Oy Verenler: 27. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski03-01-08, 23:46  #1
Aristo
Moderator

Aristo'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Ülke / Şehir: Dünya'da bir yerdeyim...
27 Nisan E-Muhtıra'ya oy'unuz nedir ?

Üzerinden bir erken seçim ve bir cumhurbaşkanlığı seçimi ve 9 ay geçti...

Öncekiler kadar reyting yapmadı ama 22 temmuzu etkilediği şüphesiz...

Peki demokrasi askere kurban edilmeli mi yoksa böyle demokrasi olmaz, asker müdahale etmemeli mi diyorsunuz?

Aristo Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 03-01-08 23:49 .
Aristo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-01-08, 23:49  #2
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Bu konuyu tartışmaktan utanıyorum.

Ama bu muhtıra ters tepti. AKP'nin %47 almasındaki önemli faktörlerden biridir. Pek çok demokrasiden yana olan vatandaş sırf bu nedenle AKP'ye oy verdi. Asker de bunun farkındadır sanırım.
Eski03-01-08, 23:52  #3
ABCDE
Felsefe - İnançlar

ABCDE'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Ordu, AKP'nin gücünü katlamaktan baska birsey yapmadi. Hicbirseyede engel olamadilar görüldügü gibi. Susup oturdular. Tabir-i caizse ordu kedi kendisi ile masturbasyon yapti. Elimizde ise kocaman bir hukuksuzluk ve can cekisen bir demokrasi kaldi!
Eski03-01-08, 23:54  #4
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

güzel, 5 kişi oy kullanmış ve evet diyen yok. sevindirici bir gelişme.

ben AKP ile genelkurmay arasıda bir alışveriş olduğuna inanıyorum. AKP arada rica ediyor "n'olur bize sataşın" , ordu da "emredersiniz" diyor...

belki bu halk orduyu sever ama sadece savaştığı zaman sever. yoksa siyasete karşımasından nefret ettiği bir gerçek.

genelkurmay sanırım strateji gereği AKP' yi destekledi. çünkü her ne kadar biz nefret etsek de, eğer CHP-MHP' den herhangi birisi gelmiş olsaydı, güneydoğu çok daha fazla karışırdı. ama bölge halkı AKP' yi bağrına bastı. bu, kopmaları engelleyecek ve ordu'nun işi kolaylaşacaktır.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski03-01-08, 23:58  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Bence çok iddialı bir komplo teorisi. Kenan Evrenin 1983 Seçimleri öncesi Turgut Özal aleyhine yaptığı açıklamasının ardındaki komplo teorilerini hatırlattı.

Tüm olay güçler dengesi. AKP ile Ordu arasında böylesine danışıklı bir dövüş olduğunu iddia etmek pek hayalperestçe olur. Önce 28 Şubatı, 12 Nisan'ı, 14 Nisan'ı falan anlamalıyız.
Eski04-01-08, 00:04  #6
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence çok iddialı bir komplo teorisi. Kenan Evrenin 1983 Seçimleri öncesi Turgut Özal aleyhine yaptığı açıklamasının ardındaki komplo teorilerini hatırlattı.

Tüm olay güçler dengesi. AKP ile Ordu arasında böylesine danışıklı bir dövüş olduğunu iddia etmek pek hayalperestçe olur. Önce 28 Şubatı, 12 Nisan'ı, 14 Nisan'ı falan anlamalıyız.
dolmabahçe protokolünü de anımsamak lazım bence.

kenan evren' in durumu da benzerdi bence. istikrarsızlıktan yeni çıkmış birdevletin düzene sokulması için güçlü bir iktidar gerekiyordu. o iktidar da özal'dı.

bence evren, kendisinin zerre kadar sevilmediğinin farkındaydı ve özal'a saldırarak "evren kötülyorsa özal doğru adamdır" imajı vermek gibi bir niyeti vardı.
hem ülke istikrara kavuşacak hem de evren kendi iktidarını kaybetmemiş olacaktı. çünkü özal zaten evren' in adamıydı bildiğiniz gibi.

Eski04-01-08, 00:07  #7
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Dolmabahçe'de ne konuşulduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Ama bu olay 27 Nisan'dan sonra gerçekleşmiştir. Dolayısıyla ortada bir protokol olsa bu daha önce olurdu. Dolmabahçe'de yaşanan olay ise krizi sonlandırma çabası olarak görülebilir.
Eski04-01-08, 00:09  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Ayrıca Evren dönemi hakkında "Şu şöyleydi, aslında evren de bunu yaptı" falan diye yorum yapmak pek doğru değil. Evren Yıllar sonra, 12 Eylül Belgeseli'nde; MDP'ye oy verdiğini söylemiştir. Özal tüm ekonomik başarıları kendisi üstleniyordu, bu da Evren'in canını sıkıyordu doğal olarak. Neyse, bu konuya girip konuyu dağıtmak istemiyorum.
Eski04-01-08, 00:13  #9
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Dolmabahçe'de ne konuşulduğunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Ama bu olay 27 Nisan'dan sonra gerçekleşmiştir. Dolayısıyla ortada bir protokol olsa bu daha önce olurdu. Dolmabahçe'de yaşanan olay ise krizi sonlandırma çabası olarak görülebilir.
evet kriz sonlandı ama nasıl sonlandı? kimin lehine sonlandı?

ben bunu da özal' ın durumuna benzetiyorum.
ilk başlarda arkasına amerikan desteğini alarak, generalleri bile tasviye edecek kadar gözükara davranan özal, sonraları ordu ne derse onu yapmaya başlıyor.

AKP' ye bakıyoruz ; ulusalcı çevrelerin ve ordunun "egemenlik haklarımız devrediliyor, satılıyoruz" seslerine rağmen AB yolunda dev adımlarla ilerleyen, 301' i kaldırmaktan bahsedenü vicdani ret yasasına ılımlı bakan AKP, bugün sınırötesi operasyonda orduyla işbirliği halinde, 301' in lafını bile ettirmiyor, AB hevesinden sıkılmış gibi...

Eski04-01-08, 00:21  #10
157ku

157ku'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2007

Alıntı:
demokrasi askere kurban edilmeli mi
Türkiyede sanal bir demokrasi olduğu için var olmayan bir şey askere kurban edilemez.22 temmuz manipule edilmiş bir seçim olduğu için 22 temmuza etkisi olmamıştır muhtıranın.Evet,kesinlikle muhtıradan yanayım.
157ku is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı