"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
| #1 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Dünya kurulduğundan bu güne kadar binlerce peygamber ve dinler ortaya çıktı. İslamiyet öncesi yaşayan insanlar namaz kılamadı oruç tutamadı. Allaha ibadet edemedi. Onlar nereye gitti. Günümüzde özellikle afrika ülkelerinde insanların çoğu islamı biimiyorlar. Bunlar ölünce nereye gidecekler. |
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| ama hz adem babamiz diyoruz, havva anamiz da diyoruz, bunlarin cocuklari ne yapti, nasil cogaldilar? (!), Ademin ilk cocuklarinin bizim icin neden hic bir kutsalligi ve önemi yok? Bu insanlar cennette midirler, kimbilir???? O günden 6. yüz yila dek aradaki insanlarin hepsi telef mi oldular dersiniz.? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| çok mantıksız bir konu olmuş doğrusu... (kusura bakmayın ama öyle...) saygılar... |
| #4 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| Cengiz bey bunun neresi mantıksız. Ayrıca bu gün 7 konu işledim. Onları incelerseniz sevinirim |
| #5 | ||
| sayın goodfather, islamda bahsettiğiniz konuyla ilgili bir yargı yoktur. öncesindekiler - sonrasındakiler, ne oldu - ne olacak??? yapmayan cehenneme gitsin. yapanlar el kaldırsın... bunun gibi şeylerin tartışılacak bir yeri yok. doğruluk, dürüstlük, ahlak, asıl olan bunlardır -ki benim bunları yazmam bile gereksiz-... Alıntı:
![]() saygılar... cyrano Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-04-06 17:27 . | |
| #6 | ||
| Alıntı:
Bu güvenceyi bize nasil vereceginizi sormuyorum ama, gereksiz bir konuydu ya? saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal | |
| #7 | ||
| Alıntı:
orasıda işin esprisi... umarım espri olduğunu herkes anlar... yoksa söylediğiniz gibi tam bir tartışma konusu... :D | |
| #8 | |
| Haklisiniz, diger katilimcilar da ugrarlar umarim bu topige. Onca insana ne oldu ?!+X&§? Kimdi, animsayamiyorum bir sairden; "Onca insan bosuna mi yasayip öldü" diye bir dizesi aklima geldi birden. saygilar. __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
| #9 | |||
| Alıntı:
Alıntı:
boşuna mı yaşıyoruz? boşuna mı yaşadık? nerden gelip nereye gidiyoruz??? ne yani, herşey boş mu?? bir amaç yok mu?.. ne düşündüğünüzü merak ettim açıkçası... saygılar... | ||
| #10 | |
| Hic bir sey bosuna degil bence sayin cengiz. Bir birikimin özgün mirasiyiz diyorum. habil kabil kardeslerin devami sanilan insanlik, cesitli renklerine, boylarina, fiziksel degisikliklerine karsin kültürlerini yaratarak kaynasarak bilimi kullanip bu gün marsa gidiyorlarsa bunun bir anlami olmali diyorum. Yani gecmis yasamlarin bosuna olmadiginin kaniti, bugünümüzdür. saygilar __________________
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|