"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||||||
![]() |
| |||||||
| Tesettür İnanç Gereği Masum Bir Elbise midir? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - İslamiyet, Hristiyanlık ve Yahudilik |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Tesettür inanç gereği masum bir elbise değildir. Tesettür, siyasal İslamın laik cumhuriyetimizi bir din devletine dönüştürme çabasıdır. Tesettürün altında yatan gerçek budur. Özgürlük temelinde bu olayı değerlendiren arkadaşlarımız bir yanılgı içerisindedir. Bunu anlamaları için müslüman ülkelerindeki uygulamalara bakmaları yeterlidir. Bu gün İranda sokaklarda bile insanların kılık ve kıyafetleri sorgulanmaktadır. Müslüman ülkelerindeki bu uygulamaları sorgulamayanların kalkıp da ülkemizde kamusal alandaki türban yasağını sorgulamaları etik değildir. İslam demokrasiyle bağdaşmayan bir dindir. Çünkü İslamda hakimiyet milletin değil allahındır. Allahın kanunları geçerlidir. Yani Kuran geçerlidir. İslamın bu Kuranla ülkeyi yönetme iddiası vardır. İslam bir tebliğ dinidir. Bu tebliği her koşulda yapmaktan çekinmez. Gerekirse bunu zor ve şiddetle yapar. Yani şeriat dediğimiz olgu temelinde hareket eder. Şeriat ise ülkenin dini kurallara göre yönetilmesidir. Bu kuralların içinde kadının örtünmesi de vardır. Bu da farz olarak kılınmıştır. İnsanın özgür iradesi allahın kanunları karşısında geçersizdir. Allah ne demişse o geçerlidir. İşte bu demokrasiyle bağdaşmaz. Bu sadece bir örnektir. İslamın demokrasiyle bağdaşmadığını daha başka örneklerle çoğaltmak mümkündür. Bunu geçiyorum. İslamın bu niteliği ortada dururken kalkıp da onlar İslamı yanlış uyguluyorlar deyip tesettüre haklılık kazandırmaya çalışıyorlar. İslamda zorlama yoktur. İslam sevgi, barış ve hoşgörü dinidir söylemlerine aldanmayınız. Bu gün müslüman ülkelerinde uygulanan İslam gerçek İslamdır. Bu din Kuran, sünnet, icma ve kıyas temelinde uygulanmaktadır. Bunun adı da şeriattır. Ortaçağın koşullarında vuku bulmuş bir dinden başka bir uygulama beklenemez. Bu gerçeği görmek gerekir. Asıl olarak görülmesi gereken de o çağın koşullarında uygulanan bu dinin günümüz bilgi çağında uygulanamayacağı gerçeğidir. Yani günümüzde ülkelerin dinle yönetilemeyeceği gerçeğidir. Onun için de İslam laik cumhuriyeti hedef alan türban simgesinden vazgeçmelidir. Bu ülkede türban yasak değildir. İnanç özgürlüğü temelinde isteyen istediği şekilde ibadetini yapabiliyor, isteyen istediği şekilde giyinebiliyor. Ama söz konusu kamusal alan olunca durum değişiyor. Laik bir devletin gereği olarak dini sembollere müsade edilmemektedir. İslamın da bu laik devletin bu kuralına saygılı olması gerekiyor. Oraya girince oradaki kurallara saygılı olması gerekiyor. Ama İslam bunu yapma yerine o kuralları zorlamaktadır. Bu da İslamın zora ve şiddete dayanan saldırgan ruhundan kaynaklanmaktadır. Bunlara taviz verilmemelidir. Taviz verildiği zaman başka istekleri de gündeme gelecektir. Ta ki laik devleti din devleti haline dönüştürene kadar bu istekleri de bitmeyecektir. Bu gerçeği herkesin görmesinde yarar vardır. Bundan dolayı da tesettürün kamusal alanlara sokulmasına karşı çıkılmalıdır. __________________
Benim Manevi Mirasım Bilim Ve Akıldır... ATATÜRK |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Tesettür kadının sosyal kimliğini elinin tersiyle itip onu namus abidesi vaziyetine getirmeyi amaçlıyor olsa da... Kadın buna ses çıkarmayıp aman saç teli görünmesin aman sesi duyulmasın (tahrik edici olabilir diye) aman da aman diye erkeğin kendisini bir cinsel obje olarak değerlendirmesinden ötürü rahatsız olmuyor ise bu kadın bilinçli bir şekilde erkeğin onu her fırsatta kadın olarak görmesini istemektedir... Şöyle de bir surum söz konusu ki kimi kadınların erkeğin kendilerine hükmetmesinden hoşlanırlar. Hatta ufak kaba-şiddet deneyimlerinden sonra sex hayatları bile eskiye oranla değiştiği kanısına varan kimi kadınlar var... Erkeğin egemenliği altında korunmaya ihtiyaçlarının olması gerektiğini düşünen bu durumun çok seksi göründüğünü kısaca bunu bir oyun gören kadınların, bizi de beraberlerinde ne gibi felaketlere sürüklediklerinin farkında değiller... Kapanmanın altında sex güdüsü var...Aman kapanayım benim için sexy fantaziler kurmasınlar...Ama bu kuralı koyan zaten erkekler!!! Ve siz her kapanışınızda belki de onlara daha fazla sexy görünmektesiniz!!! |
|
| #3 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Jun 2007
| Ayrıca ben günümüz kapalılarının fazlasıyla dişi olduğunu saçlarından başka neremi açsam ne kadar fazla boyansam da dikkat çeksem ? bir örtünüş şeklinin altında neyin yattığını hala daha çözmüş değilim!!! İnanç gereği bir elbise olmadığı çok açık!!! Kimin ineye inandığı zaten bir muamma...Herkes yaşayamadığı cennetin hayaliyle birşeyler yapmakta...İçkiye tövbe edip cenntteki kevser şarabını iple çeken mi dersin...Kim bilir çoğunluk ekonomik şartlardan içki kullanamıyor...Yalnız bir kadınla yetinip tomurcuk memeli genç kızlarımıza ağzının suyu akan dar gelirli inanmışlar da hurilerin sevdasıyla inanç zırhına bürünmüş durumdadır belkide kimbilir... Hali vakti yerinde olanlar erkek inan(mış)lar için zaten tasvirlenen cennet burası...Kuranın cenneti ile dünya arasında paran varsa zerre fark yok... |
|
| #4 | ||
Forum Kurucu Üyesi ![]() Giriş Tarihi: Mar 2005
| Alıntı:
Bu gerçeği bir yana bırakalım. Bazıları da türbanı, eşarbı, vs. siyasi simge olarak takıyor olsun. Rica ederim söylermisiniz bunu yasaklayan, bunun yasak olmasını gerektiren bir yasa varmıdır ki. Ülkede siyasi simgeleri kullanmak ne zamandan beri yasaklandı? Başörtülü, kamusal alan olduğu için üniversiteye giremez, meclise giremez, köşke giremez, oraya giremez, buraya giremez. Kamusal alan olan camiye de giremesin bari. (Kamusal alan saçmalığının içinden Sezer'de çıkamadı.) Konuya dönecek olursak, Bir bayan "Ben başımı dinimin emrini yerine getirmek için örtüyorum." dedikten sonra, siz bunun böyle olmadığını siz nasıl ispatlayabilirsiniz. Varsayalım ki, bazıları da başörtüsünü __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
|
| #5 | |
| Sayın ezkamo, yazınızın devamını da okudum. (İlk mesajımda hepsini okumamıştım.) Şu "kamusal alan" 2 biraz açarmısınız. Nedir, nereleri kapsar, yere ve zamana göre değişir mi? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü |
|
| #6 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Başörtülü, kamusal alan olduğu için üniversiteye giremez, meclise giremez, köşke giremez, oraya giremez, buraya giremez. Giremez ve girememelidir. Çünkü başörtüsü tanınmaya engeldir.. |
|
| #7 | |
İnançlar ve Dinler ![]() Giriş Tarihi: Dec 2006 Ülke / Şehir: şarap şişesi..
| Aklıma AKP milletvekili Osman Yağmurdereli'nin sözü geldi "keşke eşimin saçının telini ilk ben görseydim" kendileri her nekadar kıskanç olduğunu belirterek söylediği cümlenin rotasını değiştirmeye çalışsada yemediğimiz ortadadır.Amma velakin kadın ben inanıyorum ve inançlarım doğrultusunda kapanıyorum diyorsa çoğumuza halkımızın güzide deyimiyle birşeyler yemek düşer bunuda biliyoruz.Ancak benim kişisel görüşüm, baş örtüsü ve onun gibi kapanma araçlarını hiçbir şekilde insani bulmuyorum.Bu bir nevi kadının kadın olmaktan önce insan olma mücadelesinde en büyük engellerinden biridir. __________________
.. sanatçının karesinde yaşam bir yerde biterken diğer yerde başlangıç yaratır.. sancılı geçen çözümsüzlüğünde yeni bir son yeni bir başlangıç doğar .. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Ya da, şu ana kadar muhatap olduğunuz-olmadığınız, yolda yürürken sağınızdan solunuzdan geçen geçen başörtülüleri tanımadığınız için başınıza kötü birşeyler geldi mi? __________________
Beni öldürmeyen her şey, beni daha güçlü yapar. Beyin Fırtınası Geri Döndü | |
|
| #9 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Mar 2006
| >>> Tanınmamak suç mudur? Neden başörtülü bir insan tanınmak zorundadır. Başörtülüyü neden tanımalıyız ki? Tanınmamak, herşeyin başında suçluya saklanma imkanı verir. Başörtülü olması veya olmaması farketmez. İnsanlar için karşılarındakini tanımak bir zorunluluktur. Basitçe bir hoca, trafik polisi, ehliyetinizi nasıl sorgulayacaktır? Bankanın kasasını emanet edeceğiniz kişinin, o kişi olduğunu nerden bileceksiniz? İş başvurusunda görüştüğünüz kimsenin, işe gelen kişi olduğunu nerden anlayacaksınız? Başörtüsü, kadının sosyal hayatta yerinin olmadığı, evde kapanmak zorunda olduğu bir düzen için kabul edilebilir sadece.. |
|
| #10 | ||
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alıntı:
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|