| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Aleviler Erdoğan'ın iftar yemeğine katılacak mı? / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Malum Muharrem ayı geliyor ve R.T.E Alevilerin önde gelenlerine iftar yemeği verecek.Merak ediyorum.Aleviler bu yemeğe katılacak mı?Paylaşımlarınızı bekliyorum. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Alevi aydınların bu yemeği protesto edeceklerini duydum. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın Erdoğan'ın şahsını sevip sevmemek konusunu dışarda tutarak bu daveti verenin ülkenin başbakanı olduğunu düşünerek bu davete icap edilmelidir diye düşünüyorum. Ben alevi olsam bu davete katılırım, veya ben bir sunni olarak ramazan ayı içerisinde bir Alevi arkadaşım iftar daveti verse yine ona severek katılırım. Bu tip olaylarlar, birbirimize sevmek, birbirimize saygılı olmak, birbirimizle kaynaşmak için olumlu şeylerdir. |
|
| #4 | ||
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Alıntı:
| #5 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Hic bir akliselim Alevi vatandasimiz bu davete evet demez. Benim dinime dusman, yasamima dusman, kulturume dusman olana hic bir sekilde yanina tesrif etmem. Ikametini baska yere isabet ettirsin. Alevilikte hosgoru vardir fakat iftar yoktur. Once bizim koylerimize camii dikmenin hesabini versin. __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #6 | ||
Genel Moderatör ![]() Giriş Tarihi: Aug 2006
| Alıntı:
Birbirimizi sevmek, kaynaşmak gerekmez. Sınıf düşmanlarımı sevecek ve kaynaşacak değilim. Liberalizmin giderek halk üzerine çöken bir lanet olduğu Türkiye'de bu sistemin devamcılarının yanına oturulmaz. Dünya kapitalizmine entegre süreci içerisinde halkı bu kadar sindiren, bu kadar insanlık dışına iten kişilerin masasına bırakın aleviyi "Gerçek insan" oturmaz. Ben işçiye, emekçiye atılmış her tokatı kendi yanağımda hissediyorum ve bana tokat atanların masasına gitmeyi sadece onurumun parçalanması olarak görüyorum. Jose Marti'nin sözleriyle bitireceğim: "Gerçek insan, başkasının yanağına atılan tokatı kendi suratında hissedebilendir." __________________
"Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine." Nazım Hikmet İnsanların Kanatları Yüreklerinde.. | |
|
| #7 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sayin Elenorin, sadece Aleviler'in degil, katledilen Hiristiyanlarinda hesabini verecekler. Hukumet doneminde yasatilan cinayetlerinde hesabini verecekler. Hrant Dink'in hesabini verecekler. Sehitlerimizin hesabini verecekler. Siviller'in hesabini verecekler. __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Verilen iftar daveti çoğunlukla Alevi vatandaşlarımızın tuttuğu muharrem orucu ile ilgili. Kusura bakmazsanız anlamayamadığım için soruyorum: BU yaşam tarzını onaylamak derken neyi kasettiniz? Sayın kur-abi-ye; İftar yoktur ne demek? Oruç olduğuna göre iftar olması da gerekmez mi? redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 15:28 . | |
|
| #9 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Islamci yasam tarzini kastettim sn. redyellow. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| #10 | |
| Şimdi ben bir müslümanım, sizin tabirinizle de İslamcıyım. Zaman zaman muharrem ayında oruç da tutarım. 1- Muharrem ayında oruç tutuyor olmam benim Alevi yaşam tarzını onaylamam anlamına gelir mi? Gelmezse tersi de olmamalıdır. 2- Ben bir Alevi arkadaşımı da muharrem orucu zamanında veya ramazan orucu zamanında yemeğe davet etsem ne mahzuru olabilir? O zamanda Alevi arkadaş benim yaşam tarzımı onaylamış olur mu? 3- Alevi vatandaşları muharrem orucu için iftara çağıran Tayyip Erdoğan'ın şahsı değildir, bu iftarın parasını Erdoğan ödemeycektir, davetin sahibi Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanlığıdır. Bu açıdan bu daveti ben şahsen Türkiye Cumhuriyetinin alevilerin muharrem orucuna duyduğu saygıyı göstermesi açısından önemli buluyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|