| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Kürtler TÜRKİYE'ye ne getirdi, TÜRKİYEDEN ne götürdü?/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Jul 2006
| Böyle bir konu aklıma gelir oldu son zamanlarda çünkü bazı kişiler sürekli olarak kürtlerin hakları alınıyor kürtler eziliyor diyerek konu açıyorlar ,özgürlükleri de alınıyormuş, iş alanı yaratılmıyormuş gibi durumlar yazılıyor. Ama esas mesele şimdi cereyan edecek evet kürtler TÜRKİYE'ye ne getirdiniz ? ve gelelim sizin getirdiklerinize en başta isyanlar bundan başka bilen varsa yazsın ... götürülenler ise sayısız .... ülkemizde kamu kuruluşunda çalışanlara hiç sorulmuyor kürtmüsün diye ve kpss diye bir sınava girip kazanan herkes hak kazanabiliyor, ama siz istemiyorsanız ne diyelim . not: kişisel düşüncelerine göre hareket eden bazı yöneticiler beğenmeyip bu konuyu kapatabilir veya kilitleyebilir ama unutmasınlar özgür düşünce platformu yaratmak isteyipte konulara ve düşüncelere saygısızlık yaptıklarını ... saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! flager45 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 18:57 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Sadece kürt sorunun yaratılması değil, dünyada azınlıkta olan bütün ırkların kaderi şudur. Öncelikle sağlıklı birey olma hakları gaspedilmiştir. Bu durum dünyanın bütün azınlıkları için geçerlidir. Eğitim, sağlık, barınak, yiyecek,iş ortamı olanakları açısından her zaman üstün sayılan ırkdan bir adım geride olmuşlardır. Herkes burjuva toplumda doduğu andanaitibaren eşitsiz bir ortamda doğar, ve belki doğumla birlikte eşitsizlik başlar, fakat şu söylenir fırsat eşitliği vardır, kimilerinden bunu sakınan var mı? Evet öss herkese açıktır. Fakat herkes özel ders alma- dersane, nitelikli okul ve öğretmenler elinde yetişme fırsatında eşit değildir. Bu yüzden sistem baştan eşitsizken hangi eşitlikten bahsedeceğiz? Öss herkese açıktır diyip kurtulacğız. Aynı bakış açısı ile iyi ama bu ülkede zaten bu anlamda eşitsizlikler batıda da vardır, şimdi onlarda dağa mı kalkacak? İsyanını şiddet yoluyla mı dile getirecek? Fakat unutmayalım ki burada da sağlıklı insan olabilmenin ön koşulu olan iş-meslek sahibi olma doğuda daha zordur. Ve nitekim sonuçta bütün sağlıklı insan olma yolları tıkanan bireyler, sisteme ve topluma entegre olmak için batıya göç edip amele-pazarcılık-kapıcılık-mafya- gibi işlerle kendini kurtarırken bir grup bunun çözümünün dağda biteceğine kanaat getirir. Ayrıca hem doğuda hem batıda ikinci sınıf insan olma baskısını her zaman yaşayacaktır. Yaşadığı-yaşayamadığı-geliştiremediği kültürü ile ayrık otu olma durumuna düşürülecektir. Sonra bu insanları türk ordusunun-polisinin faşizan tedbirleri ile bıçak kemiğe dayanmış hale getireceğiz, niye dağa çıktınız diye de suçlayacağız. Kürtler bu ülkeye ne getirdiler noktasında bize yaşadığımız ülkede kendimize sistemi eleştirmek adına kolay bir günah keçisi getirdiler. Onlar olmasa kürt sorunu-sistem sorunu hakkında böyle bir günah keçisini nerden nasıl bulacaktık. Onların yüzünden türk ordusu büyük operasyonlar yapmıştır, çok paralar harcanmıştır, orda devlet bir takım hizmetleri vermek için muazzam paralar harcamıştır, ama vergi alınabilecek yollar tıkanmıştır. Ama unutmayalım ki eğer oralardan vergi toplayamıyorsak bu beceriksiz-yeteneksiz-adı yolsuzluklara karışmış yönetimler yüzündendir. Vergi toplamak, vatandaşı topluma üreten bireyler olarak entegre etmek akıllı-insancıl yönetimlerin işidir. Milliyetçilik tabnlı yönetimler bu işi olsa olsa kaba kuvvetle çözümlemeye çalışırlar. Ki yıllardır böyle çözümlemeye çalıştı ve bindiği dalı uzun senler farkedemedi bile. Kürtler bu ülkenin belirli bir kesimine muazzam olanaklar sağladı, mesela ordu mensupları, bir takım mafyavari işlere tevessül eden küçük memurlara, kandan, şiddetten ekmek yiyen her kim varsa onlara kapısı sonuna kadar açık olanaklar sundu. N e götürdü noktasında ise kürt-türk toplumunun geleceğini, ekmeğini-aşını-gözyaşını-kanını götürdü. Bu kandan gözyaşından da ekmek yiyenler hala milleti birbirine düşürmek için olayları daha karmaşık şekle dönüştürmek istiyorlar. Halbu ki olay çok açık ve net. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! | |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jun 2007
| Alıntı:
bütün dünya biliyorki kürdler bu toparklarda yaşıyordu türkler sonradan bu topraklara geldi... __________________
KÜRT,TÜRK KARDEŞTİR AYRIM YAPAN KALLEŞTİR........ | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Yeşil kartı var bu insanların demişsiniz. Yeşil kartlı olmak bile ikinci sınıf insan olmanın tescillenmesi anlamı taşır. İnsanca muamele ile tedavi olduklarını mı sanıyorsunuz. Ayrıca sağlık hakkı, sağlıklı insan olmanın en temel unsurlarından sadece bir tanesidir. Toplumları patlayan bomba haline getirmek istemiyorsak istesek de-istemesek de bu hakları bir şekilde vermek için isitemi zorlarsınız. Vermezseniz bu silah sistemin yıkılması için geri teper. Doğuda neler olup bittiğini görmek için hakikaten görmek-bakmak bu işi biraz kurcalamak gerekiyor. Kurcaladığınızda ise karşımıza ise hep aynı şey çıkıyor. Çıkarlar çatışmasında faşizan tedbirler bu sorundan ekmek yemiştir. Kanın gözyaşının, üstüne kurulu ,halkların suni biçimde birbirine düşman edildiği similasyon bir resimle karşı karşıyayız. Bu ekmeği yemeyi içine sindiren her kim varsa resmi ters çevirerek halkları da kandırmayı unutmamışlar. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
dedikleriniz bir hikayedir biz şimdiyi konuşuyoruz ve neler oluyor neler isteniyor ,ne getiriliyor ne götürülüyor... saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
eskiden ipek yoluydu şimdi uyuşturucu yolu oldu ama bunlar devlete mi gidiyor yoksa pkk ya mı...üretim yerine sadece tüketim yapan bir halk yaratılmak isteniyor belirli kişiler tarafından ... ve size kısa bir soru yönelteceğim doğu da birçok vilayet , ilçe ve belde başkanları kürtlerden oluşuyor ve bunlar da propaganda yapıyorlar neden? saygılarımla __________________
|
| #8 | |
| Sorunuzun kısa ve net cevabı, türk faşizmi ,kürt faşizmini doğurdu. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #9 | |
| sayın ge bunun tersi olmasın isyanı faşizmden dolayımı çıkardılar devlet istemek türk faşizminden mi doğdu...ve Milliyetçilik (ulusçuluk)kendilerini birleştiren "dil,tarih,kültür" bağlarından dolayı ulusal bir topluluk oluşturma bilincine varan ve bağımsız bir devlet kurmak isteyen kimselerin oluşturduğu siyasal hareket. Kendi ulusuna bağlılığının uluslararası ilkelere bağlılıktan ya da bireysel çıkarlardan daha önemli olduğunu ileri süren görüş. Siyasal bir program ya da düşünceler bütünü olmaktan çok, bu tür programları ve düşünceleri temel alan siyasal bir bakış açısıdır istenilenleri bir düşünün ... saygılarımla __________________
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! |
|
| #10 | ||
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alıntı:
kürtler bu ülkeye 1. dünya savaşından beri bölücülüğü getirmiştir terör denen illette onlara sığınıp çalışabiliyor oysaki Türkiye doğu a bilinçlendirme eğitim vs diye kendini parçalıyor bu böyle gitmez yakında Türkiye değil tehditçiler parçalanır ![]() SAYGILARIMLA | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|