| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Teröre Bulaşmış olana AF mı?.. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: Teröre Bulaşmış olana AF mı? | |||
| AF | 5 | 41.67% | |
| Vatandaşlıktan Çıkarılma | 7 | 58.33% | |
| Oy Verenler: 12. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Bu ülkede Teröre Bulaşmış olanlara.. AF'tan yana mısınız.. Yoksa.. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından Çıkarılmasına mı? Bir Referandum yapılsa sizce Halk neye oy verir.. 1- AF 2- Vatandaşlıktan çıkarılması.. Hükümeti bu konuyu referanduma götürmeye davet ediyorum.. Sigara kanunu bile 10 dakikada yasalaşıyor iken.. Böyle önemli bir konuda hala bir yasa çıkmaması abestir... ![]() Eğitmen Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 21:20 . |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Benim görüşüm kendime kalsın. Ancak halkın tepkileri vatandaşlıktan çıkarılmaya yakın olduğunu gösteriyor. Hatta referanduma idam eklerseniz idamın açık ara kazanacağına eminim. Bence bu konu halka sorulamayacak kadar sosyal problemler içeriyor. Bu yüzden oy kullanmak yerine referandumun karşısında duruyorum ![]() __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
|
| #3 | |
| sayın dağlı , Bu yanıtınız.. Halka her şey sorulmaz.. Bazı şeylere ''Aydın'' ve ''Elit'' tabaka karar verir... gibi bir izlenim bıraktı bende.. Haksız mıyım?.. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Sayın Eğitmen, akepe hükümetinin Yeni Vatandaşlıktan çıkarılma yasasından haberiniz yok galiba ?(daha 2 günlük mevzu) Özal döneminde Vatana hıyanet yasası kalkmıştı... Vatana Hıyanet serbest bildiğiniz gibi... akepe hükümeti yeni vatandaşlık yasası ile bir adım öne geçti.. Tayyip Erdoğan hep , "Bir adım önde olacağız " diyor ya ... ![]() __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Hay Allah , hani % 47 herşeydi ? %47 yi eyleyen, ne eylerse iyi eylerdi? Ne oldu Sayın Dağlı fikir mi değiştirdiniz? ![]() __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! | |
|
| #6 | |
| Anket sorusunun seçeneklerinin eksik olduğunu düşünüyorum.Neden 2 seçenek?Cezası neyse çeker ve bu ülklede yaşamaya devam edebilirler. |
|
| #7 | |
| Bildiğiniz gibi , Başbakan Erdoğan pkk lılara , Dağdan inin, Annenizin yanına gidin diye çağrı yapmıştı.. yok öyle dememişti "Ananı al git" dediği çiftçiydi.. Karıştırmışım..Hah ! buldum . Annenizin yanına dönün demişti ..Şimdi esas soru? Başbakan tarafından , Dağdan inip , annesinin yanına dönme çağrısı yapılan pkk lının , teröre bulaşmış veye bulaşmamış olduğu nasıl anlaşılır ? Veya anlaşılacak . Hadi bilin bakalım... __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Bir devletin hangi suçu işlemiş olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun, kendi yurttaşlarını bu nedenlerle vatandaşlıktan çıkarmaya hakkı yoktur. Tabii, kendisi istemediği sürece. Üstelik vatandaşlıktan çıkarıp ne yapacaksınız? Eğer bunlar iddia edildiği gibi terörist ise, dünyaya terörist mi ihraç edeceksiniz? Gelelim af konusuna. Çağdaş hukukta cezanın amacı intikam değildir. Kısas veya kan davası da değildir. Eğer suçlu değişir ve suç işlemeyecek duruma gelirse, ona ceza vermek de anlamsızdır. Şunu da unutmamak gerekiyor, burada "suç" işleyenlerin amacı siyasi. Bunlar psikopat, seri katil, cani v.b. değil. Kaldı ki siyasi olaylara bulaşanların pek çoğu, bunu fazla bilinçli de yapmıyor. Çevre etkisiyle yapıyor. Burada çıkarılacak af da kuşkusuz hukuki nedenle değil, siyasi nedenle çıkarılacaktır. Yani terörün sona ermesi ve Kürt sorununa çözüm getirmede bir adım olarak çıkarılacaktır. Eğer bu sonucu sağlayacak veya bu yolda bir aşama olacaksa, neden af çıkarılmasın? |
|
| #9 | ||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Alıntı: (Ayrıca, halk dediğiniz şey, homojen, aynı fikre sahip, blok halinde hareket eden bir topluluk mu? Aynı fikre sahip olmayı bir yana bırakın, herhangi bir fikre gerçekten sahip olanların oranı ne? Çoğunluk onun bunun dolduruyuşuyla oy atmıyor mu?) yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-01-08 05:41 . | |
|
| #10 | |
Yazıyaz Grup Genel Koordinatörü Giriş Tarihi: Aug 2005
| Kandilin tasfiye süreci gerçekleşirken, ilk kez ABD ve AB kamuoyları Türkiye'nin yanında yer alırken belki kurucu ve yönetici dışında kalmak koşuluyla geniş bir affın gündeme getirilmesi, yaşanan terör nedeniyle yararlı olabilecektir. Böyle bir olay, terörü yok etmese bile oldukça minimize edebilir. Ve en azından ülke olarak sorunların barış içinde siyaset yoluyla çözülme kavuşturulacağı düşüncesine vurgu yapılabilir. Yaşanan ibretlik olaylar bu ülke koşullarından kaynaklanmıştır. Ortada bir cinnet ortamı varsa, bunu yaratan koşulları gözardı ederek sadece askeri yöntemlerle çözülebileceğini beklemek saflıktır. Yükselen milliyetçilik dengelenmeye çalışılmalıdır. Sorunların siyaset yoluyla çözüme kavuşması için, önce siyaset konuşulacak bir zemin yaratılmalıdır. Bunun öncelikli çözümünün olabildiğince geniş kapsamlı tutulacak bir AF'tan geçtiğini düşünüyorum. Bir insanın, bir çocuğun hayatından değerli hiç bir şey olamaz çünkü! |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|