Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Teröre Bulaşmış olana AF mı?.. / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Anket Sonuçlarını Göster: Teröre Bulaşmış olana AF mı?
AF5 41.67%
Vatandaşlıktan Çıkarılma7 58.33%
Oy Verenler: 12. Bu ankete oy veremezsiniz

Konu Araçları
Eski04-01-08, 21:18  #1
Eğitmen

Eğitmen'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007
Teröre Bulaşmış olana AF mı?..

Bu ülkede Teröre Bulaşmış olanlara..

AF'tan yana mısınız..

Yoksa.. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından Çıkarılmasına mı?

Bir Referandum yapılsa sizce Halk neye oy verir..

1- AF

2- Vatandaşlıktan çıkarılması..

Hükümeti bu konuyu referanduma götürmeye davet ediyorum..

Sigara kanunu bile 10 dakikada yasalaşıyor iken..

Böyle önemli bir konuda hala bir yasa çıkmaması abestir...

Eğitmen Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 04-01-08 21:20 .
Eğitmen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-01-08, 21:48  #2
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Feb 2007

Benim görüşüm kendime kalsın. Ancak halkın tepkileri vatandaşlıktan çıkarılmaya yakın olduğunu gösteriyor. Hatta referanduma idam eklerseniz idamın açık ara kazanacağına eminim.

Bence bu konu halka sorulamayacak kadar sosyal problemler içeriyor. Bu yüzden oy kullanmak yerine referandumun karşısında duruyorum
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski04-01-08, 21:57  #3
Eğitmen

Eğitmen'nın Avatarı

sayın dağlı ,

Bu yanıtınız..

Halka her şey sorulmaz..

Bazı şeylere ''Aydın'' ve ''Elit'' tabaka karar verir... gibi bir izlenim bıraktı bende..

Haksız mıyım?..
Eğitmen is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-08, 01:40  #4
FatmaSeher

Giriş Tarihi: May 2007

Sayın Eğitmen,

akepe hükümetinin Yeni Vatandaşlıktan çıkarılma yasasından haberiniz yok galiba ?(daha 2 günlük mevzu)

Özal döneminde Vatana hıyanet yasası kalkmıştı...

Vatana Hıyanet serbest bildiğiniz gibi...

akepe hükümeti yeni vatandaşlık yasası ile bir adım öne geçti..

Tayyip Erdoğan hep , "Bir adım önde olacağız " diyor ya ...
Eski05-01-08, 01:44  #5
FatmaSeher

Alıntı:
Sayın Dağlı şöyle demiş:

Mesajı Göster
Benim görüşüm kendime kalsın. Ancak halkın tepkileri vatandaşlıktan çıkarılmaya yakın olduğunu gösteriyor. Hatta referanduma idam eklerseniz idamın açık ara kazanacağına eminim.

Bence bu konu halka sorulamayacak kadar sosyal problemler içeriyor. Bu yüzden oy kullanmak yerine referandumun karşısında duruyorum
Cumhurbaşkanını halk seçsin diye referandum kararı alanlar %47 ciler değil miydi?

Hay Allah , hani % 47 herşeydi ?

%47 yi eyleyen, ne eylerse iyi eylerdi?

Ne oldu Sayın Dağlı fikir mi değiştirdiniz?
Eski05-01-08, 01:48  #6
kakafoni

kakafoni'nın Avatarı

Anket sorusunun seçeneklerinin eksik olduğunu düşünüyorum.Neden 2 seçenek?Cezası neyse çeker ve bu ülklede yaşamaya devam edebilirler.
kakafoni is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-08, 01:55  #7
FatmaSeher

Bildiğiniz gibi , Başbakan Erdoğan pkk lılara , Dağdan inin, Annenizin yanına gidin diye çağrı yapmıştı..
yok öyle dememişti "Ananı al git" dediği çiftçiydi.. Karıştırmışım..

Hah ! buldum . Annenizin yanına dönün demişti ..

Şimdi esas soru?

Başbakan tarafından , Dağdan inip , annesinin yanına dönme çağrısı yapılan pkk lının , teröre bulaşmış veye bulaşmamış olduğu nasıl anlaşılır ? Veya anlaşılacak .

Hadi bilin bakalım...
Eski05-01-08, 04:54  #8
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Bir devletin hangi suçu işlemiş olursa olsun, siyasi görüşü ne olursa olsun, kendi yurttaşlarını bu nedenlerle vatandaşlıktan çıkarmaya hakkı yoktur. Tabii, kendisi istemediği sürece. Üstelik vatandaşlıktan çıkarıp ne yapacaksınız? Eğer bunlar iddia edildiği gibi terörist ise, dünyaya terörist mi ihraç edeceksiniz?

Gelelim af konusuna. Çağdaş hukukta cezanın amacı intikam değildir. Kısas veya kan davası da değildir. Eğer suçlu değişir ve suç işlemeyecek duruma gelirse, ona ceza vermek de anlamsızdır. Şunu da unutmamak gerekiyor, burada "suç" işleyenlerin amacı siyasi. Bunlar psikopat, seri katil, cani v.b. değil. Kaldı ki siyasi olaylara bulaşanların pek çoğu, bunu fazla bilinçli de yapmıyor. Çevre etkisiyle yapıyor. Burada çıkarılacak af da kuşkusuz hukuki nedenle değil, siyasi nedenle çıkarılacaktır. Yani terörün sona ermesi ve Kürt sorununa çözüm getirmede bir adım olarak çıkarılacaktır. Eğer bu sonucu sağlayacak veya bu yolda bir aşama olacaksa, neden af çıkarılmasın?
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-08, 05:24  #9
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Alıntı:
Alıntı:
Sayın Eğitmen şöyle demiş:

Mesajı Göster
sayın dağlı ,

Bu yanıtınız..

Halka her şey sorulmaz..

Bazı şeylere ''Aydın'' ve ''Elit'' tabaka karar verir... gibi bir izlenim bıraktı bende..

Haksız mıyım?..
Burada halka soralım dediğiniz şey, her konuda referandum yapmak mıdır? Referandumlara halkın kaçta kaçı hazır acaba? Benim bildiğim, dünyada İsviçre dışında her şeyi referandum ile tayin eden başka bir ülke yok. Orada bir caddenin tek yönlü mü olacağı, çift yönlü mü olacağı bile referanduma sunuluyor. Peki böyle bir referandum sağlıklı mı sizce? Adam o sokakta oturuyorsa, arabası varsa ve evi karşı taraftaysa evet der, değilse demez. Civarda oturanlar da, kendi evine gitme kolaylığına göre oy verir. Civarda oturmayan, o caddeyi sırf geçiş için kullananlar da, oturanların sorunlarını düşünmeden oy verir. Bunların çoğunluğu trafikten de, kent düzeninden de anlamaz, yalnızca kişisel ulaşım kolaylığına bakar. Nüfusun belirli bir bölümü de motorlu taşıtlara karşıdır ve çevrecidir, caddenin trafiğe tamamen kapatılmasını, yaya yolu yapılmasını isteyebilir. (Tabii o caddeden hayatında hiç geçmemiş kanton sakinleri de vardır. Oylama, semt sakinleri ile sınırlı değil de, kanton genelinde yapılırsa, iyice absürd hale gelir.) Böyle referandum mu olur? Diyelim % 51/49 bir sonuç çıktı. (Aslında 70/30 çıksa da farketmez ama, özellikle pata durumunu yazıyorum.) Şimdi demokrasi mi bu? Biz bazı şeyleri, mesela sandığı, referandumu bile fetiş haline sokuyoruz. Fetiş olan yerde zaten demokrasi olmaz.

(Ayrıca, halk dediğiniz şey, homojen, aynı fikre sahip, blok halinde hareket eden bir topluluk mu? Aynı fikre sahip olmayı bir yana bırakın, herhangi bir fikre gerçekten sahip olanların oranı ne? Çoğunluk onun bunun dolduruyuşuyla oy atmıyor mu?)

yorum2006 Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-01-08 05:41 .
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-08, 10:16  #10
melnur
Yazıyaz Grup
Genel Koordinatörü

Giriş Tarihi: Aug 2005

Kandilin tasfiye süreci gerçekleşirken, ilk kez ABD ve AB kamuoyları Türkiye'nin yanında yer alırken belki kurucu ve yönetici dışında kalmak koşuluyla geniş bir affın gündeme getirilmesi, yaşanan terör nedeniyle yararlı olabilecektir. Böyle bir olay, terörü yok etmese bile oldukça minimize edebilir. Ve en azından ülke olarak sorunların barış içinde siyaset yoluyla çözülme kavuşturulacağı düşüncesine vurgu yapılabilir.

Yaşanan ibretlik olaylar bu ülke koşullarından kaynaklanmıştır. Ortada bir cinnet ortamı varsa, bunu yaratan koşulları gözardı ederek sadece askeri yöntemlerle çözülebileceğini beklemek saflıktır. Yükselen milliyetçilik dengelenmeye çalışılmalıdır. Sorunların siyaset yoluyla çözüme kavuşması için, önce siyaset konuşulacak bir zemin yaratılmalıdır. Bunun öncelikli çözümünün olabildiğince geniş kapsamlı tutulacak bir AF'tan geçtiğini düşünüyorum.

Bir insanın, bir çocuğun hayatından değerli hiç bir şey olamaz çünkü!
melnur is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı