| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Şehit aileleri, kendileri için bağışlanan paraları bekliyor/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Gabar Dağı'nda 13 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından Milli Takım öncülüğünde başlatılan şehit ailelerine yardım kampanyasında toplanan 86 milyon YTL'nin akıbeti konusundaki belirsizlik sürüyor. Kampanyanın üzerinden iki ay geçmesine rağmen, kimse paranın ne kadarının nerede olduğunu, şehit ailelerine hangi kurum aracılığıyla ne zaman dağıtılacağını, milletin bağışladığı paralardan şehit düşen polislerin yakınlarının ne kadar alacağını bilmiyor. Şehit yakınları, paranın Emekli Sandığı aracılığıyla bir an evvel kendilerine eşit miktarlarda dağıtılmasını istiyor. devam...http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_311851.aspx Yasal faizi aylık 1 milyon YTL Kampanyanın üzerinden iki ayı aşkın bir süre geçti. Toplanan 86 milyon YTL'nin aylık net yasal faizi bugünkü oranlar (yüzde 13) dikkate alındığında ortalama 950 bin YTL'yi buluyor. Üç aylık faiz miktarı ise 3 milyon YTL'ye yakın bir rakama denk geliyor. Meblağın büyük olması, bankalarla özel birtakım anlaşmalar yapılmasını da mümkün kılıyor __________________
Doğrudur ,biz hayatı severiz ama yaşamaya değil sevmeye alıştığımızdan.... |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| bürokratik işlemler uzun sürer. hel ki bu kadar büyük bir meblağnın teslim edilmesi 6 ay falan sürebilir. büyütmeye gerek yok. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | |
| 6 ayda 6 milyon faiz alınması söz konusu..Bunların olmasına hiç şasırmadım.. __________________
|
| #4 | |
| Sayın ivanov link iyice okursanız neler döndüğü hakkında fikir sahibi olabalirsiniz biraz.. __________________
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Alıntı:
bürokratik aksaklıklardan ve hukuki karmaşalardan bahsetmeye çalışıyorlar. yanlış anlamayın ama işin içinde olmayanlar hep böyle atıp tutarlar. konu halledilince de sus pus olurlar. merak etmeyin, kimse o paraları cebe indiremez. bu işler yaklaşık 6 ay sürer. büyütülecek birşey yok. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Kurtlar sofrasına hoş geldiniz. Birileri şehitlerin ölüsünden ,dirisinden para kazanmayı göze almış. Yiye yiye bitiremediler bu vatan çocuklarının haklarını, hukuklarını. Dirisini salıverirler etten duvar gibi kendi yarattıkları düşman cephesine, bu sefer cenazelerinin üstünde yardım kampanyası düzenlerler, sonra da vicdanları sızlamadan o paraları da mideye indirirler. Uyanmayan, uyanmamakta ısrar eden halk kimlerin ekmeğine ne şekilde yağ sürdüğünü bir biliversin. Bilemzse de pisi pisine hem ölüsü ,hem dirisi bu şehitlik hamaseti yapanların banka hesaplarına artı olarak geçiversin. Herkes o paranın üstüne bir bardak su içsin. Geçmişler olsun. Artık bu söylnti çıkmışsa o para çoktan kurtlar sofrasında bölüşülmüştür. Nice iç edilen şehit paraları gibi. __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
| #8 | |
| Bu da 'vatansever' çete Darbe planlamak, tehdit, işyeri kurşunlamak, sahtecilik gibi suçlarla tutuklanan 12 'vatansever' bir şehit eşini bile dolandırmış. Çete üyeleri bazı asker, hâkim, savcı ve polislerle de sıkı fıkıymış 600 YTL'ye askeri kimlik 'Girdap Operasyonu' kapsamında üçü kurusıkı sekiz tabanca, dört av tüfeği ve bir el bombasıyla yakalanan zanlılarla birlikte, çok sayıda asker ve polis kimliğiyle basın kartlarının da ele geçirildiği anlaşıldı. Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ile Jandarma giriş kartlarının, VKGBH Konya İl Başkanı Vehbi Şanlı tarafından ordudan atılan Jandarma Astsubay Savaş Karabali'ye 600'er YTL karşılığında yaptırıldığı saptandı. Operasyonda zanlıların evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda da sahte gözaltı ve ev arama tutanakları, gıyabi tutuklama müzekkereleri, resmi kurumlara ait bazı mühürler ve damgalarla Bolu ve İstanbul dağ komando tugaylarının flamaları bulundu http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=225972 __________________
|
| #9 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| yanlış bilmiyorsam, toplanan paralar peşin olarak dağıtılmayacak şehit ailelerine ki zaten öyle dağıtımı bir anlam ifade etmez... O toplanan yardımları yatırıma dönüştürüp şehit ailelerine daimi bir gelir kaynağı (sağlık, eğitim, vs. her açıdan yani) haline getirmek daha mantıklı... |
|
| #10 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| şehit askerleri öldürenleri kınayamadınız geldiniz hangi işlerle uğraşıyorsunuz. Şu devlete ve askere çok kızıyorum.Pkk ile savaşı doğru düzgün vermediği ve pis işlere bulaştığı için.Halka sıcak davranacağı yerde onu itekledi durdu icabında bok yedirdi.Halkı kendineden nefret ettirdi.İşte bu yüzden demokrasi ve barış gibi lafları tekelinize alabildiniz.Sizin elinizde paçavraya döndü bu kavramlar. Pkk ile savaş düzgün ve temiz verilmeli.Eğer bir asker suç işlemişse bunun bedelini ne olursa olsun ödettirilmeliydi.Şemdinlinin hesabı sorulmadığı için pkk istediği propagandayı yapabiliyor.Tıpkı daha önce yapılan pis uygulamalardan sonra olduğu gibi. Meseleye gelirsek bizde ahlak mahlak kalmadı.Biz milletin bosnaya gönderdiği yardım paralarını bile yiyen müslüman bozuntuları yetiştirdik.Bu parayı bile iç eden adamlar vardır.Bu milletten beklenir.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|