Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Şehit aileleri, kendileri için bağışlanan paraları bekliyor

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski05-01-08, 13:06  #1
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Giriş Tarihi: May 2007
Şehit aileleri, kendileri için bağışlanan paraları bekliyor

Gabar Dağı'nda 13 askerin şehit düştüğü hain saldırının ardından Milli Takım öncülüğünde başlatılan şehit ailelerine yardım kampanyasında toplanan 86 milyon YTL'nin akıbeti konusundaki belirsizlik sürüyor.

Kampanyanın üzerinden iki ay geçmesine rağmen, kimse paranın ne kadarının nerede olduğunu, şehit ailelerine hangi kurum aracılığıyla ne zaman dağıtılacağını, milletin bağışladığı paralardan şehit düşen polislerin yakınlarının ne kadar alacağını bilmiyor. Şehit yakınları, paranın Emekli Sandığı aracılığıyla bir an evvel kendilerine eşit miktarlarda dağıtılmasını istiyor.

devam...http://www.kenthaber.com/Arsiv/Haber...er_311851.aspx

Yasal faizi aylık 1 milyon YTL

Kampanyanın üzerinden iki ayı aşkın bir süre geçti. Toplanan 86 milyon YTL'nin aylık net yasal faizi bugünkü oranlar (yüzde 13) dikkate alındığında ortalama 950 bin YTL'yi buluyor. Üç aylık faiz miktarı ise 3 milyon YTL'ye yakın bir rakama denk geliyor. Meblağın büyük olması, bankalarla özel birtakım anlaşmalar yapılmasını da mümkün kılıyor
Eski05-01-08, 13:08  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

bürokratik işlemler uzun sürer.
hel ki bu kadar büyük bir meblağnın teslim edilmesi 6 ay falan sürebilir.

büyütmeye gerek yok.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-08, 13:09  #3
Meyman

Meyman'nın Avatarı

6 ayda 6 milyon faiz alınması söz konusu..Bunların olmasına hiç şasırmadım..
Eski05-01-08, 13:11  #4
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
bürokratik işlemler uzun sürer.
hel ki bu kadar büyük bir meblağnın teslim edilmesi 6 ay falan sürebilir.

büyütmeye gerek yok.
Sayın ivanov link iyice okursanız neler döndüğü hakkında fikir sahibi olabalirsiniz biraz..
Eski05-01-08, 13:20  #5
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

Alıntı:
Sayın Meyman şöyle demiş:

Mesajı Göster
Sayın ivanov link iyice okursanız neler döndüğü hakkında fikir sahibi olabalirsiniz biraz..
okudum sayın meyman.
bürokratik aksaklıklardan ve hukuki karmaşalardan bahsetmeye çalışıyorlar. yanlış anlamayın ama işin içinde olmayanlar hep böyle atıp tutarlar. konu halledilince de sus pus olurlar.
merak etmeyin, kimse o paraları cebe indiremez. bu işler yaklaşık 6 ay sürer.
büyütülecek birşey yok.

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-08, 13:22  #6
Sürgün

Sürgün'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Aug 2007
Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.

Kurtlar sofrasına hoş geldiniz.

Birileri şehitlerin ölüsünden ,dirisinden para kazanmayı göze almış. Yiye yiye bitiremediler bu vatan çocuklarının haklarını, hukuklarını. Dirisini salıverirler etten duvar gibi kendi yarattıkları düşman cephesine, bu sefer cenazelerinin üstünde yardım kampanyası düzenlerler, sonra da vicdanları sızlamadan o paraları da mideye indirirler.

Uyanmayan, uyanmamakta ısrar eden halk kimlerin ekmeğine ne şekilde yağ sürdüğünü bir biliversin. Bilemzse de pisi pisine hem ölüsü ,hem dirisi bu şehitlik hamaseti yapanların banka hesaplarına artı olarak geçiversin.

Herkes o paranın üstüne bir bardak su içsin. Geçmişler olsun. Artık bu söylnti çıkmışsa o para çoktan kurtlar sofrasında bölüşülmüştür. Nice iç edilen şehit paraları gibi.
Eski05-01-08, 13:25  #7
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın İvanov şöyle demiş:

Mesajı Göster
okudum sayın meyman.
bürokratik aksaklıklardan ve hukuki karmaşalardan bahsetmeye çalışıyorlar. yanlış anlamayın ama işin içinde olmayanlar hep böyle atıp tutarlar. konu halledilince de sus pus olurlar.
merak etmeyin, kimse o paraları cebe indiremez. bu işler yaklaşık 6 ay sürer.
büyütülecek birşey yok.
Evet haklısınız işin içinde olmayanlar böyle atıp tutiyor.Banka hortumlamarı,askeri ihalelerdeki yolsuzlukları unuttunuz. .. uzayıp gider. bunları devletin kirlikikleri anlatıp durduk haklı çıkan taraf biz olduk susan taraf sizler..Türkiyenin dünyadaki yolsuzluk düzeyine bakın ondan sonra yazın bence..Vatan millet sakarya nidalarıylar sömürü hırsızlık yeni değil..
Eski05-01-08, 16:16  #8
Meyman

Meyman'nın Avatarı

Bu da 'vatansever' çete
Darbe planlamak, tehdit, işyeri kurşunlamak, sahtecilik gibi suçlarla tutuklanan 12 'vatansever' bir şehit eşini bile dolandırmış. Çete üyeleri bazı asker, hâkim, savcı ve polislerle de sıkı fıkıymış

600 YTL'ye askeri kimlik
'Girdap Operasyonu' kapsamında üçü kurusıkı sekiz tabanca, dört av tüfeği ve bir el bombasıyla yakalanan zanlılarla birlikte, çok sayıda asker ve polis kimliğiyle basın kartlarının da ele geçirildiği anlaşıldı.
Özel Kuvvetler Komutanlığı (ÖKK) ve Genelkurmay İstihbarat Başkanlığı ile Jandarma giriş kartlarının, VKGBH Konya İl Başkanı Vehbi Şanlı tarafından ordudan atılan Jandarma Astsubay Savaş Karabali'ye 600'er YTL karşılığında yaptırıldığı saptandı.
Operasyonda zanlıların evlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda da sahte gözaltı ve ev arama tutanakları, gıyabi tutuklama müzekkereleri, resmi kurumlara ait bazı mühürler ve damgalarla Bolu ve İstanbul dağ komando tugaylarının flamaları bulundu
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=225972
Eski05-01-08, 17:53  #9
hekza
Kayıtlı Okur

Giriş Tarihi: Oct 2007

yanlış bilmiyorsam, toplanan paralar peşin olarak dağıtılmayacak şehit ailelerine ki zaten öyle dağıtımı bir anlam ifade etmez...

O toplanan yardımları yatırıma dönüştürüp şehit ailelerine daimi bir gelir kaynağı (sağlık, eğitim, vs. her açıdan yani) haline getirmek daha mantıklı...
hekza is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-08, 23:55  #10
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

şehit askerleri öldürenleri kınayamadınız geldiniz hangi işlerle uğraşıyorsunuz.

Şu devlete ve askere çok kızıyorum.Pkk ile savaşı doğru düzgün vermediği ve pis işlere bulaştığı için.Halka sıcak davranacağı yerde onu itekledi durdu icabında bok yedirdi.Halkı kendineden nefret ettirdi.İşte bu yüzden demokrasi ve barış gibi lafları tekelinize alabildiniz.Sizin elinizde paçavraya döndü bu kavramlar.

Pkk ile savaş düzgün ve temiz verilmeli.Eğer bir asker suç işlemişse bunun bedelini ne olursa olsun ödettirilmeliydi.Şemdinlinin hesabı sorulmadığı için pkk istediği propagandayı yapabiliyor.Tıpkı daha önce yapılan pis uygulamalardan sonra olduğu gibi.

Meseleye gelirsek bizde ahlak mahlak kalmadı.Biz milletin bosnaya gönderdiği yardım paralarını bile yiyen müslüman bozuntuları yetiştirdik.Bu parayı bile iç eden adamlar vardır.Bu milletten beklenir....

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı