| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
ınancları kullanmak ıcın alevılık kullanılıyor.okumalısınız!!!/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
| Anket Sonuçlarını Göster: 11 OCAKTA YAPILACAK YEMEGE BASBAKANIN KATILMASI DOGRU MU? | |||
| EVET DOGRU | 2 | 22.22% | |
| HAYIR DOĞRU DEĞIL | 7 | 77.78% | |
| BILMIYORUM | 0 | 0% | |
| Oy Verenler: 9. Bu ankete oy veremezsiniz | |||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2008
| Laiklik ilkesini yok etmek dini devlet kurumlarına yaymak ıcın alevilik kullanılıyor. Farkında değil misiniz? Bu dini daha kolay kamu kurumlarına sokmanın dini daha kolay kullanmanın yenı yollarından biri aleviliği kullanmak. Alevılıge saygı gosterilmesi tabiki olmalı (bende aleviyim) devlet her ınancın yanında aynı olcude olmalıdır zaten bu laıklıktır.turbanı serbest hale getırecek olanların nasıl laık oldugunu dusunursunuz. nasıl bir tohumu sularsınız birgun bir bakarsınız heryeri sarmıs ama nasıl büyüdugünü her gün gördüğünüzden farketmezsiniz. Yapılanlar bunun gıbı ıste farketmeden heryerimizi sarıyor. Küçük küçük seyler gibi geliyor ama bir gün her tarafınızı sardığını görmek boğulmak istemiyorsanız farkında olun, okuyun anlayın TURK MILLETI .ALEVİLİK AYRI BİR DİN HALINE GETİRİLMEK İSTENİYOR ALEVİLİK ISLAMLA İÇEDIR. Böyle oyunlara gelmeyelim kimse inancını kullandırmasın. yorumlarınızı beklıyorum.. Elenorin Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-08 16:34 .Sebep: Son derece bozuk ve özensiz dil kullanımı.. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| aleviler bu ülkenin sigortalarından birisidir. dini özgürlüklerine kavuşmaları gerektiğini senerlerdir söyleriz zaten. başbakan bu yönde doyurucu bir adım atarsa kendisini takdir ederiz. yanımıyorsam izzettin doğan da benzer bir açıklama yapmıştı. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | |
Onay bekleyen Yazar Adayı Giriş Tarihi: Jan 2008
| ''AB’nin son ilerleme raporunda Alevilerin demokratik hak ve taleplerine ilişikn hiçbir ilerleme olmadığının vurgulanmasının da bir neden olduğunu söyleyen Doğan diğer nedenleri şöyle sıraladı; “Gerek Başbakanlık gerekse MEB aleyhinde açılan davaların lehimize gelişmekte olması, son olarak da yaklaşan yerel seçimlerde Alevi oylarını kazanma girişimin nedenlerindendir." ızzettın doganda bu acıklamayı yapıyor ortada oy kazanma gıbı alevılıgı kullanma gırısımlerı var tabıkı alevıler bu ulkenın gelecegının garantısıdırler dedımya devlet her ınanca esıt haklar tanımalı bızım haklarımızı da gozetmelı ama turbanı unıversıtelere sokmaya calısan bır hukumetten dını kullanarak buralara gelen bı hukumetten ne beklersın sorun alevı haklarının gozetılmesı degıl bazı oyunların farkında olmamamız.neden basortusu takma oranı bukadar yaygınlastı bu hukumet donemınde neden ınanclar bukadar cok konusuluyor bunların altında ıyı seyler mı yatıyor yoksa kotu seyler mı ben ıkıncısını dusunyorum tabı ıvanov senın dusuncenede saygı duyarım... aydın olmak o bıt yenıgını bulmakla olur.. |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| sayın diyalektik, elbette AKP bunu oy beklentisi ve AB baskısı yüzünden yapıyor, farkındayız ama bu vesileyle alevilere de hakları verilirse iyi olur. ayrıca bir alevi olarak benden daha iyi bilirsiniz ama, benim tanıdığım aleviler, ölseler yine AKP' ye oy vermezler ![]() bu yüzden , AKP avucunu yalayacak diye tahmin ediyorum. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala İvanov Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 05-01-08 17:12 . |
|
| #5 | ||
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Alıntı:
Alevi vatandaşlarımız akepe nin oyununa gelmeyecektir. Alevilik elbette ayrı bir din değildir. sunni de alevi de aynı dindendir. İslamdır. akepe nin Alevilere oyunu, Muharrem iftarı linkde; http://www.yaziyaz.com/forum/thread27457.html .................... __________________
Bölücülüğe , Gericiliğe her türlü özgürlük ve demokrasi itinayla bulunur . Ya Ulusalcılığa? Yassak , kardeşim yassak ! Ulusalcılık yassakk !! FatmaSeher Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 06-01-08 02:22 . | |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Alevi kardeşlerimiz neyin doğru neyin yanlış olduğunu kendileri yaşayarak öğrendikleri için bizden daha iyi bilirler diye düşünüyorum. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alevilik ayrı bir din değil biliyorum onu bu hala getirmek konusunda bir çaba varmı bilemiyorum ama iktidarın alevileri kullanarak oy kapmaya çalıştığı bir gerçek. |
|
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2006
| Hakim sınıfların yapmaya çalıştığı şey, Anadolu'da tarihsel olarak toplumsal muhalefeti temsil eden ve günümüz toplumsal muhalefetinin de bir parçası olan Aleviliği sistemle uyumlu hale getirmektir. Aleviliği sistemin parçası haline getirmek misyonu da, Aleviliğe en karşıt kesime, Hanefi şeriatçılığının en azılılarına kalmış sanki. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|