"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Iran' da Halkin Fedailerinin Sesi

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski05-01-08, 15:31  #1
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006
Iran' da Halkin Fedailerinin Sesi

Siyasal Islam Antiemperyalist Degildir

Alıntı:
İzleyen yıllarda, on binlerce komünist ve anti-emperyalist savaşçı İslami rejimce katledildi. Bu rejim çocukları ve 14 ya da 15 yaşlarındaki genç kızları dahi infaz etti. 1981′den sonra rejimin işlediği en aşağılık bir suç da bakire kızların “devrim muhafızları” tarafından tecavüze uğramasıydı. İslam Cumhuriyeti’nin yüksek makamları bu tecavüzleri, bu “ateist kızlar”ın ölümü hak ettikleri, ama İslam’a göre bakireler günahsız olduğundan bakire olarak ölürlerse cennete gidecekleri gerekçesiyle onayladılar. Bu yüzden onların cennete gitmesini engellemek için devrim muhafızlarının kızların bekâretlerini bozmaları
gerekliydi![/
SIZE]Humeyni tarafından Şeriat’ı uygulamak üzere göreve getirilen Ayetullah Khalkali’nın adamları tarafından Fedai gerillalarının kurşuna dizilmesi.
Alıntı:
İran Halkın Fedaileri Gerillaları örgütü tarafından yazılmıştır.
Geçen iki on yılda, “Siyasal İslam” ya da “İslami Bağnazlık” olarak bilinen bir fenomenin gün be gün yükselişine tanık olduk, özellikle Müslümanların çoğunluk olduğu ülkelerde. Ne yazık ki, kendisini çoğu zaman anti-emperyalist sloganların ardına gizleyen bu bağnazlığın gelişmesi devrimci ve komünist güçler arasında yanlış görüşlerin ve yanılsamaların doğmasını beraberinde getirmiştir. Sonuç olarak, bağnazlığın sınıf doğasını analiz etmede komünist güçler yanlış yola girmiş ve burjuva propagandasını tekrara düşerek bu grupları hatalı biçimde “anti-emperyalist” ve “devrimci” olarak değerlendirmişlerdir. Tam da bu nedenle, geçen 27 yıl boyunca İran halkının anti-emperyalist Demokratik hareketinin İslam Cumhuriyeti tarafından acımasızca boğulmasına tanıklık eden İranlı bir komünist örgüt olarak, örgütümüzün gözlemlerini paylaşmak ve yukarda andığımız düşünce şeklinin nasıl yanlış yönlendirici bir analiz olduğunu açıklamak durumundayız.
Günümüzde yaygın olan analizlerin çoğunda, “İslami Bağnazlığı” “anti-emperyalist” kıyafetlerle sarmalamak yönünde bir çaba vardır. Bu analizlere bakılırsa, Humeyni kliği ve İslami rejim anti-emperyalizmin bir dışavurumu ve sembolüdür. Ancak gerçekte, Amerika ve diğer emperyalist güçlere lafta karşı çıkarken bu aynı İslami rejim Humeyni’nin liderliği döneminde aslında İran halkının gerçek anti-emperyalist demokratik hareketini, “Kahrolsun Şah” ve “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” diye başlayan bu hareketi vahşice ezmiştir. Bu rejim halk kitlelerini, özgürlük savaşçılarını ve komünistleri gerçek anti-emperyalist, demokratik istemleri nedeniyle katletmiştir. Bu yüzden, bu rejimi anti-emperyalist olarak değerlendirenler neden onun halkın anti-emperyalist hareketini ve devrimi kana boğduğunu açıklamak durumundadırlar.
kaynak: http://www.siahkal.com/english/Islam...alism_IPFG.htm

gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-01-08 04:31 .Sebep: Yazı tipi..
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-01-08, 04:34  #2
gezer

Bu yazi, islamci hareketin, antiemperyalist kilifta ne yaptiginin, neyi planladiginin göstergesidir.
Islamin ve islamcilarin, gercekte antiemperyalist olmadigi, yalnizca farkli dinlerie ve farkli inanctaki ülkelere düsman oldugu defalarca söylendi.
Eski15-01-08, 12:09  #3
koçero

koçero'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jun 2007

Alıntı:
Sayın gezer şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bu yazi, islamci hareketin, antiemperyalist kilifta ne yaptiginin, neyi planladiginin göstergesidir.
Islamin ve islamcilarin, gercekte antiemperyalist olmadigi, yalnizca farkli dinlerie ve farkli inanctaki ülkelere düsman oldugu defalarca söylendi.
Valla bence eksik kalmış İslam ve kapitalizm birbiriyle oldukça uyumlu duruyor.Ülkeye baktığımda bunu görmeden edemiyorum nedense.Üstelik halkın parasıyla yapıyorlar bunu.Halk şükür derken onların demediği kesin.
Eski15-01-08, 12:14  #4
gezer

Alıntı:
Sayın koçero şöyle demiş:

Mesajı Göster
Valla bence eksik kalmış İslam ve kapitalizm birbiriyle oldukça uyumlu duruyor.Ülkeye baktığımda bunu görmeden edemiyorum nedense.Üstelik halkın parasıyla yapıyorlar bunu.Halk şükür derken onların demediği kesin.
Haklisiniz, zaten Iran komunistlerinin bu aciklamasi siyasal islamcilarin tamamen kapitalist oldugu imgesini zaten veriyor.
Antiemperyalist olmayan ger guc, nihayetinde kendi emperyalizminin savunucusudu durumundadir.
Eski15-01-08, 16:40  #5
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Alıntı:
1981′den sonra rejimin işlediği en aşağılık bir suç da bakire kızların “devrim muhafızları” tarafından tecavüze uğramasıydı. İslam Cumhuriyeti’nin yüksek makamları bu tecavüzleri, bu “ateist kızlar”ın ölümü hak ettikleri, ama İslam’a göre bakireler günahsız olduğundan bakire olarak ölürlerse cennete gidecekleri gerekçesiyle onayladılar. Bu yüzden onların cennete gitmesini engellemek için devrim muhafızlarının kızların bekâretlerini bozmaları gerekliydi!
Yazıyı baştan sona okumak için tıklamıştım ama bu bölümü görünce vazgeçtim.

Çünkü sırf İslam'a, müslümana saldırmak için hazırlanmış bir yazı, yalan bir yazı, çarpıtma bir yazı.

Niye?

Deniyor ki: "İslam’a göre bakireler günahsız olduğundan" ....

Var mı İslam'da böyle bir şey?

Hangi İslam'dan bahsediliyor?

Olmayan bir şeyi getireceksiniz, İslamda varmış gibi göstereceksiniz, kafanıza göre bir İslam uyduracaksınız, sonra da utanmadan sıkılmadan İslam'a saldıracaksınız, müslümanlara saldıracaksınız.

Böyle bir yalan var mı? böyle bir sahtekarlık var mı?

Biraz utanma olur, biraz sıkılma olur.

Not: Bu yazdıklarım yukardaki yazıyı hazırlayan Halkın Fedaileri denen yalancılaradır, İslam düşmanlarınadır.
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-01-08, 17:27  #6
gezer

sikayetlerinizi doogru, iran mollalarina götürün sn redyelow
Iste sizin islam dünyaniz.
Gidin afganistana, baska bir cirkeflikle karsilasirsiniz,
Gidin arabistana, ona keza..
Degismez kuran haa.
Islam ülkelerinin hani o degismez din kitabi ayri ayri miydi yoksa.
simdi uygulamadaki basiretsizlikler gibi bir yigin yazi tasirsaniz sasmam.

yukaridaki yazilari, vahsete kurban giden iran sol gencligi saptamistir, kendinize gelin, mollalara soru sorun, buraya degil, ok?

Alıntı:
Böyle bir yalan var mı? böyle bir sahtekarlık var mı?

Biraz utanma olur, biraz sıkılma olur.
Bu sözleri de cebinize koyup, derdinizi anlatma icin dogruca Tahrana yollanip, molla bakanligina sunarsaniz iyi olur
Iran bu; ama iceride sizin, hic te hosunuza gitmeyecek demokratik gelismelerle karsilasirsaniz sasirmayin..
Kimse bos durmuyor siz camilerle, imam hatiplerle ugrasiken.?

Iran Halkin Fedaleri zaten size ders vermek amacini gütmüyor ki,

onlar islamin antikapitalist, antiemperyalist ve antifasist olmadigini kanlariyla dünyaya kanitladilar.hani o ap acik yollanan kitap böyle miydi? Bakireleri okuyunca ne oldu birden? Ekonomik sosyal, seriat yasalarina bakmak yok degil mi...Öyledir iste...

Ya, iste bundan böyle Irana filan özenmeyi birakin da oturup demokrasinizi koruyun.
Ben özenmiyorum diyorsaniz, sözüm meclise, siz alinmayin sakin haa

kaynaga gereginiz olabilir:
http://www.siahkal.com/english/Islam...alism_IPFG.htm
saygiyla

gezer Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 15-01-08 17:34 .
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski15-01-08, 17:47  #7
redyellow

Giriş Tarihi: Sep 2006

Halkın Fedaileri bana zaten ders veremez ki.... Çünkü yalancılar. Benim yalancılardan alacağım hiç bir ders yoktur.

Onlar İslam'la ilgili hiç bir şeyi ispatlamadılar, ispatlıyamazlar.

Sadece kendilerinin nasıl bir yalancı olduklarını ispatlamış oldular.

"İslam’a göre bakireler günahsız olduğundan" mış.....

Hadi ordan sahtekar Halkın Fedacileri... utanmazlar...yalancılar!

Bunlardan asla ve asla Halkın Fedaileri olamaz...bunlardan ancak yalanın fedaileri olur!

SAYIN GEZER;

Benim yazdıklarımı ya iyi okuyun ya da benim söylemediğim, benim yazımda olmayan şeylerle ilgili olarak bana hitaben yazmayın.

Ben bu başlık altında İran yönetimiyle ilgili, rejimiyle ilgili tek kelime etmedim, iyi bakın.

Ben Halkın Fedaileri denen örgütün yalancı olduğunu söyledim ve bu konuda da ısrarlıyım. İslam'da olmayan bir şeyi varmış gibi göstermek en büyük yalandır!
redyellow is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı