Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?
 

 

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.



Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Fransa Çingeneleri Sınırdışı Etti

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği


Cevapla
 
Konu Araçları
Eski05-01-08, 17:32  #1
lalori
 
lalori'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul
Mesajlar: 28
Fransa Çingeneleri Sınırdışı Etti



2 Aralık günü Fransa yüz yirmisi Çingene olmak üzere yüz elli Romen’i, 3 aylığına Fransa’ya dönmeyeceklerini belirten bir belge imzalatarak sınırdışı etti. Her bir yetişkin için 300 ve her bir çocuk için 100 Euro veren Fransız Hükümeti, aileleri uçağa bindirerek ülkelerine gönderdi. Hiçbir medya kuruluşunun haberini yapmadığı olay 2 Çingene sivil toplum örgütü sayesinde dünyaya yayıldı. Olayın Fransa’ya yayılmasından sonra sivil toplum örgütleri bağımsız medya kuruluşlarını kullanarak, olaydan bir hafta sonra başkent Paris’te bir protesto gösterisi organize ettiler. Yaklaşık 300 kişinin katıldığı yürüyüşte, Fransız hükümetinin daha önce de buna benzer uygulamalar yaptığı belirtildi. Protestocular, ne sınırdışı edilme olayının ne de yürüyüşün Fransa’nın yaygın medya kuruluşlarınca haber niteliği taşımamasını da tepkiyle karşıladıklarını söylediler.

kaynak:www.cingeneyiz.org
lalori is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski05-01-08, 20:12  #2
ABCDE
Felsefe - İnançlar
 
ABCDE'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Apr 2007
Mesajlar: 3,689

Yeni baskanlari buna benzer uygulamalari artiracaktir. Fasizm, ülke tanimiyor. Girdigi yeri yasanamaz hale getiriyor, farkliliklari ortadan kaldiriyor. Bu cözüm sekline alkis tutan zihniyet her yerde olacaktir. Fakat, bu insan haklari ihlallerini elestirenlerde yine her yerde olacaktir!
__________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir...
Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig
ABCDE is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-08, 14:27  #3
lalori
 
lalori'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul
Mesajlar: 28

ırkçılık çok önemli bir tehlike olarak Avrupa'da yükseliyor. bu yükseliş kimi zaman yukarıdaki olay gibi devlet politikalrında kendini gösteriyor kimi zamansa silahlı neo-nazi grupların göçmenlere ve çingenelere sokak ortasında herkesin gözleri önünde saldırmalarıyla gösterebiliyor. geçtiğimiz aylarda Avrupa'nın birçok yerinde ırkçı saldırılar yaşandı. 18 ocak ta Çek cumhuriyetinde silahlı bir neo-nazi grubun yürüyüş yapması bekleniyor.
lalori is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-08, 18:07  #4
lalori
 
lalori'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul
Mesajlar: 28

Alıntı:
Sayın osi şöyle demiş:

Mesajı Göster
En mantıklısını yapmış kendilerini bu beladan kurtarmaya çalışmışlar zira çingeneler hiç bir ilkeye herhangi bir katkısı olmayan kapkaçla,gaspla,hırsızlıkla uğraşan bireylerdir.
görüldüğü gibi ırkçılık sadece Avrupa'da değil Türkiye'de de yükseliyor.


herşeyden önce sorulması gereken soru Çingenelerin neden kaçkaç, gasp, hırsızlık, hatta siz yazmamışsınız ben ekliyeyim, fuhuş ve uyuşturucu satma işini yapıyorlar? bunun nedenlerini görebilirsek, Çingenelerin neden bu olayların içinde olduğunu da anlayabiliriz.
nüfus kağıtları olan, anayasadaki bütün vatandaşlık haklarından yararlanıyor gözüken Çingenelere, sırf Çingene oldukları için iş vermez ya da en rezil en pis işleri yaptırır, ekmek parası kazanmak uğruna küçük çocukları okula gitmekten mahrum bırakırsanız bütün bunlar yetmezmiş gibi kentsel dönüşüm adı altında daha önce oy uğruna yapımına göz yumduğunuz evlerini yıkarsanız tabii ki bu insanlar marjinal sektörlere yönelirler çünkü hayatlarını devam ettirmek için bundan başka çözümleri yoktur.
dolayısıyla suça yönelme tamamen ekonomik koşullarla ilgilidir. ben bir çingeneyim şanslı bir çingeneyim üniversite okuyabildim. Ekonomik koşullarım izbe mahallelerde yaşayan kardeşlerimden daha iyi olduğu için ne uyuşturucu satarım, ne gasp yaparım ne de kapkaç. ailemde de bu işlerle uğraşan kimse yok.
Çingeneler hakkında bu tür ithamlarda bulunmak çok büyük bir saygısızlık. Çingenelere bir özür borçlusunuz.
lalori is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-08, 20:24  #5
koçero
 
koçero'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Jun 2007
Mesajlar: 1,258

Alıntı:
Sayın osi şöyle demiş:

Mesajı Göster
En mantıklısını yapmış kendilerini bu beladan kurtarmaya çalışmışlar zira çingeneler hiç bir ilkeye herhangi bir katkısı olmayan kapkaçla,gaspla,hırsızlıkla uğraşan bireylerdir.

Sayın osi;sizi anlamakta güçlük çekiyorum.Bizim ülkenin egemenleri en kısa zamanda size uygun bir iş bulacaklardır.Eğer işiniz yoksa tabi..
Sarı kartı göstermek umarım insanların yüreklerindeki nefreti yok eder.
Çingeneler faşizmin tokadını hep önce yemişlerdir.Fransızlar şimdi eski bir ırkçı geleneğin hatırlanıverilmesini sağladılar.AB şakşakçılarına duyrulur.

Sayın lalori;uyuşturucu,kapkaç ya da gasp Çingeneler'in tekelinde değil dert etmeyin.
Çalışmalarınızda başarılar.Saygılarımla.
__________________
Güçlüler sadece onları omuzlarımızda taşıdığımız için güçlüdür.Onları bir yere silkelersek yere otururlar.
Ormee İsyancıları
koçero is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-08, 23:53  #6
Cielo
 
Cielo'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Sep 2006
Ülke / Şehir: Türkiye
Mesajlar: 1,406

Bir gün Almanya'da, Türk'ler içinde aynı şeyleri yapacaklar.
Cielo is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-01-08, 00:52  #7
göktürk
 
Giriş Tarihi: Mar 2006
Mesajlar: 1,437

Türkler için biraz zorlanır almanya ekonomisine en çok katkısı olan türklerdir, kısaca türkler bir gün işbaşı yapmasa düçük dizoldofta orası ölü bir küçük şerirdir bırakın paralarını bankalardan çekmelerini.
Hitler zamanında çingene katliamından dolayı almanya kişi başına bin eyro civarı hağla para ödemektedir, türkiyemiz 1951 senesine kadar çingeneleri kıpti lakabı ile askere almazlardı, 5 sene evvel perya kelimesinin ne olup ne olmadığını araştıran mecliste çingenelerin hindistanda perya lakabı taşıdığını anlamışlardır, hindistandan yayılan çingeneler hindistanda da bir hindistanlı bir kilometre uzakta olmak mecburiyetindedir.
Buyurun inançlı ve inançsız düşünürler insana verdikleri deyeri.
göktürk is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-01-08, 04:20  #8
kakafoni
 
kakafoni'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 304
!!!!!!!!!!!!

Alıntı:
Sayın osi şöyle demiş:

Mesajı Göster
En mantıklısını yapmış kendilerini bu beladan kurtarmaya çalışmışlar zira çingeneler hiç bir ilkeye herhangi bir katkısı olmayan kapkaçla,gaspla,hırsızlıkla uğraşan bireylerdir.
Sn.Osi..bu sözlerinizde gerçekten samimimisiniz?Roman'lar ülkemizin en renkli simalarıdır.Onları bu şekilde tanıtmanızı kınıyorum.Faşizme alkış tutuyorsunuz.
kakafoni is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-01-08, 08:29  #9
Yağız
 
Yağız'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Jan 2007
Ülke / Şehir: İstanbul
Mesajlar: 772

Alıntı:
Sayın osi şöyle demiş:

Mesajı Göster
En mantıklısını yapmış kendilerini bu beladan kurtarmaya çalışmışlar zira çingeneler hiç bir ilkeye herhangi bir katkısı olmayan kapkaçla,gaspla,hırsızlıkla uğraşan bireylerdir.

Buna sadece önyargı denilir.

Bu önyargının aynısını Hitler de taşıyordu. Her devlet kendi sınırları içindeki çingeleri kapı dışarı ederse, öteki olarak görülürse, bu insanlar nerede nasıl yaşarlar, hiç düşündünüz mü?

En iyi politikalar insan merkezlidir. İnsana karşı olan politikalar bu yüzden protesto edilmelidir.
__________________
Su da yandı
Sel bastı su dayandı
Üstüme su serptiler
Tutuştu su da yandı

Yağız Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 07-01-08 08:32 .
Yağız is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski07-01-08, 09:38  #10
Hasan Rua
 
Hasan Rua'nın Avatarı
 
Giriş Tarihi: Dec 2007
Mesajlar: 1,955

Alıntı:
Sayın Evolution şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bir gün Almanya'da, Türk'ler içinde aynı şeyleri yapacaklar.
O zaman da aynı cümleleri kurarlar umarım.. Şimdiden başladı Alman ırkçıları.. Kendinize yapıldığı zaman ırkçılık olur tabii.. Temelde aynı zihniyet.
__________________
En "adil", "saf", en ince ve en uygarı olsa bile, Marksizm milliyetçilikle bağdaşamaz. Onun yerine, Marksizm, enternasyonalizmi ileri sürer...

Lenin
Hasan Rua is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Cevapla


Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)
 
Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Benzer Konular
Konu Konu Yazarı Forum Cevaplar Son Mesaj
Fransa ekonomisinin bizle alakası Fecr-i Ati Dünya Siyaseti 0 22-09-07 21:52
İsmail Cem vefat etti! redyellow Türkiye Siyaseti 31 27-01-07 07:26


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 14:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Powered by vBulletin
Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Ltd.
Bu sitede yazılan her yazıdan yazarları sorumludur. Yazıyaz Forum'da yer alan tüm içeriğin her hakkı Yaziyaz.com'a aittir. İzinsiz kopyalanamaz ve yayınlanamaz.
Evrim | Evrim nedir? | Mutasyon nedir? | Küresel ısınma | Yazı yaz