"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Kürt sorunu ve Türk medyası/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Kürt Sorununda türkiyedeki medyanın tarafsız haber ilkelerine uyduğuna inanıyormusunuz? Yoksa size göre medya bu olaylarda bir taraf mıdır? Kamuoyunu doğru bilgilendirme sizce türk medyasında yaşanmaktamıdır? not: Lütfen konuya sadık kalalım. Konu klasik pkk konularına dönmesin ve sadece medyanın "doğru habercilik" yapıp yapmadığını tartışalım... |
|
| #2 | |
Felsefe - İnançlar ![]() Giriş Tarihi: Apr 2007
| Kürt Sorununda türkiyedeki medyanın tarafsız haber ilkelerine uyduğuna inanıyormusunuz? Hayir! Yoksa size göre medya bu olaylarda bir taraf mıdır? Evet! Kamuoyunu doğru bilgilendirme sizce türk medyasında yaşanmaktamıdır? Hayir! Benim sorulara verecegim kisa yanitlar yukarida ki gibidir. Fakat, Hasan Cemal, M. Ali Birand, Can Dündar vs. gibi birkac isim "Kürt Sorunu" konusuna egilmekte ve bu sorunu cözmek icin caba harcamaktadirlar. Türk Medyasi, kesinlikle "özgür" degildir. Tarihinde hicbir dönemde de özgür olmamistir. Fakat, bazi gazetecilerin medya özgürlügü icin cabalari oldugu aciktir. Ne zaman sonuc verir bu cabalar bilinmez. __________________
Turkiye'de yapilan katliamlar unutulmayacaktir... Eger tek bir insan absürd fikir sahibi olursa buna deli diyorlar, bircok insan absürd fikir sahibi olursa buna INANC diyorlar. Robert M. Pirsig |
|
| |
| #3 | |
Yazar Adayı
Giriş Tarihi: Jan 2008
| ''kürt sorunu'' diye başlayan cümle kuran herkes, herşey taraftır. |
|
| #4 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Ben tarafsiz olan medya organ ve ya kuruluslarinin hic bir ulkede rastlanabilecegini inanmiyorum. Bu husus'un baglaminda inancimi tumden yitirdigimi belirtmek istiyorum. Evet Medyamizda(basinimizda) tarafgirlige yer vardir; egilim vardir diyorum. Oyumu 'Evet' olarak degerlendiriyorum. __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Kesinlikle taraftır. |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Medya hiçbir konuda tarafsız değil. |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007 Ülke / Şehir: Ixion civarı
| Vuralım kıralım, hainler,kahraman mehmetçik diyip duran militarist bir medya bize hiçbirşey kazandırmıcak! Bize nasıl bir medya lazım biliyor musunuz?Her gün haberde şehit dramı yaptıktan sonra biraz olsun neden,sonuç ve çözüm getirecek insanların olduğu bir medya gerekli.İnsanların duygularını sömürüp uyutacak bir medya değil... |
|
| |
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| "kartelin" genel yayın yönetmeni birşey söylüyorsa kulak vermek gerekir. devletin ve uluslarası toplumun yeni tavrı , diyarbakır katliamıyla kesinleşmiştir. hiç de saygıdeğer olmayan pkk' lılar, geçmiş olsun. kendi kendinizi bitirdiniz bu şerefsizce saldırınızla : Alıntı:
yerel seçimlerde görüşmek dileğiyle... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #9 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| şimdi bizim medyanın ne halt olduğu belli.Ertuğrul Özkök çölaşanı sepetledikten sonra anlaşılan milliyetçilik açığını kendi doldurmaya çalışıyor.Gören napolyon sanır onu. Bu başka bir konu.Biz gelelim tarafsızlık meselesine. Terör söz konusu olunca tarafsızlık ne demek.Pkk yı bir yana devleti bir yana koyup medyayı tam ortada tarafsız konumda mı göreceğiz.Bu nasıl bir ucube olur bir düşünsenize. Medya elbette taraf olacaktır ancak demokrasiye bağlı kalarak.Mesela bir asker bir halt işlediğinde medya bunu çatır çatır yazacak hesabını soracak.Bir komutan çıkıp ben memurları motive etmek için bomba attım diyorsa medya bu adamın canını okumalı. Şemdinlideki olayı ne kadar sorguladı.İşte medyanın yapması gereken şey bu. Yoksa haydi ırak'a diye hazrola geçmek iş değil.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Cevabını bildiğimiz bir soruyu neden sorarız ki? Anket yapsak daha doğru olurdu.Zira bu soruya,''hayır basın tarafsızdır'' diyecek bir babayiğit tanımıyorum. |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|