Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Türkiye Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Noel bayramının kökeni Türkler

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler

Konu Araçları
Eski06-01-08, 01:22  #1
Nostrum

Nostrum'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Oct 2006
Noel bayramının kökeni Türkler

Bildiğimiz üzere İtalyanlarda Türk genine rastlanmıştı.Bunun akabinde Amerikan yerlilerinin eski Türkçe'ye benzeyen bir dil kullanmaları ve Türklerle şamanistik ortak özellikler göstermesi bilim insanlarını şaşırtmıştı.

Dünya'yı değiştirmeyi adet edinen Türkler,son olarak noel bayramının yaratıcısı olarak anılmaya başlandılar.

İnanabilir misiniz, yüzyıllardır Hıristiyanların İsa’nın doğuşu olarak kutladığı Noel bayramının, çok eski Türklerin yeniden doğuş bayramı olduğuna? Nereden nereye, inanılacak gibi değil, değil mi? Ben de ne yazık ki, yeni öğrendim.
Bu senenin galiba ilk başlarında idi Adnan Atabek imzalı bir e-mail aldım. Çok ilginç gelmişti, Hıristiyanların Noel bayramını tamamıyla Türklerden almış olduğunu gösteriyordu. Fakat üzerinde durmaya vaktim olmadı, hem de Noel zamanına doğru ele almayı düşünmüştüm. Bu arada Türk devletlerinden başka birilerine aynı konuyu bilip bilmediklerini sordum. Bana İran’ın Azerbaycan bölgesinden İsmail Bey’den yanıt geldi, verdiği yanıt birebir aynı olmasa da çok uyduğunu gördüm. Olay şöyle:

http://w10.gazetevatan.com/root.vata...z=Leyla%20Umar

Hayat çok ilginç gelişmelere gebe...

Ne diyelim,Dünya Türk olsun o zaman
Nostrum is online now   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-08, 03:45  #2
yorum2006

yorum2006'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Jan 2006

Sn. Nostrum,

Herşeyi birbirine karıştırmanın anlamı yoktur. İtalya'da Etrüsklerin yaşadığı bölgelerde bugün yaşayan insanlarla, Ege'de Likya bölgesinde bugün yaşayan insanlar arasında genetik bir korrelasyon bulundu. Hepsi bu. Buradan Etrüsklerin Anadolu'dan İtalya'ya göçtükleri sonucuna varanlar oldu. Tabii tersi bir göç de olabileceği gibi, bambaşka insanlar her iki bölgeye de göçmüş olabilir. Bunun bambaşka bir nedeni de olabilir. Ayrıca Likya bölgesinde bugün yaşayan halkın gen haritası Orta Asya'da yaşayan Türki kavimlerle filan kıyaslanmış değil. Belki hiç uyum yoktur.

Amerikan yerlilerinin Asya'dan Amerika'ya göç ettikleri biliniyor. Zaten dilleri de filologlar tarafından Ural-Altay dil grubuna sokuluyor. Bu diller Türkçe'ye benzer derken, ne kadar benzer? Japonca ve Kore dili de aynı grupta ele alınıyor, Fince de, Macarca da. Bizim bazı ırkçıların herşeyi Türklere (daha doğrusu Orta Asya'daki Türki kavimlere) bağlaması saçmalık.

Tüm dinler tabii ki geçmişteki inançlar üzerine inşa edilmiş. Hristiyanlık da kuşkusuz öyle. Tabii ki, doğaya, güneşe, ateşe tapan insanların bazı inanç ve alışkanlıkları tek tanrılı dinlere de geçmiş. Hatta bu dinlerde farklı bölgelerde farklı günler ve kutlamalar var. (Hristiyanlıkta da, Noel ve Silvester denilen yılbaşı kutlamaları dışında başka dinsel günler de var ve bölgesel farklılıklar gösteriyor.) Çam ağacını Hristiyanlığa sokan kuzeyliler. Cermenler. Eski Cermen dinlerinde çam ağacı kutsal. Bunun kökeni tabii ki Filistin'e dayanmıyor. Zaten İsa Filistin'li bir Yahudi diye, Hristiyanlık Filistin dini değil tabii ki. Esas yükselişi ve ilkelerinin belirlenmesi daha sonra. Hristiyanlığı Romalılar yaratmış. Bu nedenle kısmen Arap yarımadasındaki eski inançları içeriyor, kısmen de Avrupa halklarının inançlarını. Bu arada Anadolu da karşılıklı etki alanı tabii. Sonuçta bu topraklar da Roma imparatorluğunun parçası olmuş uzun yıllar. Zaten Noel Baba (Nikolaus) da Anadolu'lu.

Kültürel etkileşimleri konuşmak, incelemek tabii ki korkulacak birşey değil. Ancak milliyetçilikten, ırkçılıktan uzak durmak gerekir. Zaten Türkiye Türkleri her kültüre açık. Biz bunların bir senteziyiz. Bakın, Finliler'in, Macarlar'ın uzak geçmişteki bazı ataları da ta Asya'dan gelmiş nerelere yerleşmiş? İnsanlığın kültürü ortaktır.
yorum2006 is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski06-01-08, 03:51  #3
Yekgirtú
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

"Noel bayramini atayan Noel Baba'da Turk cikti!"
Noel Baba Noel bayrami'nin yaratcisi; kisacasi BABASI olarak biliniyordu.

Carpici gelismeler arttikca sizin takdirinize sunacagiz.
Eski06-01-08, 04:52  #4
kakafoni

kakafoni'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Biz Türk'ler noel bayramını değil Yeni Yılı kutluyoruz.Noel'i kutlayanlar Türk Ortodokslar ve ülkemizdeki diğer dinlere mensup vatandaşlarımızdır.
kakafoni is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı