| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Barzani ve Talabani'ye pasaport verenler./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Ülkemiz aleyhine sürekli sözlü saldırıda bulunan Barzani ve Talabani'ye geçmişte pasaport verenler ve onları ağırlayanlar cezalandırılmalı mı? |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| pasaportu veren "dayıları" (talabani ve barzani öyle dermiş özal'a) yıllar önce öldü. cezalandırmak için en fazla cenazesini sınırdışı edebilirsiniz o kadar. suç pasaportu verenlerde değildir aslında. onları öyle konuşmaya cesaret ettirenlerindir. eskiden "onu (APO' yu) ya siz verirsiniz ya da ben gelir alırım" diyerek suriye' yi tehdit edebilen türkiye , şimdi dünün aşiret lideri, şimdinin bölgesel başkanını susturamıyor mu! ama bu biraz sabır işi sanırım. hala düşmanca tavırlarına devam ederlerse, elbet bir atilla ateş daha çıkar içimizden. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| Türkiye pkk ile türkiye ile beraber 4 yıl savaşan ve bu uğurda ölen KDP ve YNK lilerin sayısını bilmiyormu? Sadece KDP 3-6 bin arası peşmergesini kaybetti Türkiye uğruna... Sanki bedavaya verilmiş bu pasaportlar... Hep verdiklerini gören hiç aldıklarını görmeyen bir zihniyet sözkonusu bu olaylarda... Milliyetçi göz böyle birşey herhalde... |
|
| #4 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007
| Alıntı:
6000 kdp peşmergesi mi? türkiyenin 24 yılda verdiği şehit güvenlik görevlisi sayısı bu rakamdan biraz fazla sanırım 7-8 bin civarı... KDP 4yılda 6000 peşpergesini kaybetti öyle mi? hem de sırf Türkiye için... vay vay __________________
Allah halkı en çok onu kendisinden bile daha fazla düşünenlerden korusun1 | |
|
| #5 | |
| mütefikliği bozmasalar laf etmezdik herhalde onlara. ayrıca, siz de biliyorsunuz, bize bayıldıklarından destek vermemişlerdi. onlar da pkk' nın ortadan kalkmasını istiyordu bir zamanlar. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Ben 6 bin demedim... 3-6 bin dsedim. KDP ye göre 3 bin peşmergeyi kaybettiler, PKKya göre ise bu rakam 6 bin... Devlete göre ise KDP 3-6 bin arası yani ikiside doğru olabilir... Vay vay edeceğinize hiç duymadığınız bu olayları biraz araştırabilirsiniz... Bu arada bu rakamlar sadece KDP için YNK yi hiç saymıyorum bile... Siz pkkyı hala 3-5 çapulcu araba yakan zannetmektesiniz... Bu gerçekleri değiştirmez... | |
|
| #7 | ||
| Alıntı:
Irakta hiçbir zarar vermedi kürt gruplara. Taki bu gruplar Türkiye ile birlikte 93 besyan ve 95 çelik operasyonuna katılana kadar... Sadece türkiyenin desteğini alabilmek için yaptılar bunu... türkiyede destekledi bu grupları o zamanlar ABD vs çok ta kıymet vermezdi bunlara... Az biraz ayakta tutardı. Özal bunları neredeyse Türk milliyetçisi yapmıştı... pkk dan ele geçen tonlarca buğday vs bile bunlara verilirdi... Özal günümüz politikacılarından daha cesurdu. O zamanlar özalın kürt gruplarla siyaseti pkk k.ırakta güçsüz bırakmıştı . Merkezi suriyedeki bekaa vadisiydi... | |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
ama barzani ve talabani gruplarının pkk' yı safdışı etmek gibi bir niyeti de vardı. hem türkiye' nin desteğini sağlamak hem de pkk' yı safdışı bırakmak için türkiye' nin yanında yer aldılar. yani bize bayıldıkları için değil. __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala | |
|
| #9 | |
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Pkk ya silah veren ABD.Ama kimse ABD yi niye incirlikte tutuyoruz diye hesap sormuyor.varsa yoksa talabani-barzani.Boş verin onları.Yılanın büyüğü içimizde.Siz önce incirliği halledin ondan sonra sınır ötesine bakın... Cezalandırılacak biri varsa onlar hala incirlikte ABD yi tutanlardır.... __________________
...TUTKUYLA SEVDİĞİM YALNIZ VE GÜZEL ÜLKEME... nuri bilge ceylan |
|
| #10 | ||
| Alıntı:
türkiye bulunmaz bir hint kumaşıydı onlar için. günümüzdeki kadar özerklikleri vs hiçbirşeyleri bile yoktu... 60 lardan kalma derme çatma priketli karakolarından başka hiçbirşeyleri yoktu... Barzaninin doğru dürüst bir karargahı bile yoktu. Bizim sayemizde sonrada ABD nin sayesinde buralara geldiler... ABD açıkça ırak harekatı ile birlikte bunları desteklemeye başladı... Aslında biz bunları ırakın işgalinden sonra ABDye kaptırdık. Öyle bir devletiz ki siyasetçilerimiz 10 yıl sonraısnı bile göremiyorlar bu yüzden bu millet hep kaybetti bugüne dek... Halbuki ABD den çok daha kolay kontrolümüzde olabilirlerdi. KDP ve YNK pkk gibi bir oluşum değil. PKK tüm kürtleri temsil ettiği iddiasında. Özellikle K.Irakta bir dönem bunların birçok taraftarlarını kazanmıştı. Bu sebeple pkkyı oldu bitti sevmezler... Özellikle talabani için apo tam bir kabustur. Aponun yakalanmasına en çok o sevinmiş ve o dönemlerde türkiyeye pkkyı bitirmek için çok öneri sunmuş kendiside pkknın mirasına konabilmeyi hayal etmiştir... pkk bölgede muazzam bir mirastır ve güçtür. Aposuz pkkyı ele geçirmeyi alayı birden hayal etmiştir. türkiye bunları haksız yere ellerinden kaçırmıştır. KDP pkk nın silahlarını bile çalmış el koymuş bir partidir. PKK ya karşı güçleri olmadığından k.ıraktan çıkartamamışlardır son süreçte. Şimdi ABD nin işbirliğinde babalar gibi devletlerini ilan ederlerken biz ise ne yapacağımız şaşırmış bir siyasetle kafamız karışmış ABD den " bu işten nasıl kurtuluruz" diye derman arıyoruz... Yazık bu millet kurtulamadı bu basiretsiz siyasetçi ordusundan... Seçilebilmek için çillerin evinin üstünden uçaklarla çiçek döktüren siyasetçi müsvettelerinin yönettiği bir ülkeden nasıl bir ulusal ve halkının çıkarlarını düşünen bir siyaset bekleyebilirsiniz ki? türk milletinin kaderi bu... | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|