| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
| Amerika' da Savaş Zihniyeti Değişmemiş (değişmez de) / konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| Ladin'i bulmak için Pakistan'a girelim ABD başkan adayları, Usame Bin Ladin'in Pakistan'da olduğu kesin olarak bilinirse izin alınmaksızın bu ülkeye saldırı düzenlenebileceği fikrinde anlaştı. NEW YORK (İHA) Tüm dünyada tartışmaya neden olan ABD Başkanı George W. Bush'un 'terör politikası' kendi partisine mensup başkan adaylarını karşı karşıya getirdi. Adaylar, Bush'un terör politikası yüzünden ABC televizyonunda yayınlanan tartışma programında birbirine girdi. ABC haber sunucusu Charlie Gibson'ın, eski Arkansas Valisi Mike Huckabee'nin daha önceki bir açıklamasında Bush'u terör politikası yüzünden 'kibirli ve gereksiz yere aşırı koruyucu bir tutum takınmakla' itham etmesini hatırlatması ile Cumhuriyetçi adaylar arasında tartışma başladı. ... Öte yandan adaylar Usame Bin Ladin'in Pakistan'da olduğu kesin olarak bilinirse izin alınmaksızın bu ülkeye saldırı düzenlenebileceğini söyledi. Barack Obama, Ladin'in yeri konusunda kesin bilgi bulunması halinde izin alınsın ya da alınmasın harekete geçilmesi yönündeki açıklamasının arkasında olduğunu söyledi. John Edwards ve Bill Richardson da aynı görüşte birleşti. Hillary Clinton ise fikre katıldığını ifade ederek, "Muhtemelen füzeler ateşlendiğinde Pakistan hükümeti bizim yola çıktığımızı bilmeli. Çünkü Pakistanlılar Hindistan'ın kendilerine saldırdığı sonucunu çıkarabilirler" diye konuştu. http://www.yenisafak.com.tr/dunya/?t...08&c=4&i=91747 __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Butun Pakistan askeri gucune ve gerilla savunma guclerine simdiden sabir ve basari diliyorum. Yakin cevrelerdeki ulkeler bu duruma sessiz kalsada, biz Pakistani icimizde destekleyecegiz. __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| tüm bunların üzerine : Pakistan, operasyona onay vermiyor Pakistan, ABD güçlerinin El Kaide ve Taliban militanlarına karşı topraklarında operasyon düzenlemesine izin vermeyeceğini yineledi. Dışişleri Bakanlığı, New York Times gazetesinin bugünkü sayısında yer alan, ''Amerikan askeri ve istihbarat güçlerinin Pakistan'ın aşiret bölgelerinde operasyonlarını genişletmeyi düşündüğü ve ABD Başkanı George Bush'un üst düzey güvenlik yetkililerinin cuma günü, Amerikan askerlerinin, militanları takip için Afganistan-Pakistan sınırına konuşlandırılmasını görüştüğü'' habere tepki gösterdi. Bakanlık haberi ''spekülatif'' olarak nitelerken, ordu sözcüsü Vahid Arşad da ''Biz çok netiz. Bölgede kimsenin herhangi bir şey yapmasına izin verilmeyecek'' dedi. http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=634167 acaba biz savaşı iran' da beklerken pakistan'da mı patlak verecek... __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|