| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Çocuğa İşkence ve Müebbet/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Diyarbakır'daki(Amed'deki) olaylarda 91 çocuk tutuklandı. Çocukların işkence gördükleri belirtildi. Döve Döve İstiklal Marşı Diyarbakarı Barosu Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Av. Cengiz Analay, çocuklara döve döve İstiklal Marşı okutulduğunu, ellerinin bağlandığını ve soyulduklarını ve 4 gün boyunca yemek verilmediğini, verilen kuru ekmeğe de tükürüldüğünü söyledi. Hakları İhlal Ediliyor Adli Tıp'tan vücutlarındaki darbeler nedeniyle rapor verilen tutuklu çocuklar müebbet hapis istemiyle yargılanacak. İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezinden Av. Akço "çocuklar bu süreçte hiçbir şekilde yetişkinlerden ayrı bir muamale görmüyorlar ve bütün hakları ihlal ediliyor" dedi. (bianet.org) Unicef: Devlet Çocukları Korumalıydı Havana Kuralları gereği, -Çocuklar yetişkinlerle aynı sürece tabi olmamalı. Ayrı tesislerde tutulmalı ve korunmalı -Bütün adli süreçte çocuklarla ilgili özel eğitim almış yetkililer olmalı. -Çocukların Aileleriyle Görüşmeleri Sağlanmalı. -Çocuklar Avukata Erişebilmeli, ücretsiz hukiki hizmet alabilmeli.. __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #2 | |
Yazıyaz Dergi Yazarı ![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: İstanbul
| Çocuklara kıymayın efendiler! Devletin yaptığı bu insanlık dışı uygulamaları kınıyorum. Ne insan ne de çocuk haklarına saygı göstermeyen polisin, nasıl Fransız Polisi'nden daha yumuşak olduğunu da anlamış değilim! Zorla istiklal marşı okutup, yemeklerinin içine tükürmek! Bu nasıl insanlıktır! __________________
küçük kara balık denizi düşünüyordu. bu düşünce onun zihninde birgün gerçekleştireceği bir amaçtı. ona göre hayat yalnızca yemek, uyumak, dünya sandığı küçücük bir gölde yaşamak değildi. |
|
| #3 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| ben sizin bu görüşlerinize katılmıyorum polislerimiz asla böyle birşey yapmazlar bunun ispatı lazım eğer öyle birşey varsa bir kaynak olması lazım... |
|
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005 Ülke / Şehir: Konya
| Sayın Lazturk53 Buğün sabah kanal7 haberlerini izlerken bir subayın(galiba öyleydi tam hatırlamıyorum) üç kız çocuğa tecavüz suçundan göz altına alındığını izledim. Polisin çocuk dövmesi normalleşti artık,gerçekleri göz ardı etmemeliyiz. Polisin şiddet yanlısı olduğunu gördükçe sizin böyle saçma bir yanıt vermenizde doğrusu saçmalıktan başka birş ey değil. Saygılar. __________________
GERÇEKÇİ OL İMKANSIZI İSTE ERNESTO CHE GUAVERA |
|
| #5 | |
Forumdan Uzaklaştırılmış Giriş Tarihi: Mar 2006
| evet o haberi bende izledim tamam |
|
| #6 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2005
| Bu olaylar zaten ilk olmuyor. Sürekli vardi, bilnimiyordu, saklaniyordu. Eskiden tv kameralari kiriliyordi, gazeteciler tartaklanip, dövülüp filmleri ellerinden aliniyordu. Simdilerde, kötünün iyisi; igrenc olaylarin, medya kanaliyla kamu vicdanina yansimasi ve orada demlenmesi, yoruma acilmasi. demokrasi kolay is degil, öyle kitaplarla da ögrenlmiyor. saygilar __________________
"Tüm dönemlerde, toplumun kutsallastirdigi bos düsüncelerden tehlikesizce siyrilmak imkansizdir." M.Kemal |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|