"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Şu Türk'e bakın -Volitan-/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Fizik, Kimya, Biyoloji, Astronomi, Jeoloji... |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: May 2007
| Arkadaşlar, Dr. Hakan Gürsu ve tasarımcı Sözüm Doğan'ı duyanlarınız var mı? Ne yazık ki bu arkadaşlar henüz ülkemizde çok az tanınmakta. Yaptıkları tasarımsa dünya birinciliğini kazandı. Ama onları Ortadoğulu değil de,Doğu Avrupalı olarak tanıyorlar. Şu linke tıklayın ve tasarımına hayran kalın, denizde hiç bir yakıt kullanmadan çalışan bir yelkenlinin tasarımcısı bu genç TÜRK... http://www.designnobis.com/ Kıvançla sunarım |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Sayın Sesli; Bu yelkenlide güneş enerjisi kullanılıyordur herhalde bu yeni birşey değil;zaten güneş enerjisi denizde kullanılıyordu, burda aslolan fiziki açıdan ilginç bir tasarım olması;yelken olarak düşündüğünüz kısım birçok güneş paneli içeriyor.bu yüzdede hız olarak diğer güneş enerjisini kullanan modellerden daha iyi bir performansa sahip olsa gerek.Burda önemli olan depolanabilir bir enerjiyi kullanılabilmesi;düşünsenize güneş enerjisinin depolandığını ve bu enerjiyle çalışabilen araçların üretildiğini dünya düzeni bir kez daha değişirdi herhalde......Ayrıca gerçekten ülke olarak bu konulara ilgisiziz ancak şuda varkı bu tasarım dünyada uygulansa idi kesinlikle hepimizin haberi olurdu..........Saygılarımla... |
|
| #3 | ||
| Alıntı:
Bu bir tasarım yarışmasında kazanan tasarımdır. Tasarımların uygulanmaları için yatırımlar gerekir. Depolanan güneş enerjisi de sıvı bir depolama sistemi içermektedir. Çok yakında bu tasarımın gerçekleşeceğini ilgililer söylemektedirler. Konu zaten oldukça yeni bir konu. Ve uluslararası bir yarışmada birincilik almış olması bize kıvaç vermektedir. İlgisi olanların bilgisi de var. Sizin gibi bilgisi olmayanlara da bizler buradan seslenerek bilgi sahibi olmalarına çalışıyoruz. Saygılarımla, | |
|
| #4 | ||
| Alıntı:
ve elbetteki ülkemizin adının bile böyle bir yarışmada geçmesi bizler için kıvanç kaynağı oluşturur.Sıvı bir depolama sistemi dediğiniz; güneş enerjisi pilleridir.bu pillerle çalışabilen otomobiller üretilmiştir.söylemek istediğim sadece yeni bir şey olmadığı idi.... | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
Sizin için bu yarışmayı TÜRKLERİN kazanması belli ki bir rahatsızlık kaynağı olmuş. Bunu ihsas ettirmek aşağılama olmuyorsa, benim kıvanç duygum nasıl olur da aşağılama konusu olabilir ki? İlk yazımda verdiğim linkte alınan ödüllerin BİRİNCİLİK olduğu yazılıyken bunu dahi üçüncülük şekline sokma gayretiniz bu ülke insanını yüceltme gayretinizin de bir göstergesi! Farkındalıkla, | |
|
| #6 | ||
| Alıntı:
Siz kurduğunuz cümlenin aşağılama içerdiğinin farkındasınız,farkında olmakla birlikte verdiğiniz ikinci cevaptada aynı hiciv becerilerinizi kullanmışsınız.Yaptığım araştırma sonucu üçüncü olduğumuzu söyledim ,bakın olduğumuzu diyorum ve bunu gurur duyarak söylüyorum daha öncede söylediğim gibi bu başarı kıvanç duyulacak bir başarıdır.Olayı Türklük olarak çarpıtmışsınız Allahtan Yargıtay değilsiniz yoksa beni 301.maddeyle yargılamaya başlardınız...........................Saygılarımla ........................... | |
|
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Gunes enerjisi depolama sistemi. Gunes enerjisinin mekanik enerjisine donusturumu. Oldukca basit, neden ragbet ettiginize anlam veremedim dogrusu. Sn. Arzamas'in soyledigi gibi "yeni degil= icat degil". Yabancilar icat edince begenmeyenler, bir Turk'un kucuk 'esinlenme' tasarisi icin gururlaniyorlar. __________________
varmiymis oyle birsey? biz ayakta uyuyoruz be agabeyim.. |
|
| #8 | ||
| Alıntı:
Sizin de kimliğiniz ortaya böylece çıkmış oldu. Bir TÜRK başarı sağlayınca, diğer bir TÜRK'ün bundan kıvanç duyması kadar doğal bir olgu olabilir mi! Bu tasarım birden fazla uluslararası düzeyde birincilik kazandı. Ben de bundan büyük bir kıvanç duydum. Sizi rahatsız eden nedir? Esas onu söylerseniz, derdinize derman bulmak da kolaylaşır. Arzamas konuyu basit bir üçüncülük ve yeni olmayan bir tasarım olarak değerlendirince, bu değerlendirme belli ki onun TÜRKLERİ ne kadar sevdiğinin de göstergesi. Aynı durum sizin için de öyle, haydi siz zaten isminizle bellisiniz hem ENGLİSH hem de Şeytancısınız... Onun için sizlerden övünç duymanızı da bekleyen yok. Türkçe bilmediğiniz de belli oluyor. GURUR kötü bir sözcüktür. Ancak TÜRKÇE'si zayıf olanlar bu sözcüğü kullanır. Ben hiçbir zaman gurur duymam. Ancak gerekli olan durumlarda KIVANÇ duyarım. Sizİngiliz olduğunuz için olacak GURUR sözcüğünün kötü bir anlamı olduğunu da bilmeyenlerdensiniz. | |
|
| #9 | |
Bilim - Mitoloji Dergi Yazı İşleri ![]() Giriş Tarihi: Jul 2007
| Başarı değersiz kılmak mantıklı değildir. Bulunmuş bir icad diyerek geçiştirmek mantıksızdır. Okulların düzenlediği proje yarışmalarına bakacak olursanız; orada da var olanlardan yararlanılarak farklı bir buluşa ulaşılır.Örneğin kartlı geçiş yıllar önce bulunmuş olmasına rağmen bunu okul giriş çıkışlarında farklı bir formasyonla uygulayan proje ödül almıştır. Örneğin DNA'nın varlığını biliyoruz değil mi? Lakin mikroskopsuz göremeyiz. Bir deney DNA'yı çıplak gözle görülebilir hale getiriyor. Bu deneyi farklı bir yöntemle yaparak DNA'yı elde edersek bizler için başarıdır. Başka örnekler verelim mi? Genlerin varlığından haberdarız. Bilim insanları son yıllarda gen patenti almaya çalışıyorlar. Adım adım dünyayı dolaşıp kabilelerdeki yerliler üzerinde incelemeler yapıp daha önce bulunmamış genleri keşfediyor ve patentliyorlar. Ortada emek varsa bu emeğe saygı göstermek şarttır. Saygılar __________________
tik tak seslerinden ürkmeden..... |
|
| #10 | |||||
![]() Giriş Tarihi: Jan 2008 Ülke / Şehir: Anarquismo
| Sn. Sesli yanlis anlamayin ama, aslinda sozlugu acip bakarsaniz kivanc kelimesinin sinirdasi gurur kelimesini bulursunuz. Yani bu kelimeler birbirinin alternatifidir. Ben asla kendimi begenen bir sahsiyete sahip degilim, bu nedenlede ne Turkcemin nede Ingilizcemin yerli dereceli oldugunuda iddia edemem. Alıntı:
Alıntı:
Buna itiraz eden oldumu? A pardon Sn. Arzamas isimli kardesimiz ucunculuk oldugunu iddia etmis, fakat neye niyet etmis bilemem. Alıntı:
Alıntı:
Son soz: milliyetci degilim, hic bir zamanda olmadim cok sukur. Milliyetcilik illetinden pay alacagima seytanci olurum daha iyi. ----------------------------------------------)()(---------------------- Sn. Gizemnur, verdiginiz ornek bize yetti sag olun (o dediginiz nasil olacaksa). __________________
varmiymis oyle birsey? biz ayakta uyuyoruz be agabeyim.. | ||||
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|