"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Forum hakkında görüşlerim ve uyarılarım ve şikayetlerim./konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Forumumuz hakkında öneri, istek ve eleştirileriniz |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| 2006 yılından bu yana yazıyaz'a üyeyim.. yaklaşık 2000 civarında yorum yaptım, yazı yazdım. Bu forumdan önce de bir çok foruma üye oldum, yorumlar yaptım, bazılarındaki seviyenin düşüklüğünden o forumları bıraktım, bazıları da benim fikirlerime tahammül edemedikleri için onlar beni bıraktı. Yazıyaz'a geldiğimde ise diğer forumlara göre daha seviyesi yüksek, yazıların daha kaliteli olduğunu görmüştüm. Yazıyaz'da hakaret olabilecek yazılara müdahale ediliyor, yazılar kaldırılıyordu. Ve bu herkese açık bir forumda yapılması gereken bir uygulamaydı. Ancak son dönemlerde bilhassa İslam ile ilgili Hz.Muhammed (sav) ile ilgili o kadar ağır yazılar yazılıyor ki anlatılmaz. Peygamber efendimize hakaretler yapılıyor, Allah'a hakaretler yapılıyor, dolayısıyla da inananlara da hakaretler ediliyor. Bu tip yazıları defalarca şikayet ettim, bazıları kaldırıldı, bazıları için yazarları uygulandı. Ama son dönemde bu tip yazılar çok artmaya başladı ve üzücü olan da bu yazılar için bir işlem yapılmaması. Şikayet edildiği halde bir işlem yapılmıyor. Üstelik bir yazar (ANİBAL) onay bekleyen yazar adayı statüsünde olduğu halde yani yazıları önceden okunduğu halde hakaretler içeren yazısı yayına konulabiliyor. Yezitkızı nicki kişi hakaretler içeren yazı yazıyor, karşı görüşte olduğu insanlara EŞEK diyebiliyor ve bu yazı hakkında bir yazı yazdığım zaman ilgili moderatör (ABCDE ) benim yazımı siliyor ama hakaret içeren yazıya bir işlem yapmıyor. Bu kişi bu moderatör (ABCDE) bir yazısında dinler ve Allah için ZIRVA diyor kendisine özel mesajla bunu düzeltmesini isteğim zaman bu yazısında ısrarlı olduğunu belirtiyor. Bütün bunlardan yazıyaz forumunun son dönemlerde yöneticilerinin de İslam'a, Peygambere, Müslümanlara hakaret eden, edebilecek, edenlere hoşgörüyle bakabilecek kişilerden oluştuğunu, oluşmaya başladığını düşünüyorum. Yazıyaz'ın yetkililerinden moderatör seçerken daha dikkatli olmalarını istirham ediyorum, moderatörler için tarafsız olsunlar demiyorum ama objektif olsunlar, edepli olsun, ahlaklı olsunlar. Bu forumda ve her yerde hiç kimse bir başkasına hakaret etmemeli artı hiç kimse benim inancıma hakaret etmemeli. Ben kimseye illaki benim inandığım gibi inanacaksın demiyorum, kimse de bana benim gibi dinsiz, imansız olacaksın diyemez. Benim inandığım gibi inanmasın ama benim inancıma da hakaret etmesin. Forumda çıkan bu tür İslam'a, Peygamber efendimize, İnananlara hakaretler içeren yazılar için hertürlü hukuki haklarımı kullanacağımı forum yönetimine bildiriyorum. redyellow Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 10-01-08 11:50 . |
| #2 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Sayin Redyellow, Ne kadar bu cagda dinin siddetli bicimde yasatilmaya calisilmasina karsi olsamda bu soylediklerinize katiliyorum. Bazi yorumcularimiz alenen hakaret ediyor Islamiyete ve moderatorlerimizden 'cit' yok. Bu durumdan bende acikca rahatsiz oldugumu belirtmeliyim. Bir insan'in inancina saldirmak, o kisi'nin fikirlerine tecavuz etmektir, hatta tum hayatina tecavuz etmektir. Bu insanlar cunku evlerinde'de yasiyorlar dinlerini, disari ciktiklarinda'da. Yani her zaman hissettikleri duygular bunlar; koyu bir inanc. Sevgilerimle __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. |
| #3 | ||
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Alıntı:
İslamiyete, Hristiyanlığa, Hz.MUhammed'e de Hz.İsa'ya da diğer peygamberlere de hatta bir insanın kutsal bildiği, önem verdiği hiç bir değere hakaret edilmemeli. İnsan olan hakaret etmez, fikirleri, düşüncesi varsa söyler. Katılan katılır, katılmayan katılmaz. Hakaret, küfür ancak acizlerin işidir. Fikrine, düşüncesine, inancına güvenin niye hakaret etsin? Tekrar teşekkürler. | |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sn Redyellow'a katılmakla beraber ekleyeceklerim var. İslam peygamberine sahtekar diyen adam şikayetler karşısında "ben bundan eminim" tavırları takınıyor. Gerçek olan bu, ben yazsam da böyle yazmasam da diyor. Ben de bunu diyen adamın hiç bir işe yaramadığından, burnu büyük bir embesil olduğundan emin olsam ve ona bunları söylesem yakışık alır mı? Düşünce özgürlüğü hissettiklerinizi insanların canını acıtacak şekilde açıklamak mıdır? Eğer biz onların kullanıcı adlarının önüne "sayın" kelimesini eklemekten gocunmuyorsak onlar da hakaret etmeyi kesmek zorundalar. Düşüncelerini hakaret etmeden de açıklayabilirler. Bertnart Russell'ın bir tespitiyle bitirelim : "Düşüncelerini en ateşli savunanlar, konu hakkında az ve yanlış bilgiye sahip olanlardır. __________________
ey şimdi kara haber gibi bana yaklaşan sonra saadet olup yanımdan uzaklaşan sesler, ayak sesleri |
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Din bölümüne soğukkanlı ve duygusal refleksleri olmayan moderatörler gerekli.Geçen dönemde sayın Özgürce bu özelliklere sahipti.Bu dönem için de sayın Meycinin bu durumda olduğunu düşünüyordum.Ancak işlerinin yoğunluğundan aktif değildir. Başarılı bir moderatörlük yaptığını kabul etmekle beraber sayın Abcde nin tarafsız kalabildiğini söylemek mümkün değildir.Ancak eski bir mod olarak eleştirme hakkımın olmadığını da ifade etmeliyim. Bence sorun üyelerde..Bilgisi olmadığı konu hakkında yorum yapan ve her şeyi ideoloji bağnazlığıyla açıklayan ve karşıdaki muhatabını rencide eden üyeler..Üyelerin kendilerini aşmaları gerekiyor.Bunu her taraf için söylüyorum.Bozuk uslubla dahi gelseler sukuneti elden bırakmamaklıyız. |
|
|
| #6 | |
Kayıtlı Okur Giriş Tarihi: Oct 2007
| klasik sorun... Empati kurmayı, yani kendi kutsallarına aynı ifade kullanılsa ne hissedileceğini düşündükleri zaman böyle bir dil kullanacaklarını sanmam... Mesela kendi anneleri veya babaları için ne hissediyorlarsa, biz de Allah ve peygamber hakkında kat be kat fazlasını hissediyoruz... Böyle düşünülürse sanırım en azından hakarete varmadan, kendilerince yanlışları belirtebilirler... Tabi yönetimin de çabası ve kendisinin böyle hatalara düşmemesi birinci şarttır, örnek olacaklar sonuçta... |
| #7 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2007 Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul
| şu ana kadar gördüğüm kadarıya sayın reyellow, düşündüğünü açık açık söyleyen dürüst bir insan. eğer "hakaret var" diyorsa vardır. (kendi gözümle görmedim çünkü inançlarla ilgili başlıklarda bulunamadım) eğer kişi, kendi kutsallarına ya da direkt kendisine saygısızlık yapılmasını istemiyorsa , aynı şekilde karşıdakine ve onun inançlarına da saygı göstermek zorundadır. ben yarın öbür gün, bir müslümanın çıkıp da kendi inancıma hakret etmesini istemiyorum mesela. lütfen gereken neyse yapılsın. forumda alenen pkk propagandası yapılmasına izin veriliyor, bari bu tür uygulamalara prim vermeyin sayın yönetim! __________________
Dünyada 3 şey vardır ; Tanrı, vergi ve bu ikisine duyulan saygı - Woody Allen Sen benim güldüğüme bakma Nefret ediyorum senden hala |
| #8 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2007
| Sadece bu konuda değil her konuda saygılı olmak durumundayız yoksa Yazıyaz' ın diğer forumlardan artısı kalmaz. |
| #9 | |
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Şimdi öyle bir haldeyim ki ne yazsam yanlış anlaşılırım bunları açıklamaktan ise aciz durumdayım... O yüzden kısa bir şey yazmak istiyorum tek bir söz Yazarlarımızın hepsinin otokontrol yapmasını rica ediyorum kendilerini ve üsluplarını korumaya çalışsınlar.Koruyamadıklarında ise yazıyı ya yayınlatmasınlar yada hatalarını anladıktan sonra muhataplarından özür dileyebilsinler bu kadarcık bir erdemi çok görmesinler...Kimi zaman hepimiz üslubumuzu koruyamıyoruz ama hepimizin durmayı bilmesi gerek...Hele hakaretin hiç bir affı yoktur lütfen herkes başkalarının değerlerine saygı göstermeyi öğrensin saygı değerlik bunu gerektirir.(bilhassa dinler hususunda insanları çileden çıkartacak derecede bir umursamazlık bir lakaytlikle yapılan yorumların Moderator ve adminlerce silinmesi veya o şahıslara birer uyarıyı çok görmemeleri gerekir.) saygılar __________________
Hâsılım yoh ser-i kûyunda belâdan gayrı Garazım yoh reh-i aşkında fenâdan gayrı fuzuli |
| #10 | |
![]() Giriş Tarihi: Aug 2007 Ülke / Şehir: Cehennemin dibinden.
| Ben de bunu anlamakta hakikaten güçlük çekiyorum. Herkes bir biriyle kıyasıya atışıyor-tutuşuyor sonra da yok mahkemeye vereceğim, yok şu moderator şöyle dedi böyle eyledi. Kendi sorununuzu kendi başınıza niye çözümlemiyorsunuz? Ha böyle şikayetçi olmak sorunun çözümlemesine katkı sunuyorsa o ayrı ama küçük çocuk gibi herkesten şikayetçi olmak da can sıkıcı bir durum. Ona kaldıysa ben de yazdıklarımdan dolayı ceza puanı alınmasından şikayetçiyim. Herkes yzılanları hemen kişiselliğine bir hakaret olarak algılamasın. O kişinin şahsında yazı genele vurulmuş ve etrafta genelin içine girebilecek örnekler varsa niye o kişi ceza alıyor. Toplumun resmini çiziyorsun kişi kendine hakaret olarak algılıyor. E bu durumda ne yapacağız? Yok mu bunun çözümü? __________________
Sivil ve askeri bürokrasinin (oligarşi) dikta rejiminden ,onların kurumlarını özelleştirerek kurtulabiliriz. |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|