"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
|
![]() |
| |||||||
Partilerin Hedefleri../konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Türkiye gündemi, sorunları ve düşünceler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Dec 2007
| Müsadenizle hepimizin ilgisini çekecek bir konu açmak istedim.. Böylece, her ideolojik görüşten arkadaşın, bu konuda oldukça isabetli yorumları olabileceğine inanmaktayım.. Konu şudur.. Siyasi Partilerin ve hükümetin önündeki hedefler nelerdir.. 10 yıllık bir Türkiye sürecini.. düşüncelerimizi buraya aktarırsak.. çok güzel bir fikir alışverişi olacağını düşünmekteyim.. İsterseniz ilk ben başlayayım, Öncelikle hükümet yerel seçimlere odaklanacak.. İzmir , Eskişehir ,Diyarbakır., Çanakkale gibi stratejik illeri ne olursa olsun kazanmak isteyecek.. Bu illeri aldıktan sonra.. Ekonomik olarak yeterli olmasa da Göz boyama taktikleri ile halkı tavlamaya yönelecek.. Yerini sağlamlaştıran hükümet.. Bir daha ki seçimlere kadar gücünü korumak isteyecek.. Düşüncem odur ki.. Tayyip Bey, asla ve asla Jübileyi Başbakan olarak değil.. Cumhurbaşkanı olarak yapmak ister.. % 60 hedef.. bunun içindir.. Kendisine ''ABİ'' diye hitap eden biri.. şu an Cumhurbaşkanıdır.. O da , Ağabeyine bu zemini hazırlayacak... ve nezaket icabı.. Koltuğu , ona devredecektir... Cumhurbaşkanlığından sonra.. hedef... Yarı başkanlık... veya Başkanlık sistemidir... %60 kitleyi arkasına alan siyasi bir güç için bu çocuk oyuncağıdır... Hedef 2015'de... Başkanlık ile yönetilen bir ülkedir... Hedef budur.. Saygılar. |
|
| #2 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Sayın eğitmen; Abdullah Gül'ün Tayyip Erdoğan'a abi diye hitap ettiğinden eminmisiniz? ben hiç duymamıştım şimdiye kadar. Bülent Arınç ile karıştırmış olabilirmisiniz? Benim bilebildiğim kadarıyla Abdullah Gül Tayip Erdoğandan yaşça da büyüktür, Bülent Arınç her ikisinden de büyük. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Sep 2006
| Hükümetin, Tayyip Erdoğan'ın hedefleri hakkındaki yazılarınıza büyük kısmına katılıyorum, olabilir. Ben de CHP'nin hedefleri hakkında yazmak isterim. CHP'nin en büyük hedefi de sanırım ana muhalefet partisi koltuğunu korumak olacaktır, çünkü ben CHP'nin şu anki siyasetinin iktidar olmak için değil koltuğu korumak, mecliste olalım da yeter anlayışı olduğunu düşünüyorum. DTP'nin hedefi hakkında ise öncelikli hedef olarak ilk yerel seçimlerde güneydoğu ve doğu bölgelerindeki belediyelerini AKP'ye veya bir başka partiye kaptırmamak olduğunu düşünüyorum. Eğer DTP bu belediyeleri kaptırırsa bir sonraki genel seçimde tümden silinir gider. MHP içinde CHP için düşündüklerimi söylemeliyim, Sayın Bahçeli daha önce de altın tepsi içinde sunulan başbakanlığı reddetmiş ve DSP ile koolisyona razı olan bir lider olarak sanıyorum şimdiki durumundan memnun, bu durumu korumak onun için yeterli olacaktır. Saadet Partisinin hedefi mutlaka mecliste grup kuracak kadar olsun yer almaktır. Bence de Saadet Partisi mecliste mutlaka yer almalıdır, SP'nin 20 kişilik bir grubu CHP den de MHP den de daha iyi muhalefet yapacaktır. __________________
De korkma Müslümanım, göğsün imanla dolsun, İrtica İslam ise, başımın tacı olsun. Davamızın özü berrak, sonu toprak, dönen alçak olsun... |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|