"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Bu nedir?

Geri Dön Yazıyaz Forum > Siyaset > Dünya Siyaseti

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Bush Irak işgalini çok sevdi!

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Dünya'daki gelişmeler, Dış ilişkiler, Avrupa Birliği

Konu Araçları
Eski11-01-08, 18:07  #1
fenerbahçeli

Giriş Tarihi: Feb 2007
Bush Irak işgalini çok sevdi!

ABD Başkanı, İsrail ve Filistin’e ziyaretinin ardından Kuveyt’e geldi. Kuveyt’e geçmeden önce NBC televizyonuna demeç veren Bush, ABD’nin Irak’ta rahatlıkla bir 10 yıl kalabileceğini; ancak bunun Irak hükümetinin davetiyle olacağını söyledi.

KUVEYT - Körfez ülkeleri ziyaretlerinin ilk durağı Kuveyt’e gelen Bush, uçaktan inişinde Kuveyt Emiri Şeyh Sabah El Ahmed El Sabah tarafından sıcak bir biçimde karşılandı. Karşılama töreninden sonra görüşmelere başlayan liderler, akşam yemeğini de birlikte yiyecek.

Bush, Körfez ülkeleri ziyaretlerine yarın Bahreyn, pazar günü Birleşik Arap Emirlikleri, pazartesi günü de Suudi Arabistan ile devam edecek.

Bu arada Bush, Kudüs’ten Kuveyt’e geçmeden önce NBC televizyonuna demeç verdi. Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen başkan adaylarından Senatör John McCain’in, “ABD’nin askeri varlığının Irak’ta 100 yıl kalmasının kendisini memnun edeceği” yönündeki son açıklamalarıyla ilgili soruya, “O uzun bir süre” karşılığını verdi.

“Irak’ta uzun dönemli Amerikan varlığının Bağdat hükümetinin davetiyle çok iyi olabileceğini” söyleyen Bush, “Bu süre 10 yıl olabilir mi” sorusunu, “O rahatlıkla olabilir” diye yanıtladı.

http://www.ntvmsnbc.com/news/432578.asp

Bu ne küstahlık, bu ne aymazlık, bu ne terbiyesizlik!
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-01-08, 21:02  #2
İvanov

İvanov'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Sep 2007
Ülke / Şehir: Ankara-İstanbul

büyük ortadoğu' nun merkezi babil toprakları olacak.
bush bunu önceden de ilan etmişti zaten.

bağdat' ta inşa ettiği dev amerikan büyükelçiliği, daha uzun yıllar ırak' ta kalacaklarını haber vermişti...

Sen benim güldüğüme bakma
Nefret ediyorum senden hala
İvanov is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-01-08, 22:31  #3
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Mar 2005
Ülke / Şehir: 23185

Bence kimseyi ilgilendirmez. Sayın Başkan ne demiş, "davet ederlerse kalmayı düşünürüz" demiş. Sonuçta iki taraf anlaşırsa 3. şahıslara ne oluyor?

Siz sanıyor musunuz ki bugün ABD Irak'tan çıksa Irak güllük gülistanlık olacak? Aksine, şu an zaten kıyasıya süren mezhep çatışmaları otorite eksikliğinden dolayı daha fazla olacak. Ülke daha büyük bir iç savaşın içine girecek, vs. Ben ABD'nin Irak işgalini savunmuyorum ancak Irak'taki durumun ABD askerinin orada olmasını gerektirecek kadar vahim olduğunu söylüyorum.

Eminim bu sözlerimi de ABD yalakalığı olarak nitelendirenler çıkacaktır. Onlara tek tavsiyem olaylara rasyonel bakabilmeleri olacak.
Antioksidan is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-01-08, 22:46  #4
Dağlı

Dağlı'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Bence kimseyi ilgilendirmez. Sayın Başkan ne demiş, "davet ederlerse kalmayı düşünürüz" demiş. Sonuçta iki taraf anlaşırsa 3. şahıslara ne oluyor?

Siz sanıyor musunuz ki bugün ABD Irak'tan çıksa Irak güllük gülistanlık olacak? Aksine, şu an zaten kıyasıya süren mezhep çatışmaları otorite eksikliğinden dolayı daha fazla olacak. Ülke daha büyük bir iç savaşın içine girecek, vs. Ben ABD'nin Irak işgalini savunmuyorum ancak Irak'taki durumun ABD askerinin orada olmasını gerektirecek kadar vahim olduğunu söylüyorum.

Eminim bu sözlerimi de ABD yalakalığı olarak nitelendirenler çıkacaktır. Onlara tek tavsiyem olaylara rasyonel bakabilmeleri olacak.
Sn Turker;

Elbette ABD yalakası etiketini yiyeceksiniz. Onlara rasyonallik tavsiyelerinizse havada kalacaktır. Hele oraların havasını soludunuz ki, keşke yiyeceğiniz en ağır yafta bu olsa.

ABD nin şu an bahsettiğimiz coğrafyadan çekilmesi ihtimal dahilinde değildir. Elbette ABD nin veya müttefiklerin sınırlı asker çekmeleri olasıdır ancak bunlar sembolik düzeyde kalacaktır. Canımı yakıyor söylemek ama ABD ordan çekildiği vakit olacaklar şu an yaşananların misli olacaktır. Siz sanıyor musunuz ki muhalifler şimdi varolan otoriteyi tanıyacaklar? Her gün türlü dümenin döndüğü bu coğrafyaya başkaları hakim olmak istemeyecekler mi?

Bazıları ABD nin Irak'tan çekildiği gün Türkiye'nin oraya hakim olacağını kurguluyorlar. Bu uzak bir hayalden öte gidemez. Türkiye ne Irak'a girecek ne de Kerkük ve Musul'u topraklarına katacak güçtedir. Ayrıca uluslararası ilişkilerde güç birinci plandadır. Ne diyelim, Allah tüm insanlığa olaylara reel bakabilme erdemi versin.
Dağlı is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski11-01-08, 23:08  #5
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Alıntı:
Canımı yakıyor söylemek ama ABD ordan çekildiği vakit olacaklar şu an yaşananların misli olacaktır. Siz sanıyor musunuz ki muhalifler şimdi varolan otoriteyi tanıyacaklar? Her gün türlü dümenin döndüğü bu coğrafyaya başkaları hakim olmak istemeyecekler mi?
İşte işin acı tarafı da bu ya. Bazıları sanıyor ki ABD çıksın, her şey harika olacak. İşte bu büyük bir yanılgı ve hayalden başka bir şey değil.
Eski11-01-08, 23:11  #6
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

Konuyla ilgisiz olacak ama Sn. Drm'ye de bir soru yöneltmek istiyorum.

Acaba neden haberi aldığınız sitedeki fotoğrafı yayınlamak yerine kendiniz, George W. Bush'un nispeten "gülünç" bir fotoğrafını koyma ihtiyacı duydunuz?

Bu davranışınızda ucuz bir düşünce yönlendirme ve karalama örneği olmasının dışında, başka bir şey bulamadım. Böyle ucuz konu yönlendirmelerle fikir alışverişi yapmak pek sağlıklı bir yöntem olmasa gerek.
Eski12-01-08, 01:02  #7
Yekgirtú
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Alıntı:
Sayın turker şöyle demiş:

Mesajı Göster
Konuyla ilgisiz olacak ama Sn. Drm'ye de bir soru yöneltmek istiyorum.

Acaba neden haberi aldığınız sitedeki fotoğrafı yayınlamak yerine kendiniz, George W. Bush'un nispeten "gülünç" bir fotoğrafını koyma ihtiyacı duydunuz?

Bu davranışınızda ucuz bir düşünce yönlendirme ve karalama örneği olmasının dışında, başka bir şey bulamadım. Böyle ucuz konu yönlendirmelerle fikir alışverişi yapmak pek sağlıklı bir yöntem olmasa gerek.
Eger bir ucuzluk varsa, o ucuzluk boyle bir pozu veren devlet adami'nin kendisinden yansiyan ucuzluktur (resimde goruldugu gibi).

Resimdeki sonucta baskan Bush degilmi? Bence sizinkisi takinti.
Eski12-01-08, 07:46  #8
Antioksidan
Forum Kurucu Üyesi

Antioksidan'nın Avatarı

O fotoğrafın hangi bağlamda çekildiğini biliyor musunuz?

Bush, çıkış kapısı olduğunu düşündüğü kapı açılmayınca espirili bir şekilde davranmıştır. (http://news.bbc.co.uk/player/nol/new...t=true&bbcws=2 adresinde videosu seyredilebileceği üzere) Bu ucuzluk değildir, aksine samimi ve sıcak kanlı bir harekettir. Bir insanın politikalarını sevmiyor olabilirsiniz, ki ben de sevmiyorum. Ama böyle ucuz yollarla haberlerin manipülasyonu hiç doğru değil.
Eski12-01-08, 13:07  #9
Yekgirtú
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Bu politik lider kac milyon kisi'nin hayatini caldi biliyormusunuz? O davranisini "sicakkanli" olarak degil "soytarilik ve muziplik" olarak nitelendiriyorum.

Cunku basin'in ilgisini cektigini biliyor, mesela kitabi tersten okuyan bir goruntusude vardi. Boyle saklabanliklari BILINCLi olarak yapiyor.

Ben sahsen bir devlet adama bu tur rezillikleri ve palyacoluklari yakistiramiyorum.

Yekgirtú Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-08 13:26 .Sebep: kitabi yazacagima kitapi yazmisim.. hay Allah
Yekgirtú is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 13:09  #10
fenerbahçeli

Emperyalistler yenilecek direnen Irak halkı kazanacak.

Yukarıdaki resim buşun psikolojik halini anlatan resimlerden sadece birisi

Ayrıca buşun terbiyesizliğini ve küstahlığınıda gösteriyor!
fenerbahçeli is offline   Alıntı Yaparak Cevapla

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı