| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Filmlerin değerlendirmesi ve çekim tarihi/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
Felsefe&Konu Dışı ![]() Giriş Tarihi: Sep 2006 Ülke / Şehir: istanbul
| merhabalar arkadaşlar. Öteden beri belirtmek istdiğim bir konu var. Sinemanın değerlendirilmesi birçok insan tarafından çekim tarihler göz öüne alınmadan yapılıyor. halbuki bugün çelikmiş olan ve insanlara 80lerde çevrilmiş filmlerden çok daha iyi gelen bir çok film, şartlar adil değerlendirildiğinde daha kötü olması gerekiyor bence. örneğin bugün film sektöründeki teknolojik gelişmeler dolayısıyla gerilim filmerinde çok çeşitli özel efektler verilebiliyor. Halbuki korku türünün ilk örnekleri olan "13. cuma", "house on the hounted hill" vb. gibi filmlerin sahneleri çok komik gelmesine rağmen o günün şartlarına göre değetrlendirildiğinde kaliteli sahneler olarak kabul edilebilir. Diğer bir örnek de "conan" ve "terminatör" serilerinin ilk filmlerinin şu anki bilimkurgu filmlerinden oldukça ileri olduğu görüşümdür. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Eski bilimkurgu ve korku filmlerinin kötü oukları görüşüne katılıyor musunuz? Değişik zamanlarda çevrilmiş filmleri adil değerlendirmek için nasıl bir yol izlenebilir, ya da siz nasıl değerlendiriyorsunuz farklı zamanlarda çevrilen bu filmler hakkında görüş bildirirken? __________________
"Gazi'nin yoksul kondularından aktık öfkeyle sokaklara Kurtuluşumuzun bayrakları dalgalandı barikatlarda..." |
|
| #2 | |
Diğer Sanatlar ![]() Giriş Tarihi: Mar 2006
| Bu konunun gerçekten çok önemli olduğunu ve çeşitli değerlendirmelerde kesinlikle dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.Ama sadece sinemada değil müzikte de edebiyata da yani sanattın her alanında önemli bir noktadır. Çünkü eski ve ilk olan şeyler vardır ortada yani yaratıcık vardır.Sinema adına düşünürsek daha önce kimsenin akıl edemediği bir şey konuluyor ortaya bilimkurgu mesela.Ve gerçekten insanların elinde öyle bir atmosferi yaratabilecekleri araç gereçlerde yok. Ama aslında çok net izlenilirse gerçek anlamda yaratıccılıklar yakalanabilir.Ama tabiki bu durum onları izlemek zorunda olduğumuz anlamına gelmez.. ![]() Çünkü şimdi yapılan bilimkurgu filmleri gerçekten heyecan verici olabiliyorlar.. __________________
Eskiden iğrençlik kural değildi,arasıra rastlanan ürkütücü bir şeydi.... |
|
| #3 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Alfred Hitchcock; filmleri, bugün için bile, mükemmel bence... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
| #4 | |
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Steven Spielberg in yönetmenliğini yaptığı İndiana jones serisine bakarak güzel karşılaştırmalar yapabiliriz mesela. Gerçi konu bilimkurgu ve korku filmleri için açılmış ama bu şekildede bir değerlendirme yapabiliriz. Bilim kurgu içinse Azınlık raporu 2002 den bu güne belki 20 defa izlemişimdir. Ve gerçekten çok etkileyici buluyorum. Ayrıca konuyla pek alakası yok ama; 1993 yapımı olan Schindler'in Listesi siyah beyaz filmde yalnızca bir tek küçük bir kız çocuğunun kırmızı mantosu. Yaratıcılık ve konunun teknolojinin yanında daha önemli olduğunu hatırlatıyor bana. __________________
aslında yalnız değilim, ama kalabalıklar içinde kaybolalı da çok oldu." Tut ki elimden bir tutan var, ne o tuttuğunu bilyor ne ben farkındayım..." |
|
| #5 | |
![]() Giriş Tarihi: Feb 2008
| Ayrıca Omen ve Starwars serileri de, yine bugün için bile hiç fena değiller... Saygılarımla... __________________
tek gerçek ben'im. |
|
| |
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|