Yazıyaz Forum RSS beslemesi

Bu nedir?

"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir."

Lütfen forum kurallarını okuyunuz.

Geri Dön Yazıyaz Forum > Kültür - Sanat > Kültür-Sanat tartışmaları ve haberleri

Üye OlSık SorulanlarÜye Listesi Takvim Arama Yeni Mesajlar Forumları Okundu İşaretle

Atatürk

/

konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler

Konu Araçları
Eski12-01-08, 13:58  #1
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Apr 2006
Atatürk

- Ben Atatürk'ün kişiliğini, düşüncelerini daha yakından tanımak istiyorum. Kitap önerilerinizi bekliyorum.

- Teşekkürler
Eski12-01-08, 15:18  #2
beysim
Uzaklaştırıldı

Giriş Tarihi: Oct 2007
Ülke / Şehir: istanbul

Alıntı:
Sayın umbrasword şöyle demiş:

Mesajı Göster
- Ben Atatürk'ün kişiliğini, düşüncelerini daha yakından tanımak istiyorum. Kitap önerilerinizi bekliyorum.

- Teşekkürler
Atatürkü Tanımana Yardımcı Olacak En İyi Kitap,Kendi Kaleminden Olan Nutuktur...
beysim is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 15:22  #3
beysim
Uzaklaştırıldı

Bir de Şimdi Aklıma Geldi,Zabit ve Kumandan ile Hasbihal'i de Öneririm...
Eski12-01-08, 15:49  #4
Yekgirtú
Ayrıldı

Giriş Tarihi: Dec 2007

Ingilizce bilip-bilmediginizden habersizim fakat size Andrew Mango'nun eseri olan Ataturk kitap(larini) onerebilirim.

Alıntı:
Mango, 1938'den günümüze, Türkiye'nin toplumsal tarihine ışık tutuyor... Andrew Mango, Atatürk döneminin ardından İnönü ve Menderes'le başlayıp askeri müdahaleler sürecinden geçerek günümüze uzanan siyasal gelişmeleri modernleşme çabası açısından yorumluyor. -1940'lı yıllardan bu yana çok partili hayata geçişin sancıları ve soğuk savaş döneminin Türk aydınları üzerindeki etkisi... -Yakın dönemin; kadın hakları, sivil toplum, eğitim, enerji ve üretim açısından, sosyolojik verilerle değerlendirilmesi... -Geleneksel yapı, akrabalık ilişkileri ve bunların günümüz Türk toplumu üzerindeki etkisi... -Güney Doğu Anadolu'daki PKK eylemleri ve bu eylemlere karşı koyuşun ardından yeni dönemde özgürlüklerin genişletilmesi... -Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel ve yerel seçimleri kazanıp Avrupa Birliği sürecine yönelişi...
Bu kitabida firsat bulursaniz okumanizi oneririm:

Eski12-01-08, 18:56  #5
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın beysim şöyle demiş:

Mesajı Göster
Atatürkü Tanımana Yardımcı Olacak En İyi Kitap,Kendi Kaleminden Olan Nutuktur...
- Nutuk'u okumaktayım. Yeni başladım. Kendimi çok geç kalmış gibi hissediyorum aslında.

- Adını sıkça duyduğum 'Tek Adam' hakkında yorumu olan varsa yazarsa sevinirim.

- Kitap önerilerinizi inceleyeceğim. Bunları edinmeyi düşünüyorum.
Eski12-01-08, 18:59  #6
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:

Mesajı Göster

- Teşekkürler
"Pasalarin Kavgasi" yazari da ittihatci gerici Kazim Karabekir Pasa.
Ama kimsenin itiraf edemedigi realiteyi Karabekir yazmis bu kitabinda.
Mutlaka edinin lütfen.
Karabekir iyi ki de komünist degilmis ayrica.
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 19:42  #7
umbrasword

umbrasword'nın Avatarı

Alıntı:
Sayın gezer şöyle demiş:

Mesajı Göster
"Pasalarin Kavgasi" yazari da ittihatci gerici Kazim Karabekir Pasa.
Ama kimsenin itiraf edemedigi realiteyi Karabekir yazmis bu kitabinda.
Mutlaka edinin lütfen.
Karabekir iyi ki de komünist degilmis ayrica.
- Çok teşlekkür ediyorum. Burada yazılacak kitapları ve bbaşka yerlerde araştırıp hakkında bilgi edineceğim kitaplardan bir set oluşturmayı düşünüyorum.
Eski12-01-08, 19:55  #8
gezer

Giriş Tarihi: Oct 2006

Alıntı:

Mesajı Göster
- Çok teşlekkür ediyorum. Burada yazılacak kitapları ve bbaşka yerlerde araştırıp hakkında bilgi edineceğim kitaplardan bir set oluşturmayı düşünüyorum.
Psalarin Kavgasi beni cok düsündürdü sayin umbrasword.
kazim pasanin kendi kalemiyle yazip derledigi, telgraf ve karsilikli konusmalarin, M.Kemal ile atesli taritismalarin kitabidir, umarim bulursunuz.

Bir pasaj örnegi:
Bir gün M.Kemal bu imam ve hoca takimini kökten kaldiralim dediginde; Karabekir pasa: "aman pasam milleti dinsiz mi yapmak niyetindesiniz "seklinde cevap vermisti
Bir baska örnek, M kemal´den; Karabekir pasam, acaba türkiyeye sosyalizm uyar mi? Bu, M.Kemal tarafindan Karabekir´e M.Kemal´den cekilen bir telgraftir.Karabekir yine itiraz eder.

Zira Lenin de sosyalizmin Türkiye icin uygun olmadigini defalarca söylemis, ama yardimlarini da esirgememistir.
gezer is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 23:30  #9
bozkır
Tarih

bozkır'nın Avatarı

Giriş Tarihi: Nov 2006
Ülke / Şehir: izmir

Alıntı:

Mesajı Göster

- Teşekkürler
tam adamına sordunuz

Öncelikle nutuktan Atatürkü filan öğrenemezsiniz.O bambaşka bir kitap.Geçin onu.

Temel referans kitabı olarak en babası "Tek ADAM"dır.Biraz kalındır ama üstüne kitap yoktur.

İkinci olarak Doğan Avcıoğlunun "Türkiye'nin Düzeni" adlı kitabındaki bölümleri tavsiye ederim.Bu size Atatürk konusunda kademe atlatır.

Ve son olarak eğer Atatürkü her şeye rağmen sevmiş kafanızda yargılamış ve bu adam büyük adam demişseniz son olarak V.Volkan ve N.Itkowitz in "ÖLÜMSÜZ ATATÜRK" adlı kitabını okuyabilirsiniz.Orada bambaşka bir Atatürk bulacaksınız.İnsan olan Atatürk'ü bulacaksınız....

Ancak bunları okumaya zamanım yok diyorsanız LORD KİNROSS un "ATATÜRK:bir milletin doğusu" adlı kitabını okumanız yeterli olabilir.Bir yabancının elinden Atatürk nesnel bir biçimde yazılmıştır...

saygılar

Selanikli biri...
bozkır is offline   Alıntı Yaparak Cevapla
Eski12-01-08, 23:36  #10
beysim
Uzaklaştırıldı

Alıntı:
Öncelikle nutuktan Atatürkü filan öğrenemezsiniz.O bambaşka bir kitap.Geçin onu
Öncelikle Atatürkü Nutuk Haricinde başka bir kitaptan Kesinlikle Öğrenemezsiniz....En azından şunu bilirsiniz:Bu Kitabın Yazarı ATATÜRK...Bu Bilgi de size Objektif bir bakış kazandırır....Saygılar...Sevgiler...

beysim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-08 23:45 .

Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir)

Konu Araçları

Gönderme Kuralları
Foruma mesaj değil yazabilirsin
Forumdaki mesajlara değil cevap yazabilirsin
Foruma dosyadeğil ekleyebilirsin
Forumdaki mesajınıdeğil düzeltebilirsin.

vB KoduAçık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +3. Şuan saat: 20:13.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)