| |
||||||
"Seviyenin olmadığı bir yerde ne özgür düşünce, ne de demokratik bir ortam oluşabilir." |
||||||
![]() |
| |||||||
Atatürk/konusu ne, nedir, nasıl, kim, kimdir, nasıldır? - Kültür ve sanat hakkında tartışmalar,haberler |
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| #1 | |
![]() Giriş Tarihi: Apr 2006
| - Ben Atatürk'ün kişiliğini, düşüncelerini daha yakından tanımak istiyorum. Kitap önerilerinizi bekliyorum. - Teşekkürler __________________
KÜRT'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR... |
|
| #2 | |
Uzaklaştırıldı Giriş Tarihi: Oct 2007 Ülke / Şehir: istanbul
| |
|
| #3 | |
| Bir de Şimdi Aklıma Geldi,Zabit ve Kumandan ile Hasbihal'i de Öneririm... ![]() |
|
| #4 | ||
Ayrıldı Giriş Tarihi: Dec 2007
| Ingilizce bilip-bilmediginizden habersizim fakat size Andrew Mango'nun eseri olan Ataturk kitap(larini) onerebilirim. ![]() ![]() Alıntı:
![]() __________________
Hepimiz henüz algı ve kavram'ın öğrencisiyiz. | |
|
| #5 | ||
| Alıntı:
- Adını sıkça duyduğum 'Tek Adam' hakkında yorumu olan varsa yazarsa sevinirim. - Kitap önerilerinizi inceleyeceğim. Bunları edinmeyi düşünüyorum. __________________
KÜRT'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR... | |
|
| #6 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
Ama kimsenin itiraf edemedigi realiteyi Karabekir yazmis bu kitabinda. Mutlaka edinin lütfen. Karabekir iyi ki de komünist degilmis ayrica. | |
|
| #7 | |
| - Çok teşlekkür ediyorum. Burada yazılacak kitapları ve bbaşka yerlerde araştırıp hakkında bilgi edineceğim kitaplardan bir set oluşturmayı düşünüyorum. __________________
KÜRT'ÜN TÜRK'TEN BAŞKA DOSTU YOKTUR... |
|
| #8 | ||
![]() Giriş Tarihi: Oct 2006
| Alıntı:
kazim pasanin kendi kalemiyle yazip derledigi, telgraf ve karsilikli konusmalarin, M.Kemal ile atesli taritismalarin kitabidir, umarim bulursunuz. Bir pasaj örnegi: Bir gün M.Kemal bu imam ve hoca takimini kökten kaldiralim dediginde; Karabekir pasa: "aman pasam milleti dinsiz mi yapmak niyetindesiniz "seklinde cevap vermisti ![]() Bir baska örnek, M kemal´den; Karabekir pasam, acaba türkiyeye sosyalizm uyar mi? Bu, M.Kemal tarafindan Karabekir´e M.Kemal´den cekilen bir telgraftir.Karabekir yine itiraz eder. Zira Lenin de sosyalizmin Türkiye icin uygun olmadigini defalarca söylemis, ama yardimlarini da esirgememistir. | |
|
| #9 | ||
Tarih ![]() Giriş Tarihi: Nov 2006 Ülke / Şehir: izmir
| Alıntı:
![]() Öncelikle nutuktan Atatürkü filan öğrenemezsiniz.O bambaşka bir kitap.Geçin onu. Temel referans kitabı olarak en babası "Tek ADAM"dır.Biraz kalındır ama üstüne kitap yoktur. İkinci olarak Doğan Avcıoğlunun "Türkiye'nin Düzeni" adlı kitabındaki bölümleri tavsiye ederim.Bu size Atatürk konusunda kademe atlatır. Ve son olarak eğer Atatürkü her şeye rağmen sevmiş kafanızda yargılamış ve bu adam büyük adam demişseniz son olarak V.Volkan ve N.Itkowitz in "ÖLÜMSÜZ ATATÜRK" adlı kitabını okuyabilirsiniz.Orada bambaşka bir Atatürk bulacaksınız.İnsan olan Atatürk'ü bulacaksınız.... Ancak bunları okumaya zamanım yok diyorsanız LORD KİNROSS un "ATATÜRK:bir milletin doğusu" adlı kitabını okumanız yeterli olabilir.Bir yabancının elinden Atatürk nesnel bir biçimde yazılmıştır... saygılar __________________
Bir millet kendi kuvvetine dayanarak varlığını ve bağımsızlığını sağlamazsa şunun bunun oyuncağı olmaktan kurtulamaz Selanikli biri... | |
|
| #10 | ||
| ![]() Alıntı:
beysim Tarafından düzenlenmiştir. Düzenlenme zamanı: 12-01-08 23:45 . | |
|
![]() |
| Şimdi Bu Konuyu Görüntüleyenler: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
| Konu Araçları | |
|
|